Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wall το πρόσταγμα και το ΧΑ ακολουθεί

Λάδι στη φωτιά ρίχνουν οι αμερικανοί με τις αγορές να υπεραποδίδουν. Από θέση ισχύος οι βραχυπρόθεσμοι αγοραστές του ΧΑ, με κλειδί την Εθνική που προσεγγίζει τα 6 δισ. κεφαλαιοποίηση. Ζητούνται τα όρια της αντίδρασης.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
΄΄Η ορμή, τους έχει αλαλιάσει…΄΄ μεταφέρουμε επισήμανση φίλου για την στάση αμερικανών αναλυτών, οι οποίοι υπερθεματίζουν των κινήσεων της κεντρικής κυβέρνησης τους και ρίχνουν… λάδι στη φωτιά.

Νυν υπέρ πάντων ο αγών για τους αμερικανούς, για το ίδιο το…Σύστημα, διεθνώς με θεαματική εκτίναξη του Dow Jones χθες βράδυ στις 7.776 μονάδες σε ένα άλμα 500 μονάδων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετικό θέμα του euro2day.

Για νέα σημαντική ανάκαμψη με 5,7% κάνει λόγο ο Θανάσης Σταυροπουλος και ο Μάνος Χατζηδάκης (υπεύθυνος ανάλυσης της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ) θεωρεί πολύ πιθανή την συντήρηση της τάσης προς το άνω όριο του εύρους αντίστασης κοντά στις 1.780-1.790 μονάδες.

Ο φίλος Κώστας Βαγιονής θεωρεί εξαιρετικά κρίσιμες τις συνεδριάσεις της ερχόμενης Παρασκευής και της Δευτέρας 30/3 όσον αφορά στη διαμόρφωση είτε ορίου αντίστασης είτε βάσης στήριξης για τον S&P 500.

Στο ρυθμό της Wall και των ευρωπαικών αγορών κινείται και το Χρηματιστήριο Αθηνών με τις τράπεζες στο επίκεντρο και τους βραχυπρόθεσμους παίκτες να ρισκάρουν και μέχρι στιγμής να τους βγαίνει. Είτε ακολουθούν την τάση και το ενδοσυνεδριακό παιχνίδι είτε κινούνται στο περιθώριο του Τ συν 3 αποκομίζουν μέχρι τώρα σημαντικές υπεραξίες. Ειδικότερα η ομάδα εκείνων των παικτών, που πήρε το ρίσκο και απορρόφησε την προσφορά των…προηγούμενων στο διήμερο 19-20/3.

Ηταν όπως σημειώνουν ορισμένοι εξ΄αυτών η πρώτη σημαντική-σε έκταση και κεφάλαια- αλλαγή χαρτιών, που επιχειρήθηκε στη διάρκεια της ανοδικής αντίδρασης από τα τελευταία χαμηλά.

Αλλαγές θεματοφυλακών εμφανείς στις συνεδριάσεις της προηγούμενης Πέμπτης-Παρασκευής που μέχρι και χθες απέδιδαν ικανοποιητικά. Το πιθανότερο είναι πως μέρος των θέσεων θα επιδιωχθεί να κατοχυρωθεί σήμερα σε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές, καθώς η…είδηση που περίμεναν ανακοινώθηκε χθες από τους αμερικανούς και από σήμερα και για τις επόμενες 2-4 συνεδριάσεις μετρούν αντίστροφα.

Η λογική τους είναι πως όσο περισσότερο ΄΄εκβιάσουν΄΄ την ανοδική αντίδραση και την κορύφωση της τόσο μεγαλύτερο θα είναι το περιθώριο λήψης θέσεων ΄΄πώλησης΄΄ σε Συμβόλαια του FΤ 20.

Πλέον οι συναλλαγές για τον 20άρη γίνονται στις 845-855 μονάδες ο συγκεκριμένος δείκτης έρχεται και ΄΄κλείνει΄΄ το καθοδικό χάσμα που έχει δημιουργηθεί στη διάρκεια της τελευταίας διόρθωσης. Μένει μόνο να δοθεί το σήμα από την Wall, όπως σημειώνουν για να ενισχύσουν τις θέσεις πώλησης από όσο δυνατόν υψηλότερα επίπεδα για τον FΤ 20.

Η μετοχή της Εθνικής παραμένει κλειδί της τάσης με την αποτίμηση της να προσεγγίζει σε απόσταση αναπνοής τα 6 δισ. ευρώ, έναντι 6,5 δις ευρώ του ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v