Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Προς τις 2.200 με χορηγούς Εθνική και ΟΠΑΠ

Μια ανάσα από τις 2.200 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με την Εθνική να «ξαναβλέπει» τα 20 ευρώ. Υπεραποδίδουν ΟΠΑΠ, MIG, Μυτιληναίος, Coca Cola, ενώ περισσότερες από 200 μετοχές κινούνται στο «πράσινο».

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Από 2% έως 3% υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX στην Φρανκφούρτη να περνά τις 5.125 μονάδες. Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης προσεγγίζει και τις 2.200 μονάδες, καθώς αντιδρά κατά 3,5-3,6%. Κατά 3,9% αντιδρά ο FTSE 20 στις 1.180-1.185 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 115 εκατ. ευρώ.

Συγκριτικά πεσμένος ο τζίρος, όπως σημειώναμε στην αρχική αναφορά μας, περισσότερα όμως τα χτυπήματα ανά μετοχή και η συναλλακτικότητα τίτλων κυρίως εταιρειών από τον μεσαίο χώρο.

Το στοίχημα της Εθνικής για προσέγγιση των 20 ευρώ δείχνει να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη μετοχή να πιάνει τα 19,2 ευρώ, με συναλλαγές αξίας 27 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή του ΤΤ, που όπως σημειώναμε, έχει υποαποδώσει στη διάρκεια της αντίδρασης των τραπεζικών μετοχών του 20άρη τις τελευταίες έξι συνεδριάσεις, ενισχύεται κατά 6% φθάνοντας στα 5,60 ευρώ.

Σε ισχύ όμως βρίσκεται και η βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά για τη μετοχή του MIG που αποδίδει μέχρι 4,7% υψηλότερα και τα 5,38 ευρώ.

Υψηλή απόδοση και σήμερα για Μυτιληναίο, με 5,6% στα 5,68 ευρώ. Από μικρή απόσταση ακολουθεί και η θυγατρική ΜΕΤΚΑ, καθώς αντιδρά έως και 5,6% στα 8,6 ευρώ.

Ανοδική παραμένει η φορά για Coca Cola, Intralot, ΟΠΑΠ, Κύπρου, Motor Oil, δίνοντας έτσι στο Σύστημα εξαιρετικά υψηλές βραχυπρόθεσμες υπεραξίες και παράλληλη βελτίωση της χρηματιστηριακής θέσης των αποτιμήσεών τους.

Κοντά στις 200 μετοχές κινούνται υψηλότερα, με περίπου 50-60 μετοχές να υπεραποδίδουν με ποσοστό που ξεπερνά το 6%.

Από πλευράς απόδοσης και με βάση τις μέχρι τώρα συναλλαγές, ο Κλουκίνας-Λάππας διαμορφώνεται στα 2,46 ευρώ (25,5%), Creta Farm στα 3,74 ευρώ, Forthnet με αυξημένες και σήμερα συναλλαγές (περισσότερα από 1 εκατ. τεμάχια), Αστήρ (με τρίτο συνεχόμενο limit up), Τέρνα, ΓΕΚ, Σελόντα, Νηρέας, Rilken και πλήθος ακόμα εισηγμένων.

Καλή συνεδρίαση με μπροστάρη την Εθνική και πολύτιμες στηρίξεις από ΟΠΑΠ, ΤΤ, αλλά και επιλεγμένες μετοχές-σηματωρούς από τον 20άρη.

Λίγο χαμηλότερα των 2.195 μονάδων διαμορφώνονταν ο Γενικός Δείκτης στις 14:10, με τα συμβόλαια των Dow Jones και S&P 500 να… αποτυπώνουν αναμονή και προσδοκία συνάμα για την σημερινοβραδινή εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v