Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδρίαση που "μυρίζει"... διόρθωση στο ΧΑ

Συνεδρίαση που «κρύβει» διόρθωση, με την αμερικανική αγορά όμως να τηρεί στάση αναμονής και την ΕΚΤ να ρίχνει τα επιτόκιά της μεθαύριο. Δέλεαρ οι υψηλότατες βραχυπρόθεσμες αποδόσεις από τα χαμηλά των 1.620 μονάδων.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Η Wall είναι λογικό και επόμενο να ζει στο ρυθμό των αμερικανικών εκλογών. Κατ’ επέκταση η στάση αναμονής των αμερικανών περνά στο μεγαλύτερο μέρος των αγορών, διεθνώς, αν και νωρίτερα στην Άπω Ανατολή ο Nikkei κατέγραψε κέρδη της τάξης του 6,3%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών η υπεραπόδοση των τελευταίων πέντε-έξι συνεδριάσεων φέρνει βασικούς δείκτες-μετοχές στα δεύτερα όρια των τεχνικών αντοχών.

Ήδη χθες, κυρίως οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες, πήραν μια πρόγευση με την αδυναμία του Γενικού Δείκτη να υπερβεί τις 2.150 μονάδες και των 1.160 μονάδων για τον FTSE 20.

Τις τελευταίες αυτές συνεδριάσεις, τραπεζικές μετοχές και χαρτιά μεγάλης κεφαλαιοποίησης, καταγράφουν αξιοζήλευτες, για την περίοδο, υπεραποδόσεις. Και αυτό κατά την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς, αποτελεί το κρισιμότερο «στοίχημα» για τις επόμενες δυο-τρεις συνεδριάσεις.

Εμείς θα επιμένουμε να ποντάρουμε βραχυπρόθεσμα στις εξελίξεις που θα δημιουργούν τόσο το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, όσο και της προεξοφλούμενης απόφασης της ΕΚΤ για μείωση των επιτοκίων.

Εάν σήμερα η Εθνική κρατήσει τα 17,74 ευρώ στην αρχή της συνεδρίασης, τότε το θετικό σερί πέντε επιθετικά ανοδικών συνεδριάσεων θα μπορούσε να έχει συνέχεια προς τον στόχο των 20 ευρώ, με ένα ενδιάμεσο διορθωτικό διάλειμμα.

Μένει βέβαια να δούμε από την αρχή της συνεδρίασης πως θα χειριστούν την αναμενόμενη προσφορά, καθώς ένα μεγάλο μέρος των ενεργών βραχυπρόθεσμων παικτών μιλά ανοικτά για διόρθωση.

Σε αυτή την περίπτωση το εύρος των 2.060-2.065 μονάδων μπορεί να θεωρηθεί μια ικανή περιοχή στήριξης. Θα ήταν όμως ευκταίο ακόμη και στην περίπτωση της διόρθωσης η αγορά να συνέχιζε υψηλότερα των 2.150 μονάδων.

Όλα αυτά σε μια περίοδο που ο αντιπρόεδρος του ομίλου MIG προχωρά δυο βήματα μπροστά, μιλώντας ανοικτά για τη διαμόρφωση ενός «νέου συναινετικού πακέτου στήριξης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v