Σε αναζήτηση κατεύθυνσης το Χρηματιστήριο

Το μετέωρο βήμα του πελαργού κυριαρχεί στην εγχώρια αγορά, με μικτά πρόσημα και χωρίς διαθέσεις για πρωτοβουλίες κινήσεων. Πλάτη βάζουν Coca Cola, Viohalco, Cenergy. «Ψόφιος» τζίρος.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης το Χρηματιστήριο

Στα χνάρια των αμέσως προηγούμενων συνεδριάσεων δείχνει να κινείται και η εν εξελίξει, σημερινή συνεδρίαση, με τους συναλλακτικούς ρυθμούς να παραμένουν σε απογοητευτικά επίπεδα και τους περισσότερους από τους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους να αδυνατούν να δώσουν βοήθειες στους βασικούς δείκτες.

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, θετικά διαφοροποιημένη η μετοχή της ΕΕΕ (+2,93%), συνεχίζει να «βάζει πλάτη», κινούμενη και σήμερα μόνιμα με θετικό πρόσημο, όμως από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE25, με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας κινούνται μόνο οι Viohalco (+1,22%), Cenergy (+1,46%) και Σαράντης (+1,59%).

Αδύναμη και σήμερα η εικόνα στο βαρύδεικτο τραπεζικό ταμπλό, επόμενο είναι να επηρεάσει μία τραπεζοκεντρική αγορά όπως είναι το Ελληνικό Χρηματιστήριο, ενώ από τις υπόλοιπες, μη Τραπεζικές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνο η TITC (-1,41%) και η ΕΥΔΑΠ (-1,08%) καταγράφουν απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας, κάτι που σημαίνει πως εύκολα μπορεί να αλλάξει το πρόσημο του Δείκτη, αν διοχετευθούν στο σύστημα λίγες εντολές σχετικού «ειδικού βάρους».

Χωρίς διαθέσεις καλυτέρευσης ο τζίρος, φθάνει στα 28 εκατ., από τα οποία τα 2,2 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΥΡΩΒ, ΟΠΑΠ) και όλα αυτά λίγο πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τρεισήμισι ώρες συνεδρίασης.

Με μικτά πρόσημα και χωρίς διαθέσεις αλλαγής βηματισμού και οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, με τους traders να έχουν υιοθετήσει τη στάση αναμονής, περιμένοντας τα αποτελέσματα της Nvidia σήμερα το βράδυ και μετά τη λήξη των συναλλαγών στο NYSE, αλλά και σημαντικά μάκρο που είναι προγραμματισμένα να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., απόλυτα αποκαρδιωτική είναι η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση και αυτό μειώνει έτι περαιτέρω το ενδιαφέρον στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί σε ένα εύρος, περίπου, 10 μονάδων, με υψηλό τις 1.439,51 (+0,49%) και χαμηλό τις 1.429,81 μονάδες (-0,18%).

Συναλλακτικής άπνοιας συνέχεια και στην Αγορά Παραγώγων, όπου έχουν διακινηθεί 83 συμβόλαια του FTSE25, λήξης 20/9. Παραμένουν με μηδενικές συναλλαγές τα συμβόλαια των ΔΤΡ και MSCI, ίδιας χρονικής λήξης.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v