Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με... αέρα από Moody's το Χρηματιστήριο

Ανοδικό το ξεκίνημα για τον ΓΔ. Πλεονέκτημα στους αγοραστές να διατηρήσουν την αγορά σε ρυθμούς ανοδικής διόρθωσης, μετά τη διπλή αναβάθμιση. Το νέο στοίχημα για τις τράπεζες.

Με... αέρα από Moodys το Χρηματιστήριο

Σε Fed και Moody's η προσοχή των επενδυτών στα διεθνή και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με το ενδεχόμενο της παύσης στις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed, οι long θα επιχειρήσουν να συνεχίσουν θετικά τον Σεπτέμβριο, αναστρέφοντας το αρχικά αρνητικό κλίμα.

Με τον αέρα της διπλής αναβάθμισης από τη Moody's, στο ΧΑ οι long έχουν ένα ισχυρό πλεονέκτημα για να συνεχίσουν την ανοδική διόρθωση μετά το rebalancing της Παρασκευής.

Από τις 1.258,58 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη και με τον τραπεζικό κλάδο -εκ των πραγμάτων- στο προσκήνιο, αρκετά θα εξαρτηθούν βραχυπρόθεσμα από τη στάση όσων traders ανέλαβαν το ρίσκο της προεξόφλησης από τα χαμηλά της Πέμπτης.

Ισχυρό το «γύρισμα» για τον κλάδο, με διακριτή την εισροή «γρήγορου χρήματος» κυρίως από την πλευρά όσων προσέβλεπαν σε μία θετική έκπληξη από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης. Κάτι ανάλογο είχε επιχειρηθεί ακριβώς μία εβδομάδα νωρίτερα, με αφορμή την απόδοση της επενδυτικής βαθμίδας από τον καναδικό οίκο DBRS. Πολύ βραχύβιο το στοίχημα, στο διάστημα Πέμπτης-Δευτέρας, ωστόσο εντελώς διαφορετικές οι δύο περιπτώσεις, δεδομένης της αδιαμφισβήτητης βαρύτητας της Moody's.

Θεαματικό «γύρισμα» για τον τραπεζικό κλάδο και τεχνικά σε τάση αναστροφής, με τον ΔΤΡ πάνω από τις 980 μονάδες -και το σημαντικό σε «κλείσιμο».

Σε Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank και Εθνική το στοίχημα του «γρήγορου χρήματος», με πιθανό το ενδεχόμενο άμεσης επαναπροσέγγισης των 1.000 μονάδων.

Θα φανεί από την προσυνεδρίαση η πρόθεση πωλητών-αγοραστών, με ζητούμενο για τους δεύτερους την υπεροπλία εντολών αγοράς από βραχυπρόθεσμους παίκτες που βλέπουν συντήρηση της long φοράς, σε διάστημα μίας-δύο συνεδριάσεων.

Χρηματιστές σημείωναν πως σήμερα θα φανεί εάν στο ΧΑ υπάρχουν περιθώρια προσέλκυσης «νέου χρήματος», που με ορίζοντα την αξιολόγηση από τη Standard & Poor's σε ένα μήνα θα τοποθετηθούν σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips.

Για τα χαρτιά του FTSE25 φάνηκε την Παρασκευή πως «ισχυρά χέρια» που επενδύουν σε μετοχές εταιρειών -μεσομακροπρόθεσμα- ενεργοποιούνται στις διορθώσεις της αγοράς.

Cenergy Holdings, Mytilineos, κυρίως σε αυτές τις δύο επιβεβαιώθηκε η συγκεκριμένη προσέγγιση, όπως και στις αυξημένες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 17:00-17:15 της Παρασκευής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v