Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγήκε αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Κίνηση πάνω από τις 1.260 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη μετά τις πρωινές απώλειες, με τις τράπεζες και την Coca Cola σε θέση οδηγού, εν αναμονή της DBRS. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν.

Βγήκε αντίδραση στο Χρηματιστήριο

«Γύρισμα» στα ευρωπαϊκά, βγαίνει αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Περιορίζονται δραστικά οι τελευταίες μεγαλύτερες απώλειες σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο και με αφορμή την επαναφορά των futures του S&P500 πάνω από τις 4.500 μονάδες.

Αφορμής δοθείσης στο ΧΑ, η επάνοδος των αγοραστών μετά την ενδοσυνεδριακή διόρθωση -με εντολές μέτριου κόστους, όπως ακριβώς ανάλογο ήταν από την πλευρά των πωλητών.

Από τις 1.248 έως τις 1.234 και προς τις 1.248 κοντά στο υψηλό ημέρας των 1.252 (στο πρώτο 5λεπτο της συνεδρίασης).

Με 33 εκατ. ευρώ το πρώτο σκέλος (1.248-1.234), με 17 εκατ. το δεύτερο (1.234-1.248), επιβεβαιώνοντας τη «ρηχότητα» της αγοράς, που πρακτικά σημαίνει ότι με σχετική ευκολία μπορεί να οδηγηθεί προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Με τον τραπεζικό κλάδο-ρυθμιστή, από βαρίδι σε μοχλό αντίδρασης, διαμορφώνοντας συνθήκες μεταβλητότητας, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμα. Με πρώτο ορόσημο την ετυμηγορία, σήμερα το βράδυ, της DBRS.

Το αν το «μάζεμα» από τα χαμηλά ημέρας, και συγκεκριμένα από τις 2.989 για τον FTSE25 και τις 958 για τον ΔΤΡ, θα μπορούσε να αποφέρει υπεραξίες -κατ' αρχήν βραχυπρόθεσμα, σε ορίζοντα Τ+2- θα φανεί άμεσα, Δευτέρα-Τρίτη, ανάλογα με την αξιολόγηση του καναδικού οίκου. Συν την προοπτική του αμέσως επόμενου -μία εβδομάδα μετά- από τη Moody's.

Προϋποθέσεις μεταβλητότητας, που μπορεί να προσδώσουν σχετική ταχύτητα σε αυτή την αγορά, που όπως φαίνεται έχει «κολλήσει» σε μέτρια μεγέθη συναλλαγών, απόρροια της επιφυλακτικότητας πολλών ξένων διαχειριστών.

Coca Cola HBC και Εθνική από τα blue chips και τα τραπεζικά λειτουργούσαν αντισταθμιστικά στη διάρκεια της διόρθωσης της αγοράς, με ΟΠΑΠ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Jumbo, ΕΥΔΑΠ, Elval Halcor, Viohalco να ακολουθούν, όπως αντίστοιχα η Alpha Bank.

Από το 1,351 στο 1,40 ευρώ η μετοχή της Alpha Βank, με ισχυρό «γύρισμα» ενόσω της Εθνικής αντιδρούσε προς τα 5,85 ευρώ.

Με αγοραστές σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (12,50, με υψηλό ημέρας τα 12,76 ευρώ), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (16,19-16,39 ευρώ).

Εμφανώς βελτιωμένη η εικόνα σε ευρύτερο μέρος του ταμπλό, από την προηγούμενη σχέση 22/79 στη 48/62, με σημαντική μόχλευση σε επιμέρους mid caps.

Fourlis, Attica Συμμετοχών, SunriseMezz, ΕΛΑΣΤΡΟΝ, Loulis Mills ενδεικτικά από τα mid caps, με άνοδο μεγαλύτερη του 2% στις 15:50.

Στα 55,2 εκατ. η αξία συναλλαγών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v