Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αστάθεια στο Χρηματιστήριο αναμένοντας την DBRS

Σε στενό εύρος διακύμανσης οι εντολές πωλητών-αγοραστών, σε σχεδόν αδιάφορο κλίμα για την επικείμενη αξιολόγηση από την DBRS. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν, ποιες πιέζονται.

Αστάθεια στο Χρηματιστήριο αναμένοντας την DBRS

Προσπάθεια αντίδρασης στα ευρωπαϊκά, «κουμπωμένοι» οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Επιφυλακτικοί στις διεθνείς αγορές λόγω των αδύναμων δεδομένων της οικονομίας της Κίνας, της πολιτικής των κεντρικών τραπεζιτών, με τα futures του S&P500 από 0,13% υψηλότερα στις 4.511 μονάδες, τον DAX στις 15.715 (-0,05%) και τον FTSE100 οριακά θετικό στις 7.445 μονάδες.

Βαρύ το κλίμα στο ΧΑ, εύλογα με όσα διαδραματίζονται, επιφυλακτικοί στην πλειονότητά τους οι διαχειριστές, στάση που αποτυπώνεται και στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Σε στενό εύρος διακύμανσης οι εντολές -πωλητών και αγοραστών-, με ενδεικτική του κλίματος τη -σχεδόν- αδιαφορία για την επικείμενη αξιολόγηση από την DBRS. Στο περιθώριο του ενδιαφέροντος ακόμη και η ανακοίνωση (στις 12:00) των στοιχείων για τον πληθωρισμό Αυγούστου, προεξοφλημένα λίγο ως πολύ από την αγορά, άλλωστε είναι το «κόστος καθημερινότητας» που συρρικνώνει την αγοραστική δύναμη στην αγορά.

Με εντολές πώλησης το ξεκίνημα της συνεδρίασης, από τις 1.248 μονάδες -θυμίζοντας πως η αγορά έρχεται από διόρθωση από τις 1.312 στα τέλη Αυγούστου. Αρνητικό το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου -μήνα που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν κρησάρα για οικονομία/επιχειρηματικότητα και επενδύσεις, πλην όμως άλλες οι βουλές...

Προσπάθειες ανάσχεσης της πτωτικής τάσης -αν και το πρόβλημα είναι συστημικό, απαιτούνται πολλά και ουσιαστικά- για αλλαγή σκηνικού, με τα μέχρι τώρα δεδομένα να μη συνηγορούν προς τούτο.

Στα νέα τεχνικά δεδομένα για ΔΤΡ και FTSE25 αναφέρεται από νωρίς ο Γιώργος Α. Σαββάκης, σε μία συγκυρία που τα ξένα σπίτια εξακολουθούν να βλέπουν περιθώρια (κυρίως) στον τραπεζικό κλάδο.

Στις 975 (0,45%) ο Δείκτης Τραπεζών, στις 3.025 (0,15%) ο FTSE25, με τις εντολές σε μετοχές των Alpha Bank, Πειραιώς, Mytilineos, ΔΕΗ, OΤΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική, Jumbo, AEGEAN, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ.α.

Στα επιμέρους και με γνώμονα τα οικονομικά αποτελέσματα, τις εξελίξεις στο επιχειρηματικό πεδίο, οι μετρημένες κινήσεις των επενδυτών.

Αφενός, η ανακοίνωση των μεγεθών 6μήνου της AEGEAN, αφετέρου η πλειοδότηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στον διαγωνισμό για την Αττική Οδό, συνεκτιμώνται από traders, επενδυτές με εντολές κυρίως από την πλευρά των αγοραστών.

Στις 36/41 η σχέση μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο, στα 6,8 εκατ. η αξία συναλλαγών νωρίτερα (στις 11:10).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v