Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Αυγουστιάτικο μπρα ντε φερ αγοραστών-πωλητών

Την προσπάθεια να γυρίσουν θετικά οι τίτλοι στο εξωτερικό από τα χαμηλά της Τρίτης πασχίζει να ακολουθήσει η εγχώρια αγορά. Ποιες είναι οι βασικές μετοχές αντιστάθμισης για τους long.

Χρηματιστήριο: Αυγουστιάτικο μπρα ντε φερ αγοραστών-πωλητών

Βαρύ το κλίμα εκτός, βαρύτερο εντός με τη διόρθωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών αρχικά, σχεδόν, διπλάσια απ' ότι σε κύρια ευρωπαϊκά. Προσπάθεια περιορισμού της διόρθωσης, με ενεργοποίηση αγοραστών μετά τις 10.45' με αποτέλεσμα το μικρό "γύρισμα" της αγοράς.

Εκ προοιμίου γνωστό το πλεονέκτημα των πωλητών, επιβεβαιώθηκε από την αρχή της συνεδρίασης στην Φρανκφούρτη-με τον DAX να διορθώνει έως τις 15.725 για να αντιδράσουν οι αγοραστές-λίγο πριν το "άνοιγμα" στο ΧΑ.

Στις 15.763 (-0,35%) νωρίτερα, με τα futures του S&P500 από 0,15% υψηλότερα στις 4.461 μονάδες. Η μικρή βελτίωση της εικόνας στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης έδωσε λίγο χώρο στους αγοραστές στα ευρωπαϊκά, την ώρα που στην Αθήνα οι πρώτες εντολές δίνονταν από τις 1.275,39 για να φτάσουν έως 8-9 μονάδες χαμηλότερα.

Στα πρώτα 15' της συνεδρίασης, με την αξία των συναλλαγών στα 3,85 εκατ. χωρίς προσυμφωνημένες εντολές και διακριτούς τους πωλητές στην πλειονότητα των χαρτιών του δείκτη.

Από την αρχή κιόλας φάνηκε πως και σήμερα η "βαριά" Coca Cola HBC θα αποτελούσε το βασικότερο χαρτί αντιστάθμισης για τους long, όπως σταθερά γίνεται τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Με αγορές "ουρά" από το Λονδίνο η μετοχή επανέρχεται πάνω από τα 27 στα 27,05 ευρώ με νέα άνοδο 1,25% και διακριτό στόχο την υπέρβαση του ορίου αποτίμησης των 10 δισ. ευρώ, στόχος που επιτυγχάνεται προσώρας.

Δεύτερη σερί συνεδρίαση με αγορές στην Jumbo προς τα 27 ευρώ (2,25%) θυμίζοντας τις σημαντικές προσυμφωνημένες συναλλαγές της Δευτέρας χαμηλότερα.

Σταδιακά εντολές βγήκαν και σε ΟΤΕ, Motor Oil όπως και σε ακόμη 2-3 σηματωρούς με αποτέλεσμα ο FTSE25 από το αρχικό 1.275,39 και τις 8-9 μονάδες χαμηλότερα, σταδιακά να "γυρίσει" προς τις 1.278 μονάδες.

Εθνική, και σήμερα από τα τραπεζικά επιβεβαιώνοντας την βραχυπρόθεσμα long τάση, με αγορές έως τα 6,198 ευρώ, διευκολύνοντας τους αγοραστές στην κίνηση τους προς τις 1.033 από 10 μονάδες χαμηλότερα.

Ενδιαφέρον το ενδεχόμενο σχηματισμού "διπλού πυθμένα" για τον ΔΤΡ, θυμίζοντας το χαμηλό Δευτέρας στις 1.017 και το αρχική σήμερα στις 1.020 μονάδες. Μένει να φανεί στην συνέχεια εάν όντως υφίσταται τέτοια διαδικασία.

Δεύτερη μετά την Εθνική η Πειραιώς με αγορές στα 3,306 (0,18%).

Από τις μετοχές "κλειδιά" ο ΟΤΕ και λόγω "βάρους" στάθμισης, φαίνεται πως ξανά βγαίνει αντίδραση από την περιοχή των 13,50 ευρώ με εντολές πιο νωρίς στα 13,73 (1,55%).

Συγκριτικά με προχθές βελτιωμένη η εικόνα και στα mid caps, με Intrakat, EXAE, Dimand, Entersoft, ΚΡΙ-ΚΡΙ με θετικό πρόσημο.

Από τις 27 με θετικό έναντι 56 με αρνητικό.

Στα 8,32 εκατ. η αξία συναλλαγών στο ημίωρο, με σημαντικό μέρος της αρχικής προσφοράς να απορροφάται στα επίπεδα των 1.275 μονάδων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v