Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Αψιμαχίες πέριξ των 1.300 μονάδων

Ενεργοποίηση των αγοραστών και περιορισμός των αρχικών πιέσεων για τον Γενικό Δείκτη. Μεικτά πρόσημα στις τράπεζες, άνοδος για ΟΤΕ, ΔΕΗ, Aegean, κινητικότητα στα small caps.

Χρηματιστήριο: Αψιμαχίες πέριξ των 1.300 μονάδων

Βαρύ το κλίμα στις κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, που προσπαθούν να αντιδράσουν από τα αρχικά χαμηλά και από απώλειες που ξεπερνούσαν την μία ποσοστιαία μονάδα, με αρνητικό πρόσημο ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, αλλά με σαφώς πιο ελεγχόμενες απώλειες.

Πιο συγκεκριμένα και λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών ο ΓΔ, κινούμενος μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 1298,97 μονάδες (-0,53%), όμως κάπου εκεί ενεργοποιήθηκαν εντολές αγορών, με αποτέλεσμα ο Δείκτης να επιστρέψει υψηλότερα από το κρίσιμο όριο των 1300 μονάδων.

Αν δεν βελτιωθεί η εικόνα στην Ευρώπη, όλα δείχνουν ότι και σήμερα οι αψιμαχίες μεταξύ αγοραστών – πωλητών θα συνεχιστούν, με επίκεντρο τις 1.300 μονάδες, την ώρα που ο τζίρος ξεπερνά τα 13,5 εκατ., από τα οποία τα 2,7 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΠΕΛΑ, ΟΤΕ).

Να σημειωθεί ότι από τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με θετική μεταβολή κινούνται οι ΕΤΕ (+0,95%), ΑΡΑΙΓ (+1,26%), ΔΕΗ (+0,77%), ΕΥΔΑΠ (+0,59%), ΟΤΕ (+1,05%), ΣΑΡ (+1,71%), ΤΕΝΕΡΓ (+0,58%) και TITC (+0,32%).

Από τις μετοχές που υποχωρούν, οι μεγαλύτερες απώλειες για ΕΥΡΩΒ (-1,13%), ΕΛΧΑ (-1,15%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-1,60%) και ΚΟΥΕΣ (-1,71%).

Συνεχίζεται, έστω και με ηπιότερους ρυθμούς, η κινητικότητα στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου αξιοσημείωτα κέρδη με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές, συνδυάζουν οι ΓΕΒΚΑ (+2,95%), ΜΕΝΤΙ (+3,03%), ΒΙΟΣΚ (+5,88%), ΒΙΟΚΑ (+2,67%), ΔΟΜΙΚ (+2,07%) και ΕΚΤΕΡ (+2,73%).

Κάθε πρόβλεψη για το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης μπορεί να αποδειχθεί επισφαλής, ιδιαίτερα αν παραμείνει επιφυλακτικό το κλίμα στις Ευρωπαϊκές Αγορές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι και σήμερα δεν θα λείψει το ενδιαφέρον από το ταμπλώ του Χ.Α.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v