Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προς νέα αναμέτρηση με τις 1.350 μονάδες

Περιορίζονται τα κέρδη για τον Γενικό Δείκτη μετά την αρχική ανοδική κίνηση. Αγοραστές σε Εθνική, Πειραιώς, αλλά και σε Helleniq Energy, ΟΠΑΠ. Κινητικότητα στα mid-small caps.

Χρηματιστήριο: Προς νέα αναμέτρηση με τις 1.350 μονάδες

Σε αρνητικό έδαφος και σαφώς επιφυλακτικά κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές με τους ενεργούς επενδυτές, μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις των Κεντρικών Τραπεζών, να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στο συνεχιζόμενο μπαράζ αποτελεσμάτων που ανακοινώνουν οι Εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα της Αγγλίας συνεδριάζει την Πέμπτη, ενώ η Παρασκευή είναι η ημέρα που εκδίδεται η έκθεση για την Αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, την οποία παρακολουθεί στενά η Fed.

Με ανοδική εκκίνηση, η συνεδρίαση που εξελίσσεται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να έχει κινηθεί, μέχρι στιγμής, μόνιμα με θετικό πρόσημο, σημειώνοντας ένα πρώτο ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 1.344,3 μονάδες (+0,66%), για να υποχωρήσει σχετικά στη συνέχεια.

Ο τζίρος στα 13 εκατ., από τα οποία τα 0,5 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΤΕ).

Και σήμερα είναι περισσότερο από ευδιάκριτη η έλλειψη διάθεσης για ακραίες ημερήσιες μεταβολές, στο ταμπλώ της υψηλής κεφαλαιοποίησης και έτσι με μεταβολή μεγαλύτερης της μίας ποσοστιαίας μονάδας κινούνται οι Εθνική (+1,66%), Πειραιώς (+3,20%), Ελλάκτωρ (+1,60%), Ελ. Πετρέλαια (+2,35%), Quest (-1,54%), ΟΠΑΠ (+1%), Σαράντης (+1,18%) και Cenergy (-1%).

Από την άλλη, συνεχίζεται η κινητικότητα στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου ξεχωρίζουν ανοδικά οι Ιντερτέκ (+8,88%, εν μέσω φημών για πιθανή υποβολή δημόσιας πρότασης από CD Media), Realcons (+8,05%), ACAG (+3,62%, λόγω επικείμενης διανομής δωρεάν μετοχών), ΕΚΤΕΡ (+6%), Αλουμύλ (+7,65%) και Μοτοδυναμική (+2,65%).

Ασφαλώς και αναμένεται με ενδιαφέρον το υπόλοιπο της συνεδρίασης και αν ο Γενικός Δείκτης θα επιχειρήσει να αναμετρηθεί με τη σκληρή, όπως έχει αποδειχθεί, αντίσταση των 1.350 μονάδων, ή θα έχουμε νέο πισωγύρισμα.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v