Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Παιχνίδι για λίγους και συντήρηση δυνάμεων

Προετοιμασία για τις επόμενες κινήσεις στην εγχώρια αγορά, με ανοιχτή τη Wall Street μετά την αργία της 4ης Ιουλίου. Διαθέσεις αναδιάταξης δυνάμεων, με επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Χρηματιστήριο: Παιχνίδι για λίγους και συντήρηση δυνάμεων

Με τη Wall Street ενεργή σήμερα και την προσοχή στην ανακοίνωση των πρακτικών συνεδριάσεων της Fed,
στην προθεσμιακή αγορά τα futures του S&P 500 παραπέμπουν οριακά χαμηλότερα στις 4.489 μονάδες.

Υποτονική με μικρές απώλειες η χθεσινή συνεδρίαση σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, αρκετά ενδιαφέρουσα και με άνοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Απέναντι στο μείον 0,27% του DAX (16.037) και το μείον 0,11% του FTSE100 (7.519), το συν 0,55% του ΓΔ (1.299,78), με άνοδο του FTSE25 στις 3.142,35 (0,20%), οριακή διόρθωση του ΔΤΡ στις 1.027,59 (-0,16%) και πάρτι για τον FTMidCap με 2,23% στις 2.065,25 μονάδες.

Στα 77,5 εκατ. ο τζίρος, ικανοποιητικός δεδομένης της αργίας στη Wall Street, για ακόμη μία -πολλοστή- φορά επικεντρωμένος σε ελάχιστες μετοχές -ενδεικτικό το γεγονός ότι περίπου 20 εκατ. άλλαξαν χέρια σε μόλις δύο χαρτιά, ΟΤΕ και Alpha Bank.

Αρκετές οι συναλλαγές με προσυμφωνημένες εντολές, ενδιαφέροντα πακέτα σε ΟΤΕ, Εθνική, Eurobank, Jumbo, Sarantis, παραπέμποντας σε αναδιάταξη θέσεων στα υψηλά της αγοράς.

Συνεδρίαση αναδιάταξης δυνάμεων για τις τραπεζικές, σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει τα επιτόκια καταθέσεων-χορηγήσεων για τον Μάιο, με τη μετοχή της Eurobank μόνη με θετικό πρόσημο στο 1,551 (1,31%).

Σήμερα και η προγραμματισμένη δημοπρασία εντόκων από τον ΟΔΔΗΧ, για πρόωρη αποπληρωμή μέρους των διακρατικών υποχρεώσεων της χώρας (Greek Loan Facility) δεσμεύθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Bloomberg), δεύτερη ημέρα εγγραφών για το εταιρικό ομόλογο της Mytilineos.

Θεαματική για τα mid caps η χθεσινή συνεδρίαση, στο επίκεντρο οι Intrakat, AVAX, Δομική Κρήτης, με τον ΧΑΜαιλέοντα να εξηγεί γιατί «τρέχουν» τώρα οι κατασκευαστικές.

Σήμερα Τετάρτη η αποκοπή μερίσματος του ΟΤΕ (0,578/μτχ.), αύριο το Investor's Day της Lamda Development.

Για τη μεν μετοχή του Οργανισμού οι πωλητές είχαν την τελευταία λέξη, στα 15,52 (-0,51%), της δε Lamda Development το συν 9,48% σε διάστημα εβδομάδας, με αποτέλεσμα τα υψηλά 52 εβδομάδων στα 7,335 ευρώ παραπέμπουν σε είσοδο «ισχυρών χεριών».

Θετικοί παραμένουν οι ξένοι οίκοι, με την JPMorgan να αναβαθμίζει τις ελληνικές μετοχές, με κορυφαία επιλογή την Alpha Bank.

Στο επίκεντρο ο τραπεζικός κλάδος, μετά και τη χθεσινή συνάντηση Κωστή Χατζηδάκη - Γιάννη Στουρνάρα, όπως σημείωνε η Ελενα Λάσκαρη. Από Δευτέρα οι συναντήσεις του νέου υπ.Οικονομικών με τους τραπεζίτες, τη Δευτέρα επισκέφθηκε τον Κωστή Χατζηδάκη ο επικεφαλής του ΤΧΣ Ηλίας Ξηρουχάκης. Προφανώς πέραν των επιτοκιακών, των χορηγήσεων κ.λπ., στο τραπέζι είναι το θέμα της αποεπένδυσης του Ταμείου, διαδικασία που αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις για την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v