Σε «κόκκινο φόντο» κινούνται τα κυριότερα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια και η εικόνα αυτή δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το «υπερευαίσθητο» στις «νότιες» κινήσεις Ελληνικό Χρηματιστήριο.
Η νευρικότητα στις Διεθνείς Αγορές εντείνεται και από τις επιθετικότερες διαθέσεις που εμφανίζουν οι πωλητές στην Αγορά Κρυπτονομισμάτων και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα, το Bitcoin να δοκιμάσει τιμές χαμηλότερα των $20.000.
Από την αρχή των συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου κινείται μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, καθώς του λείπουν οι σημαντικές βοήθειες από τους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους, ενώ σχετικά αυξημένος δείχνει ο τζίρος και αυτό ανεβάζει το ενδιαφέρον.
Μένει να φανεί αν η αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα θα έχει ως αποτέλεσμα την απορρόφηση της προσφοράς, ή οι επιθετικές κινήσεις των πωλητών θα «σπρώξουν» τις αποτιμήσεις σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.
Να σημειωθεί ότι λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, ο ΓΔ έχει σημειώσει, μέχρι στιγμής, χαμηλό ημέρας στις 816,46 μονάδες (-0,91%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 5,5 εκατ.
Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, με θετικό πρόσημο προσπαθούν οι ΔΕΗ (+1,26%), ΜΟΗ (+0,23%), ΜΠΕΛΑ (+0,07%) και ΣΑΡ (+0,60%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι ΚΟΥΕΣ (-2,46%), ΒΙΟ (-2,20%) και ΛΑΜΔΑ (-2,27%).
«Κόκκινο» και το βαρύδεικτο τραπεζικό ταμπλό, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το -1,17% του κλαδικού τους δείκτη.
Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, μόνο οι ΙΝΤΚΑ (+2,76%), ΙΝΚΑΤ (+5,26%) και ΕΣΥΜΒ (+2,10%), σημειώνουν αξιοπρόσεκτα κέρδη, με σχετικά πειστικές συναλλαγές.
Προσοχή, όσο ο Γενικός Δείκτης δίνει κλεισίματα χαμηλότερα των 835 (εκθετικός ΚΜΟ 30 μηνών), η βραχυπρόθεσμη τάση είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο των “sellers”.