Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Παραμένουν στο «παιχνίδι» οι long

Σταθεροποιητική κίνηση για τον Γενικό Δείκτη στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. Οι πιέσεις για Πειραιώς και Aegean και τα «αντίβαρα». Οι μετοχές που κοιτούν υψηλότερα, η τάση στις διεθνείς αγορές και το «όπλο» των αποτελεσμάτων 2020.

Χρηματιστήριο: Παραμένουν στο «παιχνίδι» οι long

«Μαύρη Δευτέρα» για Κωνσταντινούπολη και αεροπορικές/τουριστικές εταιρείες.

Συνεχιζόμενο sell off στην Πειραιώς (*), meltdown στο χρηματιστηριακό ταμπλό για την Aegean.

Με μικρό πλεονέκτημα για τους πωλητές αλλά και ισχυρές αντιστάσεις από τους αγοραστές, η χθεσινή -πρώτη- συνεδρίαση της εβδομάδας (τεσσάρων συνεδριάσεων), με τον ΓΔ στις 832,06 (-0,12%), με τον ΔΤΡ στις 524,08 (0,59%), αλλά με τον FTSE25 στις 2.002,45 (-0,10%).

Με την αξία των συναλλαγών στα 72,915 εκατ., με 33,5 εκατ. μετοχές να πραγματοποιούνται έως το νέο χαμηλό, του 0,4188 της Πειραιώς, αλλά με 10,3 εκατ. της Alpha Bank, 1,99 εκατ. της Εθνικής και με 6,82 εκατ. μετοχές της Eurobank να ανταπαντούν οι αγοραστές. Σε μία συνεδρίαση, που τη διαφορά έκανε και το θέμα του Γιώργου Α. Σαββάκη για το τι αποκάλυψαν οι τραπεζίτες στη Morgan Stanley.

Δεν δείχνει αναστρέψιμη -προσώρας- η οικονομική κρίση στην Τουρκία, «κόλαση» στη χθεσινή (τηλεδιάσκεψη) για το lockdown στη Γερμανία, με ό,τι και όσα μπορεί αυτά να επηρεάζουν τις ευρω-αγορές,
με τον DAX ωστόσο να «κρατά» τις 14.650 μονάδες.

Οριακές απώλειες, νωρίτερα, για τα futures του S&P500, μετά το χθεσινοβραδινό υψηλό, απόρροια της υποχώρησης της απόδοσης του 10ετούς των ΗΠΑ και λόγω των πληροφοριών για νέο θηριώδες πακέτο οικονομικής βοήθειας της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 3 τρισ. $.

Με «όπλο» και την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων 2020, οι long προσβλέπουν στη συντήρηση της ανοδικής (σε μηνιαίο) φοράς της αγοράς, με τις 840 μονάδες να είναι η κοντινή αντίσταση για τον ΓΔ.

Αlpha Bank, TITAN και Fourlis ανακοινώνουν τα μεγέθη τους σήμερα. Η Εθνική, την Παρασκευή.

Αρκεί για να παραμείνουν οι αγοραστές στο παιχνίδι; Υπό προϋποθέσεις η απάντηση είναι θετική, στην προσπάθειά τους για «κλείσιμο» του Μαρτίου (την προσεχή Τετάρτη) σε επίπεδα υψηλότερα των 826 μονάδων.

Με την Αlpha Bank στο 0,913 (2,58%), την Εθνική στα 2,445 (2,17%) και τη Eurobank στο 0,692 (0,09%).

Με rotation στα blue chips και με Motor Oil, Viohalco, TITAN, ΕΛΠΕ κ.α. στη χθεσινή συνεδρίαση, με έντονη φημολογία για εξελίξεις στην ElvalHalcor, με υπεραπόδοση για μετοχές-σηματωρούς του FTMidCap (Avax, Intracom), με νέα (ενδοσυνεδριακά) υψηλά για Mytilineos, ElvalHalcor, Cenergy, Avax, Intracom, με 56 μετοχές με αγοραστές έναντι 50 με πωλητές, με μείωση του discount στα Συμβόλαια τρέχουσας σειράς στα Παράγωγα.

(*) διαβάζω πως στο Μαξίμου επικρατεί ένας σχετικός προβληματισμός για την Πειραιώς και ότι εξετάζονται κάποια σενάρια για την αμκ. Εχοντας χάσει πλέον των 600 εκατ. ευρώ -σε αποτίμηση- σε λιγότερο από μία εβδομάδα, θα έλεγα ότι -πλέον- είναι λίγο αργά.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v