Σπριντ των αγοραστών στο Χρηματιστήριο

Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο της συνεδρίασης με τους επενδυτές να κατανέμουν τις αγορές τους σε τράπεζες, αλλά και δεικτοβαρή blue chips. Νέο ρεκόρ για το 10ετες. Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα για τους βασικούς δείκτες.

Σπριντ των αγοραστών στο Χρηματιστήριο

Το θετικό κλίμα στις Ευρωπαϊκές Αγορές, πλην Λονδίνου, αλλά και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street, σε συνδυασμό με την διάθεση υποχώρησης των αποδόσεων των Ελληνικών Κρατικών ομολόγων, προς νέα ιστορικά χαμηλά, έδωσαν την αφορμή στους αγοραστές να επιδείξουν μεγαλύτερη κινητικότητα, με αποτέλεσμα οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. να κινηθούν μόνιμα με θετικό πρόσημο και να ολοκληρώσουν την συνεδρίαση στα υψηλά ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα οι οι αποδόσεις των Ελληνικών Κρατικών ομολόγων δοκίμασαν νέα ιστορικά χαμηλά, μετά το υποστηρικτικό μήνυμα της Κριστίν Λαγκάρντ για την ανάγκη χαμηλότερων στόχων, όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας.

Από την άλλη, σαφώς βελτιωμένο ήταν το κλίμα στις περισσότερες Ευρωπαϊκές Αγορές, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν σχέση με την “εμπορική κόντρα” μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις σε Βρετανία και Ιταλία.

Έτσι, “ο Αντιπρόσωπος της Κυβέρνησης των ΗΠΑ για το Εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ και ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, συζήτησαν τηλεφωνικά με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε και τα δύο Μέρη συμφώνησαν οι συνομιλίες τους για το Εμπόριο να επαναληφθούν σε επίπεδο υπουργών στην Ουάσιγκτον τις προσεχείς εβδομάδες”, ανέφεραν οι Υπηρεσίες του USTR σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν.

Από την άλλη, “ακόμη μία ψηφοφορία για το αν θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές θα κάνουν οι Βρετανοί Βουλευτές τη Δευτέρα”, όπως ενημέρωσε ο επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων Τζέικομπ Ρις Μογκ.

Εν τω μεταξύ, η νέα Ιταλική Κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, που σχηματίστηκε χάρη σε μια Φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία, ορκίσθηκε σήμερα ενώπιον του Προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα, προτού συνεδριάσει για πρώτη φορά το Υπουργικό Συμβούλιο.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., οι περισσότεροι Αναλυτές “χαιρέτησαν” την σημερινή ανοδική αντίδραση και το κλείσιμο κοντά στα υψηλά ημέρας, όμως δεν παρέλειψαν να σημειώσουν ότι “θα χρειαστούν σαφώς υψηλότεροι τζίροι, προκειμένου ο ΓΔ του Χ.Α. να διεκδικήσει τιμές υψηλότερα των 900 μονάδων”.

Ξεκινώντας και τη σημερινή αναφορά από το ταμπλώ των Δεικτοβαρών Τραπεζικών μετοχών, αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις τίτλοι των συστημικών Τραπεζών κινήθηκαν μόνιμα με θετικό πρόσημο, ενώ την ίδια θετική κίνηση ακολούθησε και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, αναρριχόμενος μέχρι τις 788,27 μονάδες (+3,84%). Στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 784,6 (+3,36%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση σε νέα ημερήσια υψηλά και στις 788,79 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 3,91%.

Για τον εν λόγω δείκτη, πρώτο ζητούμενο είναι η υπέρβαση της ζώνης 800 – 808, προκειμένου να δημιουργηθούν οι τεχνικές προϋποθέσεις για κίνηση προς τις 847 – 850 μονάδες.

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, “σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός της Εθνικής στην Κύπρο, για την πώληση χαρτοφυλακίου με καταγγελμένα, ή σε βαθιά καθυστέρηση ενυπόθηκα δάνεια, οφειλόμενου κεφαλαίου περίπου 400 εκατ. ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν των εξασφαλισμένων Non Performing Loans (NPLs), που μεταφέρθηκαν στο τέλος του 2018 από την Εθνική Κύπρου στην Εταιρεία εξαγοράς πιστώσεων CAC Coral Ltd, η οποία ελέγχεται κατά 100% απευθείας από την Εθνική Τράπεζα”.

Από την άλλη και σύμφωνα με την τελευταία κατάσταση της Επ. Κεφαλαιαγοράς, η Marsall Wace αύξησε την καθαρή αρνητική της θέση στην Εθνική από 0,55%, στο 0,62%.

Ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, αξίζει να σημειωθεί ότι με οριακές απώλειες ολοκλήρωσε την συνεδρίαση, μόνο η μετοχή της Fourlis (-0,19%), ένδειξη ότι στην σημερινή προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, σημειώθηκε σχεδόν απόλυτη συμμετοχή από τις θεωρούμενες Δεικτοβαρείς μετοχές.

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την μετοχή της Μυτιληναίος (+2%), που σήμερα κινήθηκε χωρίς να έλθει σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο. Η πρώτη αντίσταση στα 10,28 ευρώ (ημερήσιο “stop short”) και η αμέσως επόμενη στα 10,73 ευρώ. Οι στηρίξεις στα 9,75, 9,40 και 9,00 ευρώ.

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε η μετοχή του ΟΠΑΠ (+3,59%), που συμπλήρωσε και δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, αλλά έχει και 23 συνεδριάσεις με κλεισίματα χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 10,00 ευρώ. Το σημερινό κλείσιμο υψηλότερα των 9,76 ευρώ, έδωσε ημερήσιο σήμα τοποθετήσεων. Οι πρώτες στηρίξεις στα 9,31 και 9,06 ευρώ.

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, σήμερα εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι νέες 32.188.050 (ΚO) μετοχές της Μουζάκης (+10,36%), οι οποίες προέκυψαν από μετατροπή ισαρίθμων (ΚΑ) μετοχών. Από την ίδια ημερομηνία το σύνολο των εισηγμένων μετοχών της Εταιρείας που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανέρχεται σε 32.188.050 (ΚO) μετοχές.

Από εκεί και πέρα, τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τον Άβακα (-2,50%), σε νέα ιστορικά υψηλά η Profile (+1,21%), συνεχίζει με “τσιμπημένες” συναλλαγές η Δομική Κρήτης (+6,06%), ενώ τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσαν οι Τεχν. Ολυμπιακή (+1,17%) και Ιντρακόμ (+5,46%).

Ξαφνική αύξηση την συναλλαγών για την Forthnet (+13,33%) μετά την πληροφορία για ενδιαφέρον από την “Alter Ego” (Εταιρεία συμφερόντων Μαρινάκη), αντίδραση μετά από τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις στον Κέκροπα (+7,77%), επιμένουν πλαγιοανοδικά Moda Begno (+6,98%) και Σπύρου (+2,40%), ενώ επιστροφή αγοραστών σημειώθηκε σε Κορδέλλου (+0,91%), Καρέλια (+6,25%), Αλουμύλ (+4,35%) και Τρ. Αττικής (+3,56%).

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης είναι σε ημερήσιο “long” με “stop” στις 814 μονάδες και ενδιάμεσες στηρίξεις στις ζώνη 851 – 845 και 825 – 823 μονάδες. Κλείσιμο χαμηλότερα των 814 μονάδων, θα δημιουργήσει τις τεχνικές προϋποθέσεις, για υποχώρηση προς τις 793 μονάδες.

Οι πρώτες αντιστάσεις στις 878 και 895 – 901 μονάδες.

Και για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, το ημερήσιο διάγραμμα είναι “long” με “stop” στις 1990 μονάδες. Οι πρώτες στηρίξεις στις 2102, 2085 και 2052 μονάδες. Κλείσιμο χαμηλότερα των 1990 μονάδων, θα δημιουργήσει τις τεχνικές προϋποθέσεις, για υποχώρηση προς τις 1948 μονάδες.

Οι πρώτες αντιστάσεις στις 2186 – 2193 και 2270 μονάδες.

Τι λένε οι Αναλυτές

“Η συναλλακτική αδυναμία και άλλες εγχώριες παθογένειες, δεν επέτρεψαν χθες στο Ελληνικό Χρηματιστήριο να κινηθεί ανοδικά, παρά την ύπαρξη θετικών εγχώριων ειδήσεων, από κοινού με τη θετική κίνηση των Διεθνών Αγορών. Σήμερα, η συντήρηση ενός ανάλογου μείγματος παραγόντων οδήγησε σε ανοδική κίνηση τον ΓΔ με κλείσιμο στα υψηλά ημέρας”, αναφέρει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

“Σταθεροποιητική ήταν η χθεσινή συνεδρίαση και παρόλο που δεν έλειψαν οι σχετικά μεγάλες διακυμάνσεις, ο ΓΔ παρέμεινε καθ’ όλη την διάρκεια πάνω από τις 850 μονάδες, σημειώνει ο Νίκος Καυκάς.

Οι Διεθνείς Αγορές συνεχίζουν να σύρονται από τις εξελίξεις του εμπορικού πολέμου, με τα νεότερα να αναφέρουν την επανέναρξη συζητήσεων αρχές Οκτωβρίου (που δεν πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο). Συνολικά, οι Συμμετέχοντες στις Αγορές βρίσκονται σε στάση αναμονής, προσδοκώντας κάτι θετικό από τις Κεντρικές Τράπεζες τις επόμενες 2 εβδομάδες (ΕΚΤ 12/9, FED 18/9).

Στο εσωτερικό το χαμηλότερο κόστος κεφαλαίου των Εισηγμένων, στηρίζει τις θεωρητικές αποτιμήσεις σε συνδυασμό με το θετικό κλίμα λόγω φοροελαφρύνσεων και άρση των κεφαλαιακών ελέγχων.

Η αύξηση του ΑΕΠ Β΄ τριμήνου κατά 1,9% σε ετήσια βάση (εποχιακά διορθωμένο) ήταν η υψηλότερη από το 2007, αλλά το καλύτερο Γ΄ τρίμηνο είναι κρίσιμο για τους ετήσιους στόχους.

“Παραμένουμε αγοραστές σε περιπτώσεις αδυναμίας της Αγοράς, αλλά και σε επιμέρους τίτλους που παρακολουθούμε, χωρίς ωστόσο να αγνοούμε τον διεθνή παράγοντα”, τονίζει ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Leon Depolas Sec.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Σχεδόν απόλυτη ήταν η επικράτηση των αγοραστών, στις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Θετικό κλίμα, πλην Λονδίνου, στην Ευρώπη, αλλά και στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης στην Wall Street.

Οριακά κέρδη για το Ευρώ, σημαντικά μεγαλύτερα για το Πετρέλαιο.

Ισχυρές πιέσεις σε Χρυσό, ακόμα μεγαλύτερες στο Ασήμι, προσπαθεί να κρατήσει τα $10500 το Bitcoin.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Κρίστιαν Ζέβινγκ προειδοποίησε ότι μία περαιτέρω μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα έχει ελάχιστο αποτέλεσμα στην Οικονομία, αλλά ενέχει τον κίνδυνο σοβαρών παρενεργειών.

Οι Τράπεζες στη Γερμανία και όλη την Ευρώπη παραπονούνται από καιρό για την πολιτική της ΕΚΤ, η οποία απαιτεί από αυτές να πληρώνουν για να τοποθετούν τα χρήματά τους στην Κεντρική Τράπεζα, πλήττοντας τα κέρδη τους.

Υποχώρησαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Ιούλιο. Η ζήτηση σημείωσε πτώση κατά 2,7% σε σύγκριση με τον Ιούνιο, όταν είχαν αυξηθεί κατά το ίδιο μέγεθος. Οι Αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα διολισθήσουν κατά 1,4%.

“Η Αμερικανική Οικονομία αναπτύχθηκε με μέτριο ρυθμό τον Αύγουστο, με τη Μεταποίηση να πιέζεται από την επιβράδυνση της Παγκόσμιας ανάπτυξης”, αναφέρει η Fed σε καθιερωμένη έκθεσή της για την Αμερικανική Οικονομία.

O Ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ δημιούργησε 195.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο. Οι Αναλυτές προέβλεπαν μόλις 140.000 νέες θέσεις εργασίας, από 142.000 τον Ιούλιο.

O αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας, σημείωσε μικρή άνοδο στο τέλος Αυγούστου. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 1.000 στις 217.000, την εβδομάδα που έληξε στις 31 Αυγούστου. Οι Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch, προέβλεπαν πτώση στις 213.000.

H BNP Paribas προβλέπει ότι ο δείκτης S&P 500, θα υποχωρήσει στις 2.730 μονάδες ως το τέλος του έτους.

Οι Αναλυτές της Τράπεζας αναμένουν περισσότερες αρνητικές αναθεωρήσεις στις προβλέψεις για τα κέρδη, καθώς η Παγκόσμια Οικονομία συνεχίζει να επιβραδύνεται, κάτι που θα στρέψει την προσοχή της Αγοράς από τις αποτιμήσεις, στα κέρδη.

Παράλληλα, προβλέπουν ότι η απόδοση του Αμερικανικού 10ετους ομολόγου, θα υποχωρήσει στο 1% στο τέταρτο τρίμηνο.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα καθ΄ ημάς, ανοδικά κινήθηκαν τα χρέη των Φορέων του Δημοσίου, προς τον Ιδιωτικό τομέα τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, οι οφειλές Φορέων μειώθηκαν κατά 81 εκατ. ευρώ, στα 1,63 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή όμως εκτοξεύτηκαν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου: από τα 493 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο, έφτασαν στα 725 εκατ. ευρώ.

Αποτέλεσμα ήταν οι συνολικές οφειλές του Δημοσίου να ανέρχονται σε 2,358 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, έναντι 2,207 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.

Στα καλά αποτελέσματα του β' τριμήνου στέκεται η Euroxx Sec., σε ανάλυσή της για τον ΟΤΕ, με την οποία αυξάνει την τιμή - στόχο στα 16 ευρώ, από 13,5 ευρώ και διατηρεί τη σύσταση “overweight”.

Όπως υποστηρίζει, “η απόδοση στην Ελλάδα αντισταθμίζει τις αδύναμες δραστηριότητες στη Ρουμανία και η προσδοκώμενη αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης μετά τις εκλογές και την πτώση της ανεργίας, δημιουργεί προοπτικές”.

Στην ανάλυση γίνεται αναφορά στη δελεαστική πολιτική για τους Μετόχους. Προσδοκά, για φέτος, μερισματική απόδοση 4,4%.

Από εκεί και πέρα, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αναρριχόμενος μέχρι τις 872,76 μονάδες (+2,14%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 871,99 (+2,05%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στα υψηλά ημέρας των 874,65 μονάδων, με κέρδη 2,36%.

Ο τζίρος στα 61,6 εκατ., από τα οποία τα 0,8 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ, ΤΕΝΕΡΓ), ενώ ΟΤΕ, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ και ΕΥΡΩΒ απασχόλησαν το 59% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΑΔΜΗΕ, ΒΙΟ, CENER, ΕΕΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, ΛΑΜΔΑ, ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Eurobank, ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ, Ελ. Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και Σαράντης.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 97 ανοδικές μετοχές, έναντι 30 πτωτικών, ενώ 14 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 5%.

---ΧΠΑ

Συνεδρίαση σημαντικής ανοδικής κίνησης και στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να παρουσιάζουν μικρή αύξηση τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (27.707 συμβόλαια).

Στα 15.863 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 15.852 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 2.097, 1.573 για τον Σεπτέμβριο και 524 για τον Οκτώβριο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 2.173,25) κινήθηκε μεταξύ 2.129 και 2.176 μονάδων.

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (30.000 Alpha Bank, 6.389 Intralot), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (6.275), Alpha Bank (5.871), Πειραιώς (2.964), ΔΕΗ (1.731), Εθνική (5.740), MIG (1.767), ΑΔΜΗΕ (305), Ιντρακόμ (100), ΓΕΚ (378), Μυτιληναίο (394), Ελλάκτωρα (324), Τέρνα Ενεργειακή (122), ΟΤΕ (564), Intralot (162), Jumbo (134), ΟΠΑΠ (215), Cenergy (319).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 50.667, Alpha Bank 67.050, Εθνική 46.308, MIG 85.132, Πειραιώς 23.230, ΔΕΗ 17.418, Μυτιληναίο 12.007.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

        Position Holder                             Name of Issuer                         NSP      Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,83%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,02%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,61%

 

2019-08-05

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

1,01%

2019-08-07

Oceanwood Capital Management LTD

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,99%

2019-07-09

Oceanwood Capital Management LTD

NATIONAL BANK OF GREECE SA

2,10%

2019-08-14

Marshall Wace LLP

NATIONAL BANK OF GREECE SA

0,62%

2019-08-30

Blackrock Investment Management UK Limited

ALPHA BANK SA

1,01%

2019-08-29

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 56.121.455 τεμ., (από 56.121.455 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 26.474.177 τεμ. (26.954.177), ΔΕΗ 6.394.274 τεμ. (6.704.674), Eurobank 70.501.779 τεμ. (70.539.219), Εθνική 28.138.021 τεμ. (28.139.325), ΟΠΑΠ 1.279.607 τεμ. (1.279.607), Folli Follie Group 1.314.253 τεμ. (1.314.253).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v