Το γεγονός ότι απομένει μόλις μία συνεδρίαση, προκειμένου, αύριο Τρίτη και 13, οι ενεργοί παίκτες στο Χ.Α. να πληροφορηθούν τις επίσημες ανακοινώσεις του MSCI, για τις πιθανές υποβαθμίσεις από τον MSCI Standard, αλλά και για τις αλλαγές σταθμίσεων, σε συνδυασμό με την επιφυλακτική - αρνητική εικόνα στην οποία γύρισαν οι Ευρωπαϊκές Αγορές, αποδείχθηκε ισχυρό κίνητρο προκειμένου οι ενεργοί παίκτες στο Χ.Α. να προχωρήσουν σε μείωση θέσεων, με κύριο εκφραστή τον Τραπεζικό κλάδο, ο δείκτης του οποίου συμπλήρωσε και τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, με αθροιστικές απώλειες 7,55%.
Στα παραπάνω, θα πρέπει να προστεθούν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στον τίτλο του ΟΤΕ, αλλά και τα οριακά αρνητικά μηνύματα από τις Αγορές ομολόγων, καθώς αύριο αναμένεται και η απάντηση της Ιταλικής Κυβέρνησης, όσον αφορά τον προϋπολογισμό του 2019 (στο 3,43% η απόδοση του Ιταλικού 10ετους ομολόγου, +3 μονάδες βάσης, στο 4,37% η απόδοση του αντίστοιχου Ελληνικού τίτλου, +3 μονάδες βάσης).
Από εκεί και πέρα, δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηριχθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από την επιφυλακτική εικόνα στον μη Τραπεζικό 25αρη και την δημόσια πρόταση για την μετοχή του Υγεία (+2,04%).
Πιο συγκεκριμένα, σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το υπόλοιπο 29,62% των μετοχών του Υγεία, ήτοι για 90.542.870 μετοχές, προχώρησε η Hellenic Healthcare, θυγατρική της CVC Partners μετά την απόκτηση του 70,38%. Η εταιρεία προσφέρει στους Μετόχους 0,95 ευρώ ανά μετοχή, το τίμημα που κατέβαλε και για την απόκτηση του 70,38% της εισηγμένης. Εν συνεχεία, επισημαίνει, θα συγκαλέσει έκτακτη γ.σ. με θέμα τη διαγραφή των μετοχών από το Χ.Α.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση, ο τίτλος του Υγεία απέσπασε το 57,8% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών, ενώ η υποβληθείσα δημόσια πρόταση δίνει μία ρευστότητα στην Αγορά και κυρίως σε μικρομεσαία χαρτοφυλάκια που προχώρησαν σε αθρόες ρευστοποιήσεις.
Οι πρωινές εκτιμήσεις των αναλυτών
"Κρίσιμες εξελίξεις περιλαμβάνει η εβδομάδα που ξεκινά, καθώς αργά το βράδυ της Τρίτης ανακοινώνονται οι αλλαγές των δεικτών MSCI και λήγει η προθεσμία για να αλλάξει τον προϋπολογισμό της η Ιταλία, ενώ την Παρασκευή λήγουν οι σειρές των Παραγώγων για τον τρέχοντα μήνα. Σήμερα η Motor Oil ανακοινώνει αποτελέσματα 9μηνου και όλα τα βλέμματα στρέφονται στις απαντήσεις σε σχέση με τις πρόσφατες επενδυτικές πρωτοβουλίες του ομίλου στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. Με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το πρόσημο του Γ.Δ. η συνεδρίαση" ανέφερε η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.
"Αναμφισβήτητα ΜSCI και Ιταλία θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των Επενδυτών αυτή την εβδομάδα, γι αυτό, φυσιολογικά, αναμένουμε αύξηση της μεταβλητότητας για τον Γενικό Δείκτη. Τα τεχνικά επίπεδα αντίστασης εντοπίζονται στις 650 και 680 μονάδες, ενώ οι στηρίξεις στις 630 και 610 μονάδες. Σημειώνουμε, ωστόσο, ότι λόγω μεταβλητότητας θα προσδίδαμε μικρότερη βαρύτητα στα ενδιάμεσα σημεία. Συνεχίζουμε με επιλεκτικές τοποθετήσεις μέχρι να δοθεί η αφορμή επαναξιολόγησης της στρατηγικής μας. Μετά την συνεδρίαση ανακοινώνει αποτελέσματα η ΜΟΗ, με την Αγορά να αναμένει EBITDA γ’ τριμήνου στα €166,5 εκατ" τόνιζε η Merit Sec.
Πως κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές
Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης και ξεκινώντας από τον Τραπεζικό δείκτη, αυτός ξεκίνησε με διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης, "σκαρφαλώνοντας" μέχρι τις 522,4 μονάδες, όμως πολύ γρήγορα οι εν δυνάμει πωλητές πήραν τον έλεγχο της τάσης και ο εν λόγω δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 492,65 μονάδες (-4,98%). Στις 17.00 βρέθηκε στο προαναφερθέν χαμηλό ημέρας και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 494,72 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 4,58%.
Για τον εν λόγω δείκτη και αν οι πωλητές συνεχίσουν να δείχνουν πιο "δραστήριοι", το ημερήσιο "stop long" στις 471 μονάδες και η αμέσως επόμενη στήριξη στις "πολυθρύλητες" 457 μονάδες. Η πρώτη αντίσταση στην ζώνη 547 - 550.
Για τις επιμέρους, Δεικτοβαρείς, Τραπεζικές μετοχές, η Alpha Bank (-3,36%) παραμένει σε ημερήσιο "long", με "stop" στα 1,181 ευρώ, η Εθνική (-5,16% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας) "short" με "stop" στα 1,47 ευρώ, η Eurobank (-5,56% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας) "long" με "stop" στα 0,486 ευρώ και η Πειραιώς (-6,59%) "long" με "stop" στα 1,00 ευρώ.
Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, "ανταλλαγές δανείων προβληματικών Επιχειρήσεων συζητούν, εκ νέου, οι τέσσερις συστημικές Τράπεζες, σε μια προσπάθεια να 'ξεμπλοκάρουν' χρονίζουσες υποθέσεις εξυγίανσης, χωρίς την ίδια στιγμή να 'πληγώσουν' την κεφαλαιακή τους θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες του 'Euro2day.gr', τη συγκεκριμένη περίοδο συζητείται το ενδεχόμενο ανταλλαγής απαιτήσεων για τουλάχιστον έξι περιπτώσεις Επιχειρήσεων. Η πιο προχωρημένη εξ αυτών διενεργείται μεταξύ Εθνικής και Alpha Bank και αφορά στα πιστωτικά ανοίγματα των δύο Τραπεζών στους επιχειρηματικούς ομίλους Μπήτρος και Καλλιμάνης. Οι συζητήσεις αφορούν στην απόκτηση από την Εθνική των δανειακών απαιτήσεων που έχει η Alpha έναντι της Μπήτρος, με ταυτόχρονη εκχώρηση στην Alpha των δικών της μειοψηφικών απαιτήσεων έναντι του ομίλου Καλλιμάνης".
Η χρηματοδότηση των Ελληνικών Τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητη τον Οκτώβριο, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος.
Η χρηματοδότηση διαμορφώθηκε στα 3,57 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, από τα 3,58 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εγχώριων αναλυτών, θεωρείται εξαιρετικά πιθανή η αύξηση της νευρικότητας στην Εγχώρια Αγορά, με αφορμή τις επικείμενες ανακοινώσεις από τον MSCΙ, ενώ οι ενεργοί παίκτες θα συνεχίσουν να τιμολογούν τις ανακοινώσεις των εισηγμένων που θα αφορούν τα αποτελέσματα γ' τριμήνου και εννεαμήνου.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα και μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου η Motor Oil, αλλά το ενδιαφέρον θα είναι μεγαλύτερο στην αυριανή τηλεδιάσκεψη, καθώς η διοίκηση θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις των αναλυτών αναφορικά με τις πρόσφατες επιχειρηματικές κινήσεις - εξαγορές.
Μένοντας στον μη Τραπεζικό 25αρη, χωρίς να έλθει σε επαφή με το θετικό πρόσημο, κινήθηκε σήμερα ο τίτλος του ΟΤΕ (-2,40%), σε μία κίνηση μάλλον αναμενόμενη, αν συνυπολογιστεί ότι η μετοχή ερχόταν από έξι συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις.
Το ημερήσιο "stop long" στα 9,515 ευρώ, οι επόμενες αντιστάσεις στα 10,22 και 10,56 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδοσυνεδριακά ο τίτλος έφθασε να υποχωρεί έως και 4,03%.
Μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε ο τίτλος της ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-1,47% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας), όμως σε καμία περίπτωση οι απώλειες δεν πήραν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Στα 4,875 ευρώ το ημερήσιο "stop short" και οι αμέσως επόμενες αντιστάσεις στα 5,08 και 5,45 ευρώ. Σε περίπτωση καθοδικής διαφυγής χαμηλότερα των 4,56 ευρώ, δεν μπορεί να αποκλειστεί κίνηση προς την ζώνη στήριξης 4,28 - 3,90 ευρώ.
Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, πάντα με λίγες συναλλαγές, για την Τζιρακιάν (-2,61%), τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές για την Τεχν. Ολυμπιακή (-1,56%), δύο για τον Ελλάκτωρα (-0,44%), ενώ πωλητές εμφανίστηκε στην Autohellas (-2,65%).
"Καρέ" ανοδικών συνεδριάσεων για τον Κέκροπα (+4,08%), συνεχίζει με τιμές ψηλότερα από την δημόσια πρόταση η Nexans (+0,62%), τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για τον Περσέα (+5,70%) και δύο οι συνεχόμενες ανοδικές για Ιασώ (+9,45% και αντανακλαστική κίνηση λόγω Υγεία), Ικτίνο (+1,57%), MIG (+0,78%) και Centric (+5,63%).
"Μία κατηγορία μόνη της" η Mermeren (+18,98%), όχι μόνο γιατί συμπλήρωσε τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, αλλά και διότι ολοκλήρωσε την σημερινή συνεδρίαση σε νέα ιστορικά υψηλά και αυτό ίσως έχει την σημασία του εν όψει ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου (14 τρέχοντος).
Ασφαλώς και η σημερινή συνεδρίαση, μόνο θετικές ενδείξεις δεν έφερε για την τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών.
Ο Γενικός Δείκτης, εκεί που είχε ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 645 μονάδων, για να δώσει ημερήσιο αγοραστικό σήμα και να ελπίζει σε πρώτη φάση σε κίνηση προς τις 657 και 700 μονάδες, βρέθηκε να "παλεύει" να διατηρηθεί υψηλότερα της πρώτης στήριξης στις 632 μονάδες, κατοχύρωση της οποίας θα μπορούσε και πάλι, να μας φέρει στο "κλασικό" 610.
Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-1,49%) χάθηκε η πρώτη στήριξη στις 1682 μονάδες, η επόμενη εντοπίζεται στις 1666 και το ημερήσιο "stop long" στις 1610 μονάδες. Παραμένει, δύσκολο, ζητούμενο, η κατοχύρωση των 1725 μονάδων, προκειμένου ο εν λόγω δείκτης να ελπίζει σε κίνηση προς τις 1800 μονάδες.
Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς
"Ο Τραπεζικός κλάδος μπορεί να κρίνει πολλά για την συνέχεια, μιας και είναι εν αναμονή της ανακοίνωσης της 13ης του μήνα, που θα μάθουμε αν και ποιες Τράπεζες θα αποχωρήσουν από τον MSCI με την 30η του μήνα να είναι και η ημερομηνία ολοκλήρωσης" αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης.
Η αλήθεια είναι ότι το νέο δεν κατάφερε να καταγράψει χαμηλότερες τιμές στον κλάδο, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχουν εν δυνάμει αγοραστές που είναι ικανοί να απορροφήσουν την προσφορά σε υψηλότερα επίπεδα.
Οι ανακοινώσεις, ειδικά με το πως πάει η ανάπτυξη σε σχέση με τις προβλέψεις, πιθανότατα να είναι η απάντηση στο γιατί η Αγορά έχασε τόσο σημαντικό ποσοστό το τελευταίο διάστημα, ενώ παραμένει ανοιχτό το πολύ σημαντικό θέμα των συντάξεων, κάτι που θα απαντηθεί στις 19 Νοεμβρίου.
Παράλληλα το παζλ δυσκολεύει ακόμα παραπάνω. σε σχέση με τα αναδρομικά που πιθανότατα να χρειαστεί να επιστρέψει το Κράτος τα επόμενα χρόνια. Είμαστε σε μια προεκλογική περίοδο, με τους πολιτικούς να κινούνται ήδη σε αυτούς τους ρυθμούς, παρόλα αυτά η Αγορά υπολογίζει πως οι παροχές και οι προεκλογικές ρητορικές, προβληματίζουν τόσο την Οικονομία όσο και την όποια ψυχολογία.
Όσο οι στόχοι που έχουμε θέσει απομακρύνονται, τόσο πιο πολύ προβληματίζεται η Αγορά, για αυτό και έχει κατεβάσει ταχύτητα και τζίρο. Από την άλλη, εποχικά, είναι μία περίοδος που η Αγορά μπορεί να κερδίσει πίσω μέρος των απωλειών του έτους, θυμίζοντας ότι είχαμε φτάσει και σε κέρδη που ήταν κοντά στο 12% με τον ΓΔ να ξεκινάει την χρονιά από τις 800 μονάδες.
Το καλό είναι ότι υπάρχουν αρκετές εταιρείες που δείχνουν ότι με τα αποτελέσματά τους, μπορούν να κάνουν την διαφορά το επόμενο διάστημα.
Από την άλλη, για να έχουμε κάποια σημαντική αλλαγή σε περισσότερες εταιρείες, πρέπει να βοηθήσει σημαντικά και η ίδια η Οικονομία, κάτι που στην παρούσα δεν φαίνεται. Υλοποίηση επενδύσεων μπορεί να δώσει την ψυχολογική "αβάντα" σε πρώτη φάση στην Αγορά και το Ελληνικό είναι αυτό που αποτελεί την κορωνίδα των επενδύσεων για τα επόμενα χρόνια και θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Φυσικά, ο Τραπεζικός κλάδος χρειάζεται πιο δραστικές λύσεις για να κάνει την διαφορά, μιας και στην φάση που είναι δεν βοηθάει στον βαθμό που θα μπορούσε και θα έπρεπε την Οικονομία.
"Το 10ετες συνεχίζει και βρίσκεται σε απαγορευτικά επίπεδα για δανεισμό και η πτώση του θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά την Οικονομία αλλά και τις εταιρείες, μιας και το κόστος δανεισμού εξαρτάται από αυτό" επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.
Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις
Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την σημερινή συνεδρίαση οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.
Αρνητικό το κλίμα στην Ευρώπη, αλλά και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street.
Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης από το Πετρέλαιο, πιέσεις σε Ευρώ και Χρυσό.
"Η Ευρώπη είναι ξανά αντιμέτωπη με ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του Δημόσιου χρέους, ιδιαίτερα στην Ιταλία, αυξάνοντας τον κίνδυνο 'μετάδοσης' στην Περιφέρεια της Ευρωζώνης. Όσον αφορά τα Δημόσια οικονομικά, η Ιταλία είναι η πιο εξέχουσα περίπτωση προς το παρόν, λόγω του συνολικού επιπέδου χρέους και των πολιτικών εντάσεων για το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλικής Κυβέρνησης", τόνισε ο Λουίς Ντε Γκίντος, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
"Χαμηλότερη ανάπτυξη αναμένεται να έχει η Βρετανική Οικονομία το τέταρτο τρίμηνο", σύμφωνα με δηλώσεις του υποδιοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Ben Broadbent στο CNBC.
Επιστροφή στο ΧΑ
"Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για τις Ελληνικές Τράπεζες και την μείωση των 'κόκκινων' δανείων", σημειώνει η Wood σε ανάλυσή της, μετά από επίσκεψη στην Αθήνα και συναντήσεις με το management των Ελληνικών Τραπεζών και Στελέχη του Οικονομικού Επιτελείου. Διαπιστώνει δε, ότι "το κλίμα είναι 'βουβό' μετά το 'sell off' των Τραπεζικών μετοχών, το τελευταίο δίμηνο".
Σύμφωνα με τον Οίκο, "οι επιλογές είναι περιορισμένες, καθώς πιθανή αναζήτηση κεφαλαίων από τον Ιδιωτικό τομέα, υπό καθεστώς πίεσης, θα άλλαζε τους κανόνες του παιχνιδιού, ακόμα και αν ήταν επιτυχημένη. Παράλληλα το να αντληθούν Κρατικά κεφάλαια από το 'μαξιλάρι' ρευστότητας θα ήταν η λιγότερο προτιμώμενη επιλογή και θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα διάσωση καθώς θα μείωνε το 'μαξιλάρι' ρευστότητας".
Από εκεί και πέρα, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με ισχνές ανοδικές διαθέσεις αναρριχόμενος μέχρι τις 643,84 μονάδες (+0,07%), όμως από εκεί και πέρα οι πωλητές πήραν τον πρώτο λόγο και ο Δείκτης υποχώρησε μέχρι τις 633,88 μονάδες (-1,48%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 634,73 (-1,35%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 635,2 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 1,28%.
Ο τζίρος στα 55,3 εκατ., από τα οποία τα 17,1 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΥΓΕΙΑ, ΟΠΑΠ).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το θετικό πρόσημο οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΕΕ, ΟΤΕ και Fourlis.
Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι Εθνική, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Σαράντης, Eurobank και Viohalco.
Δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ικανοποιητική η τελική εικόνα με 49 ανοδικές μετοχές, έναντι 55 πτωτικών, παρά ταύτα για 12 τίτλους τα ημερήσια κέρδη ξεπέρασαν το 4%.
---ΧΠΑ
Με σημαντική υποχώρηση, ξεκίνησε η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα και στην Αγορά Παραγώγων, ενώ η μεταβλητότητα και περισσότερο οι μετακυλίσεις θέσεων, τόνωσαν τις συναλλαγές τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (30.681 συμβόλαια).
Στα 4.341 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 4.904 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Νοέμβριος).
Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.452, 1.057 για τον Νοέμβριο, 335 για τον Δεκέμβριο και 60 για τον Ιανουάριο, τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.670,5) κινήθηκε μεταξύ 1.668 και 1.696 μονάδων και έκλεισε με υποτίμηση 0,20%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.
Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (30.120 Viohalco), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (2.295), Alpha Bank (1.169), Πειραιώς (2.839), ΔΕΗ (285), ΟΠΑΠ (133), Εθνική (19.637), Μυτιληναίο (224), MIG (2.408), ΟΤΕ (286), Ελ. Πετρέλαια (131), Intralot (624), Motor Oil (102), Τέρνα Ενεργειακή (149).
Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Δεκέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 49.974, Eurobank 28.952, Alpha Bank 20.583, Εθνική 213.100, Πειραιώς 12.362.
Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:
Position Holder Name of Issuer NSP Date
Lansdowne Partners (UK) LLP | PIRAEUS BANK S.A. | 2,74% | 2018-10-26 |
Lansdowne Partners (UK) LLP | EUROBANK ERGASIAS S.A. | 1,33% | 2018-10-26 |
Lansdowne Partners (UK) LLP | PUBLIC POWER CORPORATION SA | 1,51% | 2018-10-12 |
Marshall Wace LLP | PIRAEUS BANK S.A. | 0,99% | 2018-11-05 |
Oasis Investments II Master Fund LTD | FOLLI FOLLIE S.A. | 0,80% | 2018-05-17 |
Lansdowne Partners (UK) LLP | ALPHA BANK S.A | 0,51% | 2018-10-05 |
Oceanwood Capital Management LTD | NATIONAL BANK OF GREECE SA | 0,70% | 2018-10-31 |
NSP: Net Short Position
Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 28.108.334 τεμ., (από 27.608.334 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 28.416.057 τεμ. (28.416.057), ΔΕΗ 6.477.732 τεμ. (6.477.732), Eurobank 56.943.308 τεμ. (56.943.308), Εθνική 8.723.215 τεμ. (8.723.215), ΟΠΑΠ 1.008.287 τεμ. (1.008.287) Folli Follie Group 1.363.949 τεμ. (1.363.949).
(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.