Τι σημαίνει για το ΧΑ η απώλεια των 700 μονάδων

Η διπλή πίεση σε μετοχές και ομόλογα και τα νέα δεδομένα σε επίπεδο τεχνικής ανάλυσης. Πώς διαβάζουν οι αναλυτές της αύξηση του όγκου συναλλαγών. Η ανάγκη για αντιστροφή πορείας, το βαρίδι των αναδυόμενων και το ερώτημα της ΔΕΘ.

Τι σημαίνει για το ΧΑ η απώλεια των 700 μονάδων

Ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών ερχόταν από τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, αθροιστικές απώλειες 13,33% και χαμηλά 10μηνου και σήμερα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης επιχειρήθηκε προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης που έφερε τον Τραπεζικό δείκτη μέχρι τις 677,01 μονάδες (+1,42%), όμως σχετικά γρήγορα οι εν δυνάμει πωλητές ξαναπήραν τον έλεγχο της τάσης, με αποτέλεσμα το "κουτρουβάλιασμα" του εν λόγω δείκτη μέχρι τις 638,94 μονάδες (-4,28%).

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να φθάσει μέχρι τις παρυφές των 700 μονάδων και υπό τον φόβο του γενικευμένου "sell off" λειτούργησαν τα αντανακλαστικά επιβίωσης της Αγοράς.

Οι πωλητές "δεν είχαν πει τον τελευταίο τους λόγο" και στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης επέστρεψαν δριμύτεροι, ο Δείκτης βρέθηκε να δοκιμάζει και τιμές χαμηλότερα των 700 μονάδων και όλα κρίθηκαν στις τελικές δημοπρασίες.

Εδώ, πραγματικά, οι "short" έκαναν "επίδειξη" δυναμικής, καθώς μέσω των τελικών δημοπρασιών έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας εννέα τίτλους του FTSE25, (λεπτομερής αναφορά στην συνέχεια του σχολίου) και μαζί με αυτούς το σύνολο των βασικών δεικτών του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τραπεζικός δείκτης ολοκλήρωσε την συνεδρίαση σε νέα χαμηλά 10 μηνών, με το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο στις 16/11/2017 (614,17 μονάδες) και ο Γενικός Δείκτης σε χαμηλά 17 μηνών, με το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 24/4/2017 (683,3 μονάδες).

Η σημερινή συνεδρίαση ήλθε να επιβεβαιώσει το χρηματιστηριακό αξίωμα σύμφωνα με το οποίο "όταν μία στήριξη χτυπιέται συνεχώς, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, σαν πιθανότερο σενάριο δείχνει αυτό της πτωτικής διαφυγής", με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Αξίζει επίσης υποσημείωσης ότι μετά και την πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών αθροίζει απώλειες 17,28%.

Σύμφωνα με αναλυτές, όσο διαρκούν οι πιέσεις στα assets των Αναδυόμενων Αγορών, αλλά και στα Ελληνικά ομόλογα, δεν υπάρχει περίπτωση να σημειωθεί σημαντική βελτίωση στην εικόνα του Τραπεζικού δείκτη, αλλά κίνηση και σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

Μένοντας στα παραπάνω και σύμφωνα με το Bloomberg, ο δείκτης μετοχών MSCI Αναδυόμενων Αγορών σημειώνει αρνητική κίνηση για έκτη μέρα, στην πιο απότομη πτώση των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Μεταφερόμενοι στα ομόλογα, παρά την νέα αποκλιμάκωση των αποδόσεων στους Ιταλικούς τίτλους (στο 2,89% η απόδοση του 10ετους), συνεχίστηκε η επίθεση των πωλητών στα Ελληνικά ομόλογα με την απόδοση του 10ετους τίτλου να ξεπερνά το 4,5% (4,52% την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές).

Όλα τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν τις δηλώσεις Μπενουά Κερέ. Πιο συγκεκριμένα, "ο 'διάλογος' με τις Αγορές θα είναι δυσκολότερος από ότι με τους Θεσμούς" προειδοποίησε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή", στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του, μετά το τέλος των μνημονίων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ "Tax Policy Reforms 2018", "στην Ελλάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση φόρων ως ποσοστό του ΑΕΠ, σχεδόν κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, μεταξύ 2015 και 2016, ως αποτέλεσμα των φόρων που επιβλήθηκαν σε εισοδήματα και κατανάλωση, με την εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου".

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης και στον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών, αυτός στις 17.00 είχε αναρριχηθεί στις 644,33 (-3,47%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση σε νέα χαμηλά ημέρας και πιο συγκεκριμένα στις 637,08 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 4,56%.

Σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, η επιβεβαιωμένη απώλεια των 666 μονάδων, έθεσε εν αμφιβόλω και την αμέσως επόμενη στήριξη στις 642 μονάδες,, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο ταμπλό, καθώς ενεργοποιήθηκε καταιγισμός από κινήσεις "stop loss", ενώ στις τάξεις των εν δυνάμει πωλητών, θα προστεθούν και οι ημερήσιοι αγοραστές που ποντάρισαν σε αντίδραση, τεχνικού χαρακτήρα και "δεν τους βγήκε".

Σε περίπτωση πιο ουσιαστικής ανοδικής αντίδρασης, οι πρώτες αντιστάσεις στις 686 και 698 μονάδες, όμως για την σχετική αποκατάσταση της τεχνικής εικόνας, απαιτούνται κλεισίματα υψηλότερα των 776 μονάδων.

Η έκπληξη για τους αναλυτές

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η νέα "επίδειξη δύναμης" από πλευράς πωλητών, αιφνιδίασε αρνητικά τους περισσότερους από τους εγχώριους αναλυτές, οι οποίοι στις πρωινές τους εκτιμήσεις έσπευδαν να επισημάνουν την "υπερπουλημένη" εικόνα στο Τραπεζικό ταμπλώ και την αυξημένη πιθανότητα ανοδικής αντίδρασης, έστω και τεχνικού χαρακτήρα, αν βεβαίως στην κίνηση αυτή συνηγορούσαν και οι Ευρωπαϊκές Αγορές, κάτι που δεν έγινε.

"Η αίσθηση ότι η Ελληνική Αγορά είναι υπερπουλημένη, διαμορφώνει προϋποθέσεις για μια ανοδική αντίδραση στη σημερινή συνεδρίαση, με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το τελικό πρόσημο. Λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τη βεβαρημένη τεχνική εικόνα, που προϊδεάζει για σύντομη διάσπαση του ορίου των 700 μονάδων, στο βαθμό που δεν σημειωθούν ουσιαστικές αλλαγές των δεδομένων" ανέφερε το πρωί η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

"Μία συνεδρίαση με μεταβλητότητα αναμένεται σήμερα καθώς δεν υπάρχουν σημαντικά νέα. Ωστόσο σημειώνουμε πως ο Τραπεζικός κλάδος καθορίζει τον τόνο και έχει βρεθεί σε τεχνικά υπερπουλημένα επίπεδα, αυξάνοντας τις πιθανότητες για μία αντίδραση" τόνιζε από την πλευρά της η Beta Sec.

"Τρία χρόνια βλέπουμε τον Τραπεζικό κλάδο να κινείται μέσα σε ένα εύρος τιμών. Η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση έγινε στις 1.000 μονάδες, με τις τιμές από τότε να κυμαίνονται ανάμεσα στο 600 και στο 1100, με δύο υπερβολές το πρώτο διάστημα στο 358 και στο 1239. Δεν έχουμε κάποιο νεότερο υψηλό όλο αυτό το διάστημα, σε μεγάλη εικόνα, με το υπόλοιπο Χρηματιστήριο να κάνει ανοδική κίνηση δίνοντας σημαντικές αποδόσεις σε επιμέρους τίτλους. Η ζώνη του 655 - 630 έχει ενδιαφέρουσα στήριξη, χωρίς να έχουμε ακόμα αγοραστικό σήμα σε κανένα χρόνο" σημείωνε η Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Η τεχνική εικόνα

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, ελεγχόμενη θα μπορούσε χαρακτηριστεί η διόρθωση στην Μυτιληναίος (-1,39%), έστω και αν ο τίτλος ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στο χαμηλό ημέρας. Η μετοχή έχει κάνει διπλή "κορυφή" στα 8,76 ευρώ, ενώ στα 8,72 ευρώ είναι το ημερήσιο "stop short". Σε περίπτωση υπέρβασης των 8,76 ευρώ, η επόμενη αντίσταση στα 9,20 ευρώ, ενώ ιδιαίτερα ισχυρή δείχνει η στήριξη στα 8,36 ευρώ.

Μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε ο τίτλος του Τιτάνα (-1,95% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας). Πολύ ισχυρή η στήριξη στα 19,20 ευρώ, το ημερήσιο "stop short" στα 20,20 ευρώ και η αμέσως επόμενη αντίσταση στα 20,83 ευρώ.

Συνεχίζουν να μειώνονται τα άξια αναφοράς από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις και αυτό μόνο θετική ένδειξη δεν είναι.

Σε κάθε περίπτωση, νέα ιστορικά υψηλά για τον Ικτίνο (+1,57%), τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Intralot (+1,25%), προσπαθεί για ψηλότερα με ελάχιστες συναλλαγές ο Λιβάνης (+18,52%), ενώ μετά τα συνεχόμενα ιστορικά χαμηλά, τώρα η Diversa (+9,53%) κινείται προς συνεχόμενα ιστορικά υψηλά (!)

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, με ελάχιστες συναλλαγές, για την Intercontinental (+2,88%), "ντουμπλάρισε" τις ανοδικές συνεδριάσεις η Κτήμα Λαζαρίδη (+1,35%), κάτι κινήθηκε στην Ελινόιλ (+6,43%) μετά την συμφωνία με την "Ήρων", ενώ "διακριτική" επιστροφή αγοραστών σημειώθηκε στον Νάκα (+8,70%).

Σημαντική επιδείνωση της τεχνική εικόνας, επεφύλαξε η σημερινή συνεδρίαση για τους βασικούς δείκτες.

Για τον Γενικό Δείκτη, μετά και το σημερινό κλείσιμο, η υποχώρηση προς τις 660 μονάδες δείχνει σενάριο με αυξημένες πιθανότητες, σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα. Για να μπουν αμφιβολίες στους "short" χρειάζεται κλείσιμο υψηλότερα των 738 μονάδων, με ενδιάμεση αντίσταση στις 717 μονάδες.

Μόνο με την επιστροφή του Δείκτη υψηλότερα των 792 μονάδων, θα μπορούσε να αποκατασταθεί η βαριά τραυματισμένη εικόνα.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-2,43%), τελευταίο "οχυρό" των αγοραστών στις 1815 μονάδες, καθώς από εκεί και χαμηλότερα η πτώση θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Αντίδραση που δεν θα δώσει κλείσιμο υψηλότερα των 1895 μονάδων, απλά θα είναι ευκαιρία ρευστοποιήσεων σε σχετικά καλύτερες τιμές.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Μεταξύ των 'συμπληγάδων' Ιταλίας – Τουρκίας συνεχίζει να ασφυκτιά η Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά, αλλά και η Αγορά ομολόγων" αναφέρει ο Νικόλας Πετράκης.

Η κλιμάκωση της απόδοσης του 10ετους ομολόγου έως και 4,649%, σε αντίθεση με την αποκλιμάκωση των Ιταλικών αποδόσεων αλλά και την σταθεροποίηση της Τουρκικής Λίρας, είναι κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα. Οι εκροές επενδυτικών κεφαλαίων από τις Αναδυόμενες Αγορές, σε συνδυασμό με τις κρίσεις που έχουν ξεσπάσει στις Γείτονες Χώρες, αλλά και την διόρθωση των Διεθνών Αγορών, βρήκαν ως εύκολο "θύμα" τον Τραπεζικό κλάδο, οδηγώντας τον σε χαμηλά 10μήνου.

Διαγραμματικά η διόρθωση στην πτωτική πορεία του Γενικού Δείκτη δεν κατάφερε καν να φτάσει στο τεχνικό όριο των 750 μονάδων, που είχε τεθεί την προηγούμενη εβδομάδα, “φρενάροντας” στις 744 μονάδες.

Η νέα κρούση με τις 700 μονάδες έδειξε τις αντοχές του Δείκτη, επισημαίνοντας ότι ο 25ρης έχει κάνει ήδη νέο χαμηλό από τις 22/8. Τέλος, ο Τραπεζικός δείκτης οδεύει προς τις 600 μονάδες, όπου και συναντά σημαντικότατες στηρίξεις, όπως αυτή της βαρύνουσας ΑΛΦΑ στα 1,32 ευρώ.

Η τεχνική εικόνα μετά και την σημερινή πτώση, παρουσιάζει κάποια σημάδια δυναμικής, καθώς είναι εμφανείς θετικές αποκλίσεις στους ταλαντωτές, αφήνοντας υπόνοιες για κάποιου είδους αντίδραση.

Η κύρια τάση βέβαια θα παραμένει πτωτική, όσο η Αγορά δίνει κλεισίματα κάτω από τις 790 μονάδες, με τους "short" να έχουν το πάνω χέρι, όσο ο Γενικός Δείκτης διατηρείται χαμηλότερα των 744 μονάδων.

"Επιβεβαιωμένη απώλεια των 700 μονάδων Γενικού Δείκτη, θα στρέψει τα φώτα στην επόμενη και ιδιαίτερα σημαντική στήριξη των 657 μονάδων, όπως και είχε επισημανθεί την προηγούμενη εβδομάδα" επισημαίνει ο κ. Πετράκης (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ).

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Από απόλυτη επικράτηση των πωλητών, χαρακτηρίστηκε η σημερινή συνεδρίαση για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Αρνητικό το κλίμα και στην Ευρώπη, ελεγχόμενη υποχώρηση στην Wall Street.

Διορθώνει το Πετρέλαιο, μικρά κέρδη για Χρυσό και Ευρώ.

"Η επόμενη κρίση στην Ευρώπη μπορεί να ξεκινήσει από την Αγορά του real estate", προειδοποίησε η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ Nτανιέλ Νουί, σε συνέντευξη που έδωσε σε Λετονική εφημερίδα.

Η κα Νουί προειδοποίησε ότι "αν και ο Τραπεζικός τομέας είναι καλύτερα κεφαλαιοποιημένος, ορισμένες Τράπεζες δεν έχουν αποδειχθεί αρκετά επιτυχημένες στην εύρεση ρευστότητας, όταν η Αγορά είναι υπό πίεση".

"Αυτό που λείπει ακόμα είναι μια Πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων" σημείωσε η κα Νουί.

Επιστροφή στο ΧΑ

Διενεργήθηκε η δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 625 εκατομμυρίων ευρώ, όπως γνωστοποιεί ο ΟΔΔΗΧ με ανακοίνωσή του.

Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 0,65%, όπως στην προηγούμενη έκδοση.

Μικτά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα των Ελληνικών Τραπεζών η Euroxx σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "overweight" για τις τέσσερις μετοχές, με στόχο τα 2,6 ευρώ για την Alpha Bank, τα 1,2 ευρώ για τη Eurobank, τα 3,5 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και τα 3,9 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.

Από εκεί και πέρα, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης, αναρριχόμενος μέχρι τις 714,48 μονάδες (+0,60%), για να ακολουθήσει άτακτη υποχώρηση μέχρι τις 698,72 (-1,62%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 701,11 (-1,29%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στο χαμηλό ημέρας των 696,09 μονάδων, με ημερήσιες απώλειες 1,99%.

Ο τζίρος, με αυξητικές τάσεις, έφθασε στα 69,6 εκατ., από τα οποία τα 5,8 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΑΛΦΑ, ΟΤΕ), ενώ ΑΛΦΑ, ΟΤΕ, ΕΤΕ και ΜΟΗ απέσπασαν το 53% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΤΕΝΕΡΓ. Δεν "πρασίνισαν" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι ΑΡΑΙΓ, ΕΕΕ, ΕΥΔΑΠ, ΤΙΤΚ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι Εθνική, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Αεροπορία Αιγαίου, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάν και Grivalia.

Κακή η τελική εικόνα με 36 ανοδικές μετοχές, έναντι 65 πτωτικών, ενώ 14 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 4%.

-----ΧΠΑ

Πτωτικών συνεδριάσεων συνέχεια και στην Αγορά Παραγώγων, ενώ σημειώθηκε νέα αύξηση των συναλλαγών τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (33.037 συμβόλαια).

Στα 8.437 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 7.842 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 3.035, 2.637 για τον Σεπτέμβριο και 398 για τον Οκτώβριο, τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.837,25) κινήθηκε μεταξύ 1.812 και 1.875,5 μονάδων και αιφνιδιαζόμενο από τις τελικές δημοπρασίες, γύρισε σε υπερτίμηση 0,8%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (28.000 Intralot, 6.000 Τιτάν), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (8.006), Alpha Bank (14.836), Πειραιώς (3.848), MIG (609), Μυτιληναίος (292), ΔΕΗ (683), Τέρνα Ενεργειακή (631), Ελλάκτωρα (448), ΟΠΑΠ (535), ΟΤΕ (892), Viohalco (484), Intralot (379), ΑΔΜΗΕ (206), ΓΕΚ (298), ΕΕΕ (142), Ελ. Πετρέλαια (278).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 57.901, Eurobank 38.234, Alpha Bank 34.651, ΔΕΗ 14.514, Πειραιώς 21.724.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

       Position Holder                               Name of Issuer                 NSP           Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,51%

2018-09-3

 

 

 

 

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,62%

2018-08-13

Marshall Wace LLP

PIRAEUS BANK S.A.

0,90%

2018-07-31

Oceanwood Capital ManagementLLP

 

NATIONAL BANK OF GREECE SA

 

0,70%

 

2018-01-10

 

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,40%

 

2018-08-30

 

Oceanwood Capital Management LLP

 

ALPHA BANK SA

 

1,00%

 

2018-08-17

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

 

Oceanwood Capital Management LTD

 

EUROBANK ERGASIAS S.A.

.

 

0,57%

 

2018-07-11

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 17.937.408 τεμ., (από 18.243.310 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 21.369.125 τεμ. (21.369.125), ΔΕΗ 6.118.590 τεμ. (6.118.590), Eurobank 23.072.440 τεμ. (21.548.552), Folli Follie Group 1.369.635 τεμ. (1.369.635).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v