Συνεδρίαση δύο ταχυτήτων η πρώτη της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, με το Τραπεζικό ταμπλώ να παραμένει σε "βαρομετρικό χαμηλό" και να είναι το σύνηθες "πεδίο βολής" των εν δυνάμει πωλητών και τα υπόλοιπα, μη Τραπεζικά blue chips, να προσπαθούν να δημιουργήσουν "αντίβαρο" στις Τραπεζικές πιέσεις, προκειμένου οι βασικοί δείκτες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, να μην υποχωρήσουν προς χαμηλότερα επίπεδα.
Τραπεζικά αποτελέσματα, συνεχιζόμενες ανησυχίες για την πορεία των Αναδυόμενων Αγορών, εντεινόμενες φήμες για πιθανές, νέες, κεφαλαιακές ανάγκες στο Εγχώριο Τραπεζικό Σύστημα, αλλά και η συνεχής παρουσία των πωλητών στην Αγορά ομολόγων (στο 4,40% η απόδοση του Ελληνικού 10ετους), δημιουργούν αρνητικό κλίμα και διαθέσεις και αυτό "μεταφράζεται" σε πιέσεις, στο "μαλακό υπογάστριο" της Αγοράς, που δεν είναι άλλο από τον Τραπεζικό κλάδο.
Εν τω μεταξύ, ουδέτερα συναισθήματα δημιούργησαν οι σημερινές ανακοινώσεις για το ΑΕΠ β΄ τριμήνου, που αυξήθηκε 0,2% σε τριμηνιαία μέτρηση και 1,8% σε ετήσια. Η Στατιστική Αρχή προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση της εκτίμησης για το ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο (2,5%, έναντι του 2,3% που είχε ανακοινωθεί αρχικά). Το ΑΕΠ το πρώτο εξάμηνο εμφανίζει άνοδο 2,15% σε ετήσια βάση.
Σύμφωνα με αναλυτές, "το Οικονομικό Επιτελείο προσδοκούσε σε ένα καλό νέο από την ΕΛΣΤΑΤ, για να μπορεί στις 10 Σεπτεμβρίου (επιστροφή των Θεσμών) να μπορέσει να διαπραγματευθεί καλύτερα με τους Δανειστές, αλλά τα 'νούμερα δεν βγήκαν".
Στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, ο "τσιμπημένος" τζίρος, λόγω των "πακέτων" και οι συνεχιζόμενες αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων, λόγω FTSE Emerging Europe All Cap, με ορίζοντα τις 21 Σεπτεμβρίου και με έκδηλη την παρουσία των traders σε Τέρνα Ενεργειακή (+2,13% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας) και ΕΛΧΑ (-0,66%, αλλά ενδοσυνεδριακά έφθασε μέχρι και +5,30%).
Από εκεί και πέρα, δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηριχθεί ότι το σύνολο των ενεργών παικτών είχε επικεντρωμένη την προσοχή του στον τίτλο της Εθνικής, που επέστρεψε σήμερα στο ταμπλώ μετά το reverse split (10 παλιές για 1 νέα) και δεν είχε υποστεί τις εκροές που είχαν οι άλλες Τραπεζικές μετοχές, στις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις.
"Στη σημερινή συνεδρίαση επανέρχεται η μετοχή της Εθνικής μετά το reverse split και αναμένεται να πραγματοποιήσει αυξημένο όγκο συναλλαγών. Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τα στοιχεία του ΑΕΠ για το 2ο τρίμηνο. Την Τρίτη, ο Fourlis ανακοινώνει τα εξαμηνιαία αποτελέσματά του και την Πέμπτη η Lamda Development. Στο τέλος της εβδομάδος αναμένονται οι παραδοσιακές Πρωθυπουργικές εξαγγελίες στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ. Το κλίμα των Αναδυομένων Αγορών συνεχίζει να λειτουργεί επιβαρυντικά για το Ελληνικό Χρηματιστήριο" τόνιζε στις πρωινές της εκτιμήσεις η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.
"Σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρίσκεται η μετοχή της ΕΤΕ, η οποία κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση καθαρών εσόδων από τόκους (-23%) στο εξάμηνο του 2018 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο. Επίσης, σημειώνουμε ότι θα έχουμε και τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ Β’ τριμήνου" ανέφερε η Merit Sec.
"Στη σημερινή συνεδρίαση το ενδιαφέρον θα στραφεί στα εταιρικά αποτελέσματα και στις ανακοινώσεις για το ύψος του ΑΕΠ το οποίο θα δώσει και την τάση. Σημειώνεται πως σήμερα οι Αγορές των ΗΠΑ είναι κλειστές λόγω αργίας" τόνιζε η Beta Sec.
Από εκεί και πέρα οι περισσότεροι των αναλυτών εκτιμούν σαν επικρατέστερο σενάριο αυτό της συσσώρευσης - πλάγιας κίνησης, όμως όλοι σπεύδουν να επισημάνουν τον αυξημένο κίνδυνο καθοδικής εκτόνωσης, αν συνεχιστούν οι πιέσεις στο Τραπεζικό ταμπλώ, σε μία ιδιαίτερα Τραπεζοβαρή Αγορά, όπως είναι το Ελληνικό Χρηματιστήριο.
Σύμφωνα με τους ίδιους απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση, οπότε κλίμα και διαθέσεις θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν οι ροές στις Τραπεζικές μετοχές και οι επιλεκτικές αγορές, μη Τραπεζικών, Δεικτοβαρών, μετοχών.
Ξεκινώντας από το Τραπεζικό ταμπλώ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τραπεζικός δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, αλλά "αναδύθηκε" από το χαμηλό ημέρας των 685,29 μονάδων (-6,24%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 708,49 (-3,06%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 709,09 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 2,98%.
Για τον εν λόγω δείκτη, κλείσιμο χαμηλότερα των 688 μονάδων, θα φέρει "νηοπομπή" από κινήσεις "stop long", τουλάχιστον από τα χαρτοφυλάκια που κινούνται με γνώμονα τα τεχνικά δεδομένα.
Από εκεί και πέρα, χωρίς να έλθουν σε επαφή με το θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι Εθνική και Πειραιώς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που συνεχίσουν να επιμένουν οι πωλητές και σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται για την Alpha Bank (-2,97%) στα 1,50, 1,42 και 1,32 - 1,30 ευρώ, για την Εθνική (-4%) στα 2,24, 2,17 και 2,06 ευρώ, για την Eurobank (-0,68%) στα 0,66 και 0,60 ευρώ και για την Πειραιώς (-5,42%) στα 2,24, 2,17 και 1,98 ευρώ.
Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, "να μπουν στην επόμενη χρονιά με αξιόλογη υπέρβαση των στόχων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους επιδιώκουν οι Τράπεζες και για τον λόγο αυτό επιταχύνουν τις πωλήσεις χαρτοφυλακίων και τους πλειστηριασμούς, προχωρώντας, την ίδια στιγμή, σε διορθωτικές κινήσεις στο 'οπλοστάσιο' ρυθμίσεων".
Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, που χωρίς αμφιβολία ήταν αυτός που "έσωσε τα προσχήματα", κυρίως λόγω των βοηθειών που έδωσαν ΟΠΑΠ (+1,94%) και Ελ. Πετρέλαια (+1,23%), αξίζει να σημειωθεί ότι τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση συμπλήρωσε ο τίτλος της Αεροπορίας Αιγαίου (-1,14%). Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, το "stop short" στα 8,18 ευρώ και οι αμέσως επόμενες αντιστάσεις στα 8,20 και 8,60 ευρώ. Τα 7,70 ευρώ, δείχνουν να έχουν μετατραπεί σε ισχυρή στήριξη.
Μαζί με τον τίτλο του ΟΠΑΠ, ο Σαράντης (+2,22%) ήταν η δεύτερη και μοναδική μετοχή του FTSE25 που κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο.
Η μετοχή κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις συνεχίζει να κινείται εντός του στενού εύρους των 6,98 και 7,50 ευρώ. Στα 7,42 ευρώ το κλείσιμο που δίνει αγοραστικό σήμα, με την επόμενη αντίσταση στα 7,70 ευρώ.
Μεταφερόμενοι στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, άλλα από αυτά που περίμεναν είδαν σήμερα οι αναλυτές στην μετοχή της Mermeren (-0,72%).
Τα αποτελέσματα εξαμήνου που δημοσίευσε η εισηγμένη ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακά.
Ο κύκλος εργασιών στο πρώτο εξάμηνο διαμορφώθηκε στα 19,1 εκατ. ευρώ, έναντι 12,3 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2017 καταγράφοντας αύξηση 55,2% και τα κέρδη μετά από φόρους ήταν 10,8 εκατ. (περισσότερα από το σύνολο των κερδών της χρήσης 2017), έναντι 4,7 εκατ. ευρώ, στο α΄ εξάμηνο του 2017.
Ο Τραπεζικός δανεισμός κατά την 30η Ιουνίου 2018 ανερχόταν μόλις σε 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός λόγω της εξαιρετικών ταμειακών ροών ήταν αρνητικός κατά 14,2 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την διοίκηση, η χρηματοοικονομική επίδοση του δεύτερου εξαμήνου του 2018 αναμένεται να συνεχιστεί στις κατευθύνσεις που έχουν τεθεί το πρώτο εξάμηνο.
Με όλα τα παραπάνω, "ανοιχτή" εντολή πώλησης 500 τεμ. αποδείχθηκε αρκετή προκειμένου ο τίτλος να υποχωρήσει μέχρι τα 33,5 ευρώ (-20,05%), όμως στην συνέχεια το σύνολο της προσφοράς μαζεύτηκε από τους "ενδιαφερόμενους" αγοραστές, αφήνοντας αυξημένο το ενδιαφέρον για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.
Από εκεί και πέρα, δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για Intralot (+6,22%) και Ιντρακόμ (+3,79%), ο Παϊρης (+26,27%) συνεχίζει ανοδικά με "ανοιχτές" εντολές και ελάχιστες συναλλαγές, ενώ στην Βιοτέρ (+18,69%) συνεχίζεται το ενδιαφέρον παρά τις πωλήσεις από τον βασικό μέτοχο.
Ξαφνική επιστροφή στην συναλλακτική δραστηριότητα για τον Σφακιανάκη (+4,55%), δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τον Άβακα (-0,11%) και τρίτη συνεχόμενη πτωτική για την Newsphone (-8,43%), ενώ επέστρεψαν οι αγοραστές στον Ελλάκτωρα (+1,36%) μετά από δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.
Προς νέα ιστορικά υψηλά κινείται ο Ικτίνος (+4,47%), αντέδρασε μετά από τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις η Profile (+3,95%), εμφανίστηκε "bid" στον Νάκα (+5,07%), ενώ αισθητή αύξηση των συναλλαγών σημειώθηκε στην Ευρ. Πίστη (+4,37%).
Δεν δείχνουν να ενθαρρύνουν σε τοποθετήσεις τα ημερήσια διαγράμματα των βασικών δεικτών.
Για τον Γενικό Δείκτη το ημερήσιο "stop short" στις 743 μονάδες, με ενδιάμεση αντίσταση στην ζώνη 731 - 736. Πρώτες στηρίξεις στις 714 και 700 μονάδες.
Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-0,58%) το ημερήσιο σήμα επανατοποθετήσεων με την υπέρβαση των 1955 μονάδων. Οι στηρίξεις στις 1888, 1865 και 1830 μονάδες.
Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς
"Δεν έχουμε κάποιες εξελίξεις που να βοηθούν σε θετική πορεία των βασικών δεικτών του Χ.Α. ενώ αντίστοιχα, έχουμε να καλύψουμε σημαντικά θέματα μέχρι τέλος του έτους" επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης.
Πρώτος κλάδος που δοκιμάζεται είναι ο Τραπεζικός κάτι που το δείχνει και στα θετικά και στα αρνητικά νέα πολύ γρήγορα. Σκοπός στο κλάδο είναι να προχωρήσουν γρήγορα σε εκκαθαρίσεις δανείων με πλειστηριασμούς και πωλήσεις, που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα και μέχρι τέλος του χρόνου
Ο Σεπτέμβρης είναι γεμάτος από νέα που θα μπορούσαν να δώσουν τόνο και διακυμάνσεις στην Αγορά μιας και μπροστά μας έχουμε το ξεδίπλωμα των θέσεων Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης στην ΔΕΘ.
Είναι δεδομένο πως η Αγορά περιμένει να δει τι θα γίνει με Θεσμούς και Κυβέρνηση σε σχέση με το δημοσιονομικό, μιας και η ιστορία με τις συντάξεις αφορά το 1% του ΑΕΠ, ενώ από την άλλη μπορεί να κρίνει πολιτικές εξελίξεις. Από την Κυβέρνηση έχουμε μικτές δηλώσεις και το πιο πιθανό είναι το "έργο" να ξεκαθαρίσει μέσα στον μήνα.
Από την άλλη ο Κατασκευαστικός κλάδος δείχνει να έχει σημαντικό ενδιαφέρον, ειδικά μετά τις μετοχικές αλλαγές, με τους Μεγαλομετόχους να ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Το πιο πιθανό είναι να βλέπουν μπροστά ότι η ανάπτυξη θα περάσει σίγουρα από τον κλάδο, γεγονός που τους κάνει να "βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη". ΕΛΠΕ και ΛΑΜΔΑ έχουν επίσης ενδιαφέρον, με τα πρώτα να περιμένουν την ιδιωτικοποίηση και την δεύτερη την έναρξη, επιτέλους, του έργου στο Ελληνικό.
Η Αγορά είναι δεδομένο ότι φοβάται ότι μπορεί να έχουμε και πάλι πρόβλημα στα δημοσιονομικά. Οι εξαγγελίες έχουν την σημασία τους, μιας και αν η Κυβέρνηση δείξει ότι την νοιάζει περισσότερο το θεαθήναι και όχι η Οικονομία, θα προβληματίσει περαιτέρω τους Επενδυτές. Το spread έχει και πάλι σκαρφαλώσει πάνω από το 400, και παρά το υφιστάμενο ”μαξιλάρι", να μην επιτρέπει την έξοδο στις Αγορές.
Από την άλλη δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται ο στόχος της ανάπτυξης για ακόμα μία χρονιά, μιας και οι επενδύσεις συνεχίζουν να είναι στάσιμες.
Καλώς, ή κακώς η Αγορά έχει πολιτική χροιά και εξαρτόμαστε άμεσα από το πόσο φιλοεπενδυτική είναι μία Κυβέρνηση. Ο μόνος τρόπος που το Κράτος θα πετύχει τους στόχους που έχει συμφωνήσει, είναι να έρθουν αρκετά δισ. επενδύσεις τα επόμενα χρόνια, μιας και έχουμε χάσει σημαντικό χρόνο με στασιμότητα, έστω και αν η Χώρα έχει αποφύγει την πτώχευση.
Ο μοναδικός κλάδος που έχει βοηθήσει την Οικονομία είναι αυτός του Τουρισμού, έχοντας ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες τα επόμενα χρόνια.
Το χρέος φαίνεται να ξεπερνά το 200% στο ΑΕΠ το επόμενο διάστημα, γεγονός που μπορεί να αλλάξει μόνο αν το ΑΕΠ ανέβει κάθετα τα επόμενα χρόνια.
"Στις 10 του μήνα περιμένουμε τους Θεσμούς και την έκθεσή τους, μιας και θα παίξει σημαντικό ρόλο για την συνέχεια" τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.
Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις
Από απόλυτη επικράτηση των πωλητών χαρακτηρίστηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, ενώ μικτές διαθέσεις επικρατούν στην Ευρώπη. Αργία στην Wall Street (Labor Day).
Οι Ξένοι Διαχειριστές επισημαίνουν το χαμηλό 14 μηνών για τον τομέα Μεταποίησης στην Κίνα τον Αύγουστο (50,6 μονάδες ο Caixin Markit PMI), αλλά και την τελευταία έκθεση της Fitch για την Ιταλία (διατήρησε την πιστοληπτική αξιολόγηση "ΒΒΒ" για το Ιταλικό αξιόχρεο, θέτοντας ωστόσο αρνητικό outlook, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης εντός των επόμενων 12 μηνών).
Επιστροφή στο ΧΑ
Αμετάβλητες διατηρεί τις συστάσεις και τις τιμές - στόχους για τις τέσσερις Ελληνικές Τράπεζες η Bank of America/Merrill Lynch μετά και τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, ενώ επικεντρώνεται στις κινήσεις μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των τεσσάρων Τραπεζών.
Διατηρεί την σύσταση "neutral και την τιμή - στόχο 1,17 ευρώ για την Eurobank.
Για την Alpha Bank διατηρεί τη σύσταση "underperform" με τιμή - στόχο στα 1,6 ευρώ.
Για την Εθνική διατηρεί σύσταση "neutral" με στόχο τα 3,1 ευρώ και για την Πειραιώς διατηρεί τη σύσταση "underperform", με τιμή - στόχο στα 3,23 ευρώ.
Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 731,16 (+0,21%) και 718,96 μονάδων (-1,46%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 726,43 (-0,44%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 726,13 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 0,48%.
Ο τζίρος στα 59,9 εκατ., από τα οποία τα 27,5 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ, ΑΛΦΑ, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ - άλλαξε χέρια το 3,3% της στην τιμή των 4,475 ευρώ), ενώ ΟΤΕ, ΕΧΑΕ και ΑΛΦΑ απέσπασαν το 56% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν "κοκκίνισαν" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι ΟΠΑΠ και ΣΑΡ. Αντίθετα δεν ήλθαν σε επαφή με το θετικό πρόσημο οι ΕΤΕ και ΠΕΙΡ.
Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Ελ. Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή και Τιτάν και στο χαμηλό ημέρας οι ΟΛΠ και Fourlis.
Περίπου ισορροπημένη η τελική εικόνα με 51 ανοδικές μετοχές, έναντι 57 πτωτικών ενώ 13 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 5%.
----ΧΠΑ
Πτωτικά ξεκίνησε η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα και στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να μένουν σταθερές στο συμβόλαιο του δείκτη και να παρουσιάζουν μικρή αύξηση στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (18.353 συμβόλαια).
Στα 7.831 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 7.837 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος).
Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.634, 1.543 για τον Σεπτέμβριο και 91 για τον Οκτώβριο, τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.916,25) κινήθηκε μεταξύ 1.895 και 1.924,5 μονάδων και έκλεισε με υπερτίμηση 0,35%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.
Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (31.530 Motor Oil, 5.112 ΟΠΑΠ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (3.512), Alpha Bank (6.173), Πειραιώς (1.815), MIG (929), Μυτιληναίος (291), ΔΕΗ (802), Τέρνα Ενεργειακή (174), Ελλάκτωρα (164), Ελ. Πετρέλαια (143), ΟΠΑΠ (204), ΟΤΕ (197), Motor Oil (191), Lamda Development (113), Viohalco (118), Intralot (154).
Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 59.337, Eurobank 34.992, Alpha Bank 27.765, ΔΕΗ 14.895, Πειραιώς 20.514.
Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:
Position Holder Name of Issuer NSP Date
Lansdowne Partners (UK) LLP | PIRAEUS BANK S.A. | 2,41% | 2018-08-23 |
| | | |
Lansdowne Partners (UK) LLP | EUROBANK ERGASIAS S.A. | 0,62% | 2018-08-13 |
Marshall Wace LLP | PIRAEUS BANK S.A. | 0,90% | 2018-07-31 |
Oceanwood Capital ManagementLLP | NATIONAL BANK OF GREECE SA | 0,70% | 2018-01-10 |
Lansdowne Partners (UK) LLP | PUBLIC POWER CORPORATION SA | 1,31% | 2018-08-13 |
Oceanwood Capital Management LLP | ALPHA BANK SA | 1,00% | 2018-08-17 |
Oasis Investments II Master Fund LTD | FOLLI FOLLIE S.A. | 0,80% | 2018-05-17 |
Oceanwood Capital Management LTD | EUROBANK ERGASIAS S.A. . | 0,57% | 2018-07-11 |
NSP: Net Short Position
Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 18.180.415 τεμ., (από 18.095.415 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 21.369.125 τεμ. (21.369.125), ΔΕΗ 6.047.790 τεμ. (6.051.635), Eurobank 21.446.552 τεμ. (21.446.552), Folli Follie Group 1.369.635 τεμ. (1.369.635).
(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.