Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τις 800 μονάδες το Χρηματιστήριο

Πτωτικό γύρισμα για τον Γενικό Δείκτη, που κινείται κάτω από το ορόσημο των 800 μονάδων. Αρνητικά πρόσημα για τις τραπεζικές μετοχές, εξαίρεση η Πειραιώς. Ισχυρά κέρδη καταγράφει η Coca Cola, άνοδος για ΕΛΠΕ, Grivalia.

Κάτω από τις 800 μονάδες το Χρηματιστήριο

Διστακτικό το ξεκίνημα της συνεδρίασης, με σχεδόν άμεση την υποχώρηση του Γενικού Δείκτη χαμηλότερα των 800 μονάδων. Με συγκριτικά ταχύ ρυθμό συναλλαγών και εστίασή τους σε συγκεκριμένες μετοχές του Δείκτη. 

Ωστόσο, στη συνέχεια, ο δείκτης κινήθηκε ξανά πάνω από τις 800 μονάδες, με τη συμβολή των τραπεζικών μετοχών που αντιδρούν, αλλά και της δεικτοβαρούς Coca Cola που καταγράφει άνοδο άνω του 1%. 

Ούτως ή άλλως, από νωρίς το κλίμα εκτός είναι πτωτικό, με ενδεικτικό το -0,49% του DAX στις 12.248 μονάδες.

Είναι και η πρώτη συνεδρίαση μετά την αναμενόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη Fed και με ιδιαίτερα κρίσιμη τη βραχυπρόθεσμη τάση για τον S&P 500 μέχρι και το κλείσιμο της Παρασκευής.

Στα καθ’ ημάς, στην πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης ενεργοποιήθηκαν εντολές πώλησης, περισσότερες στον Μυτιληναίο και λιγότερες σε άλλα blue chips.

Από τον τραπεζικό κλάδο, στην Πειραιώς επιχειρείται μια αντίδραση μετά το χθεσινό… άδειασμα, ενώ λίγο χαμηλότερα διαμορφώνονται Alpha Bank και Εθνική.

Με αγοραστές στις μετοχές των Coca Cola, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΟΛΠ και Grivalia, η σχέση ανοδικών προς πτωτικών για τον FTSE 25 διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 3.

Μεγαλύτερη άνοδος για τη μετοχή της Grivalia, μετά τη ΓΣ της εισηγμένης και τη συμφωνία με τη Eurobank για πιστωτική γραμμή 75 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί πως αύριο γίνεται αποκοπή μερίσματος 0,35 ευρώ για τη μετοχή της εταιρείας.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, κινητικότητα παρατηρείται στις μετοχές των MIG, Intracom, Intralot, Υγεία, Φουρλής.

Στο 1 προς 2 η σχέση ανοδικών/πτωτικών ενώ στα πρώτα 30 λεπτά της συνεδρίασης ο τζίρος διαμορφώνεται στα περίπου 4 εκατομμύρια.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v