Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σε στενό εύρος η κίνηση του ΓΔ

Μικρές μεταβολές στο Χρηματιστήριο, με τον ΓΔ στην περιοχή των 780 μονάδων. Στο -6% η μετοχή της ΔΕΗ. Περιορισμένος ο τζίρος. Απώλειες καταγράφουν Εθνική, ΟΠΑΠ, Alpha, ΜΕΤΚΑ. Kέρδη για Coca Cola, Folli Follie, Grivalia.

ΧΑ: Σε στενό εύρος η κίνηση του ΓΔ

Με στενό εύρος μόλις 8 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη συνεχίζεται η συνεδρίαση στο ΧΑ. Σε υποτονικό κλίμα η Ευρώπη, με οριακές διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες από Φρανκφούρτη, Παρίσι, Μιλάνο, μέχρι Μαδρίτη και τη διάσωση της Banco Popular Espanol από τη Santander.

Χωρίς ερείσματα οι long στο ΧΑ δεν έχουν λόγους να κυνηγήσουν τιμές πέραν των 790-795 μονάδων, την ώρα που ούτε οι short βιάζονται να εκβιάσουν τιμές σε χαμηλότερα επίπεδα.

Στις 7.544 μονάδες ανοδικά κατά 0,35% ο FTSE 100, μία μέρα πριν την εκλογική αναμέτρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην ευρύτερη ζώνη τιμών των 780-770 μονάδων το ΧΑ καθώς η πλειονότητα των traders είτε παραμένει εκτός παιδιάς είτε συνεχίζει με επιφυλακτικές κινήσεις σε στοχευμένες μετοχές.

Στο εύρος των 975-998 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, με το υψηλό ημέρας στις 11:15, με το 38% του τζίρου να έχει πραγματοποιηθεί στους τέσσερις συστημικούς ομίλους. Να συνεκτιμηθεί πως σε ένα 24ωρο δύο ξένοι οίκοι προχωρούν σε θετική προσέγγιση του κλάδου, με την Goldman Sachs σήμερα να αυξάνει τις τιμές-στόχους διαβλέποντας περιθώριο ανόδου έως 28% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Αυξημένες οι συναλλαγές σε Πειραιώς και Εθνική, μεγαλύτερος τζίρος σε Alpha Bank και Εθνική. Για την Εθνική να συνεκτιμηθούν οι εξελίξεις από τη διαδικασία πώλησης της θυγατρικής ΕΕΓΑ, που φαίνεται να πηγαίνει στην Calamos Investment.

Από τις μετοχές της ημέρας, πέραν της συνήθους Coca Cola που συνεχίζει σε νέα υψηλά -έως τα 26,90 ευρώ-, με τον όμιλο να αποτιμάται στα 9,88 δισ. ευρώ, ξεχωρίζει -αρνητικά όμως- η ΔΕΗ. Το γιατί έχει... πέσει η τάση στη μετοχή της Επιχείρησης με απώλειες έως 7,15% αναλύεται σε σχετική ανάρτηση στον Εκηβόλο, παράλληλα με τεχνική «μέτρηση» του Ηλία Ζαχαράκη. Στη μετοχή της ΔΕΗ έχει γίνει ο μεγαλύτερος τζίρος της συνεδρίασης, με πάνω από 3,6 εκατ. ευρώ. Συναλλαγές γίνονται στα 4,02-4,35 ευρώ.

Εκτός από τις Coca Cola, ΔΕΗ, κινητικότητα σημειώνεται σε Ελληνικά Πετρέλαια -με νέο υψηλό 52 εβδομάδων στα 7,26 ευρώ-, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (κοντά στα χθεσινά υψηλά των 3,77 ευρώ), ΤΙΤΑΝ, ΕΧΑΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Lamda Development κ.α.

Στο ΧΠΑ, ειδικότερα στα ΣΜΕ της ΔΕΗ, είχαν γίνει 2.143 της τρέχουσας σειράς και 57 της σειράς Σεπτεμβρίου. Και οι 2.200 ΣΜΕ (αμφότερων των σειρών) κλείνουν αναγκαστικά μέχρι την Παρασκευή.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v