Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρείται η ανοδική τάση στο Χρηματιστήριο

Κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο, με τον ΓΔ στα επίπεδα των 560 μονάδων. Ανοδος υψηλότερη του 3% για Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς. Με θετικό πρόσημο Eurobank, Μυτιληναίος, Τιτάνας. Μικρές απώλειες για ΔΕΗ, ΟΤΕ, Jumbo. Χαμηλός ο τζίρος.

Ανοδικά συντηρείται το ΧΑ, χαμηλώνει ταχύτητες η Ευρώπη, με τα futures του S&P να "βλέπουν" καθοδικό άνοιγμα στη Wall Street.

Σταθερά πάνω από τις 560 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με τον τραπεζικό κλάδο να υπεραποδίδει και πλειάδα blue chips να ακολουθεί ενώ συνεχίζεται η μέτριου κόστους κίνηση στο ΧΑ.

Την ίδια ώρα, στις ευρωπαϊκές αγορές η αρχικά μεγαλύτερη αντίδραση έχει εξανεμιστεί, με ενδεικτική την υποχώρηση του DAX στις 9.850 μονάδες, καθώς τα futures του S&P κλίνουν 0,25% χαμηλότερα στις 2.024 μονάδες.

Συνεδρίαση υποτονική και στην Ευρώπη, όπως άλλωστε στην Αθήνα, με τις δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ Maurice Obstfeld στη Handelsblatt για ευελιξία στην αντιμετώπιση της Ελλάδας λόγω προσφυγικού να συζητείται στα χρηματιστηριακά γραφεία.

Δευτερευόντως, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη υποστηρίζει πως ασφαλιστικό - φορολογικό μπορούν να νομοθετηθούν πριν την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Σε πλείστα σχόλιά μας στο Εuro2day.gr, έχει σημειωθεί πως η αγορά -στο μεγαλύτερο μέρος της- έχει προεξοφλήσει τη συμφωνία για την αξιολόγηση σε επίπεδα υψηλότερα από τα τρέχοντα και με σημείο καμπής τις 580-590 και πρώτο στόχο τις 605-610 μονάδες.

Εάν μάλιστα θα πρόκειται για μία συμφωνία "ευέλικτη" (όπως είπε και ο παράγων του ΔΝΤ), τότε η ουσιαστική πιθανή αντίδραση και η δυναμική της θα είναι ισχνότερη απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Ομως αυτό θα το δούμε εάν και όταν έρθει η ώρα...

Στα της συνεδρίασης το ενδιαφέρον, κυρίως των traders, παραμένει επικεντρωμένο στον τραπεζικό κλάδο, με τον ΔΤΡ να "μετρά" άνοδο 4,39% και συνολικά 54,45% σε διάστημα μηνός. Σημειωτέον, πως ο ΓΔ έχει ενισχυθεί 16,37% στο ίδιο διάστημα -μηνός.

Χαμηλός ο τζίρος, με το 54% στον τραπεζικό κλάδο. Σε Εθνική οι περισσότερες συναλλαγές και ο υψηλότερος τζίρος.

Από τα blue chips αυξημένος τζίρος σε μετοχές των Grivalia, ΟΠΑΠ, FF Group, Jumbo, OTE, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Motor Oil, TITAN, Ελλάκτωρ κ.α.

Σε θετικό πρόσημο έχει "γυρίσει" εδώ και ώρα η μετοχή της ΔΕΗ (στα 2,98 από τα 2,86 ευρώ), σε αρνητικό ο ΟΠΑΠ (από τα 6,38 στα 6,18 ευρώ), με αγοραστές τα τελευταία λεπτά ο ΟΤΕ. Στα 7,70-7,80 ευρώ η διακύμανση για τη μετοχή του Οργανισμού και με τις τρεις σε σχετικά στενά εύρη διακύμανσης.

Από τις μετοχές του δείκτη ξεχωρίζουν η νέα ανοδική προσπάθεια για τη μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου καθώς νωρίτερα έφθασε έως τα 8,12 ευρώ, θυμίζοντας πως στα 8,19 ευρώ έχει διαμορφωθεί "υψηλή τιμή" στη συνεδρίαση της 9ης Μαρτίου.

Εως το 1,08 ευρώ η μετοχή της Viohalco, έως τα 3,40 ευρώ του Μυτιληναίου, έως τα 19,37 ευρώ του ΤΙΤΑΝα, έως τα 16,70 του FF Group.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, το περιορισμένο ενδιαφέρον στρέφεται σε μετοχές των Πλαισίου, ΟΛΘ, Attica Bank, MIG, Autohellas, Ικτίνος, Τεχνική Ολυμπιακή.

Στις 14:25 είχαν αλλάξει χέρια 47 εκατ. μετοχές, αξίας 25,5 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v