ΧΑ: Νέα βουτιά για τις τραπεζικές μετοχές

Πτώση άνω του 5% για τον δείκτη των τραπεζών σε μια συνεδρίαση που χαρακτήρισε για μια ακόμα φορά ο χαμηλός τζίρος. ΟΠΑΠ, Motor Oil και Coca Cola «μάζεψαν» τις απώλειες σε επίπεδο Γενικού Δείκτη. Συνδεδεμένη με τη διαπραγμάτευση η πορεία του ΧΑ.

Απόλυτα φυσιολογικό ήταν η προσοχή των ενεργών παικτών στα δρώμενα στο ταμπλώ του Χ.Α. να είναι στραμμένη στον αναμενόμενο "χρησμό" Draghi, όσον αφορά την περαιτέρω χρηματοδότηση των Ελληνικών Τραπεζών, αλλά και στην Σύνοδο Κορυφής, με πιθανολογούμενη την τριμερή συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ.

Και από τα δύο μέτωπα η ορατότητα παρέμεινε χαμηλή, καθώς ουσιαστική είδηση δεν υπήρξε, όσο ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τα αρνητικά σενάρια, όσον αφορά το κλίμα, για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, να βρίσκονται "πρώτο τραπέζι πίστα", όπως και οι αρνητικές εκτιμήσεις για την "επόμενη μέρα".

Παρά το ξεκίνημα με εναλλαγή προσήμων και την μετέπειτα μικρή αναρρίχηση των βασικών δεικτών, πολύ γρήγορα οι εν δυνάμει πωλητές "πήραν τα ηνία" της συνεδρίασης και τα πράγματα θα ήταν σαφώς δυσκολότερα για τους βασικούς δείκτες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, αν δεν υπήρχαν οι σημαντικές "βοήθειες" από ΕΕΕ (+1,26%) και ΟΠΑΠ (+2,4%), οι οποίοι συνεπικουρήθηκαν από Grivalia Properties (+2,88%) και Motor Oil (+3,58%).

Γύρω από το θέμα της συνάντησης των τριών ηγετών όλη την ημέρα παίχτηκε ένα θρίλερ. Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, ενδείξεις για άμεση λύση δεν υπάρχουν. Ακόμα και αν υπάρχει η πολιτική βούληση, πολύ δύσκολα θα υπάρξει διέξοδος, αν πρώτα τα "τεχνικά κλιμάκια" δεν έχουν συμφωνήσει στα νούμερα.

Τις ανησυχίες των ξένων διαχειριστών επιβεβαίωσε και η δήλωση του εκπροσώπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά πως ο Πιερ Μοσκοβισί ενημέρωσε την Ελληνική Κυβέρνηση ότι "οι τελευταίες προτάσεις δεν αντικατοπτρίζουν τις συζητήσεις μεταξύ Τσίπρα – Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ", ζητώντας ουσιαστικά νέα μέτρα. Από την άλλη και σύμφωνα με την "Bild", ολοένα και περισσότεροι Χριστιανοδημοκράτες βουλευτές ομολογούν ανοιχτά ότι δεν θα υποστηρίξουν πλέον την ακολουθούμενη πορεία υπέρ της Ελλάδας.

"Ο Σόιμπλε έχει παροπλιστεί στη διαπραγμάτευση", σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου του συγκυβερνώντος κόμματος (SPD) στη Γερμανία, Carsten Schneider. Τώρα, συμπλήρωσε, μόνο οι Πρόεδροι των Κυβερνήσεων, o Αλέξης Tσίπρας και η Άγκελα Μέρκελ μιλούν.

Από εκεί και πέρα, δεν μπορεί να μην αναφερθεί η ενδοσυνεδριακή αντίδραση η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.12, έχοντας σαν εφαλτήριο την δήλωση Μέρκελ. "Αν ο Έλληνας Πρωθυπουργός θέλει να συνομιλήσει μαζί μου και με τον Φρανσουά Ολάντ, θα το κάνουμε", δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής Συνόδου, προσθέτοντας ωστόσο πως ακόμα δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση. 

Η ανοδική αντίδραση υπήρξε σχετικά βραχύβια και δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει, έστω και προς στιγμήν το θετικό πρόσημο, για τον Γενικό Δείκτη, ενώ η εικόνα επιβαρύνθηκε εκ νέου, μετά τις 16.30, όταν μπήκαν στο σύστημα συναλλαγών οι "Υπεραντλαντικοί" διαχειριστές, που παραμένουν στην πλευρά των πωλητών, εδώ και αρκετές συνεδριάσεις.

Οι τελευταίοι δείχνουν να φοβούνται ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και Δανειστών μπορεί να φθάσουν στην "D-Day" χωρίς αποτέλεσμα και αν εν τω μεταξύ δεν έχει συμβεί κάποιο "ατύχημα", είναι ζητούμενο το μέγεθος του πραγματικού προβλήματος, μετά την "ημερομηνία λήξης".

Απόλυτη επιφύλαξη και από τους εμπλεκόμενους στην Αγορά ομολόγων, ενώ στα "παράξενα" της ημέρας καταχωρήθηκε το γεγονός ότι η σημερινή πίεση ήταν μεγαλύτερη στους Ελληνικούς Κρατικούς τίτλους μακρινών λήξεων: 10ετες (11,35%), 5ετες (17,13%) και 3ετες (24,85%).

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειωθεί ότι στα υψηλά ημέρας, ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών αναρριχήθηκε μέχρι τις 623,44 μονάδες (+1,63%) και ο Γενικός Δείκτης μέχρι τις 773,33 μονάδες (+0,51%). Ο δεύτερος από τις 13.13 και μετά κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο υποχωρώντας μέχρι τις 756,2 μονάδες, για να ολοκληρώσει την συνεδρίαση σχετικά υψηλότερα, ενώ ο Τραπεζικός δείκτης έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και πιο συγκεκριμένα στις 579,74 μονάδες με απώλειες 5,50%. Το σημερινό κλείσιμο είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 31 συνεδριάσεων, με το αμέσως χαμηλότερο να έχει σημειωθεί στις 24/4 (563,52 μονάδες).

Στο χαμηλό ημέρας ο Τραπεζικός Δείκτης

Μένοντας στο Τραπεζικό ταμπλώ, δεν μπορεί να μην γίνει ιδιαίτερη αναφορά στον τίτλο της Εθνικής (-5,61%) που συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με αθροιστικές απώλειες 19,2%, ενώ σήμερα διακίνησε και τον μεγαλύτερο όγκο των τελευταίων 7 συνεδριάσεων. Η μετοχή ολοκλήρωσε την συνεδρίαση οριακά υψηλότερα από το χαμηλό ημέρας των 1,00 ευρώ, ενώ, τεχνικά, αν χαθεί το ψυχολογικό και τεχνικό όριο του σημερινού ενδοσυνεδριακού χαμηλού, θα ακολουθήσει mini "sell off", με την αμέσως επόμενη στήριξη να εντοπίζεται στα 0,90 ευρώ.

Το διάγραμμα της Εθνικής Τράπεζας από την αρχή του έτους

Αξίζει υπενθύμισης ότι σήμερα ολοκληρώνεται η 4η περίοδος άσκησης των warrants της Alpha Bank (-5%), ενώ θα ακολουθήσουν στις 26 Ιουνίου η Εθνική και στις 2 Ιουλίου η Πειραιώς (-4,56%). Οι τιμές στο Τραπεζικό ταμπλώ, έχουν μετατρέψει την διαδικασία σε απόλυτα τυπική, καθώς οι τιμές των Τραπεζικών μετοχών είναι σημαντικά χαμηλότερες των τιμών άσκησης των παραστατικών τίτλων.

Τεχνικά και όσον αφορά τον Γενικό Δείκτη, δόθηκε η εντύπωση ότι άντεξε η επόμενη στήριξη στις 755 μονάδες. Καθοδική διάσπαση θα ανεβάσει στροφές στην πτωτική τάση, με τις επόμενες στηρίξεις να εντοπίζονται στις 725, 710 και 689 μονάδες. Σε ημερήσιο διάγραμμα, το "stop" στο "short" εντοπίζεται στις 849 μονάδες.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Από τα όρια της κατάθλιψης που βρισκόταν προ τριμήνου η Ελληνική Κεφαλαιαγορά έφτασε αισίως στα όρια της γραφικότητας, επισημαίνει η Δήμητρα Βασιλακοπούλου.

Η αβεβαιότητα βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά και η Αγορά στηρίζεται στο ρητό ότι "η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία". Η εικόνα ωστόσο της Αγοράς δεν αντανακλά την ταλαιπωρία των τελευταίων μηνών και σε καμία περίπτωση δεν προεξοφλεί ένα ενδεχόμενο Ελληνικό "ατύχημα".

Ο Γενικός Δείκτης κινείται σταθερά άνω των 700 μονάδων, σε απόσταση ασφαλείας από τα χαμηλά επίπεδα των 471 μονάδων του Ιουνίου 2012, που το σκηνικό παρουσίαζε πολλές ομοιότητες. Στο μέτωπο των Κρατικών και Εταιρικών ομολόγων η εικόνα είναι παρόμοια, με την απόδοση του δεκαετούς να ανέρχεται στο 11,4%, σε αξιοπρεπή επίπεδα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 όταν και άγγιξε το 30%.

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση της Χώρας έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια. Όσο και αν η μιζέρια της πτώσης του βιοτικού επιπέδου δεν μας επιτρέπει να αντιληφθούμε, έχουν πραγματοποιηθεί μεταρρυθμίσεις και έχουν μπει τα θεμέλια για να λειτουργήσει η Χώρα μας στα πρότυπα του Δυτικού Κόσμου.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι μόλις πριν από 14 μήνες η Ελλάδα είχε καταφέρει να αντλήσει μέσω Κρατικών και Εταιρικών εκδόσεων ομολόγων περίπου €20 δισ. Τα έντοκα γραμμάτια ήταν στα χέρια ξένων επενδυτών σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% και η ανάπτυξη δεν ήταν ευσεβής πόθος αλλά γεγονός, όπως αποδείχθηκε με τα στοιχεία του ΑΕΠ του δευτέρου εξαμήνου 2014. Ακόμα και η ανεργία έδειξε σημάδια βελτίωσης και αλλαγή τάσης. Τέλος από τα διπλά ελλείμματα καταφέραμε να περάσουμε στα διπλά πλεονάσματα (προϋπολογισμού και τρεχουσών συναλλαγών).

Με εντατικοποίηση της προσπάθειας στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων και την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων η εικόνα που τώρα μας φέρνει σκοτοδίνη μπορεί να αλλάξει άρδην. Η "διαπραγμάτευση" των τελευταίων μηνών μπορεί να αποφέρει θετικά στοιχεία, όπως ο περιορισμός των απαιτούμενων πρωτογενών πλεονασμάτων και μία αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους.

"Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι δεν υποφέρουμε από αυτοκτονικές τάσεις και ότι το πολιτικό προσωπικό της Χώρας θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε η αναβολή πληρωμής δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να αποτελέσει τη μοναδική ομοιότητα που θα μείνει στην ιστορία μεταξύ της Ελλάδας και της Αφρικανικής Ζάμπια" τονίζει η διευθύντρια επενδύσεων της Attica Wealth Management.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις μεγάλες Ασιατικές Αγορές, όπου τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε ο δείκτης Sensex 30 (+1,36%) και τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες ο Hang Seng (-1,12%).

Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, μετά από έξι συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις και παρά το πτωτικό ξεκίνημα, στην Ευρώπη, ενώ με θετικές διαθέσεις ξεκίνησε και η συνεδρίαση στην Wall Street.

Αξιοπρόσεκτα κέρδη για τα πολύτιμα μέταλλα, μικρότερα για το πετρέλαιο, ενώ οριακά θετικά, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, κινείται το ευρώ.

Ξεκινώντας από την Ασία, η MSCI ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι δεν θα εντάξει ακόμα τις Κινεζικές μετοχές στον δείκτη των αναδυόμενων Αγορών, "μέχρις ότου επιλυθούν ορισμένα βασικά εναπομείναντα ζητήματα που σχετίζονται με την προσβασιμότητα στην Αγορά".

Σε υποβάθμιση των προβλέψεών τους για τον ρυθμό ανάπτυξης της Κινεζικής Οικονομίας και της εμπορικής ανάπτυξης για το 2015 προχώρησαν οικονομολόγοι της Κεντρικής Τράπεζα της Κίνας, επικαλούμενοι τις πτωτικές πιέσεις στην οικονομική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, μείωσαν την εκτίμηση για την ανάπτυξη στο 7% φέτος από 7,1% προηγουμένως, για τον πληθωρισμό στο 1,4% από 2,2%, για τον ρυθμό ανάπτυξης των λιανικών πωλήσεων στο 10,7% από 12,2% προηγουμένως, για τις εξαγωγές στο 2,5% από 6,9% και για τις εισαγωγές στο 4,2% από 5,1%. Παράλληλα, αύξησαν την εκτίμηση για το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών στο 2,9% από 2,4%.

Ερχόμενοι στην Ευρώπη, οι αποδόσεις των 10ετών Γερμανικών Κρατικών ομολόγων άγγιξαν το 1% για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2014. Σημειώνεται ότι μόλις τον περασμένο Απρίλιο η απόδοση είχε διολισθήσει στο ιστορικό χαμηλό του 0,05%.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα εγχώριου ενδιαφέροντος, σημαντική αύξηση του ELA αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ. Ανέβασε το όριο στα 83 δισ. ευρώ ή 2,3 δισ. ευρώ υψηλότερα. Με τα νέα δεδομένα το "μαξιλάρι" ρευστότητας στο Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα διαμορφώνεται στα 3 δισ. ευρώ. Η κίνηση αυτή αποδίδεται στις εκροές που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρξαν αλλαγές όσον αφορά το πιθανολογούμενο "κούρεμα" στα collaterals των Ελληνικών Τραπεζών.

"H Κυβέρνηση της Γερμανίδας Καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ μπορεί να ικανοποιηθεί ακόμα και με μια δέσμευση της Ελλάδας να υλοποιήσει έστω και μια μεταρρύθμιση από αυτή που ζητούν οι πιστωτές, για να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση πόρων", ανέφεραν πηγές στο Bloomberg. Όμως καμία από τις πηγές δεν διευκρίνισε ποια μεταρρύθμιση πρέπει να υλοποιηθεί. Η κ. Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ μπορεί να συνομιλήσουν το βράδυ με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το ποσό των 2,925 δισ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας. Συγκεκριμένα, από τα 3μηνα έντοκα άντλησε 1,3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 2,70% (ίδιο με την προηγούμενη δημοπρασία) και από τα 6μηνα 1,625 δισ. με επιτόκιο 2,97%.

Αποπληθωριστικές τάσεις για 27 συνεχόμενους μήνες συμπληρώθηκαν το Μάιο, καθώς ο δείκτης κινήθηκε στο -2,1%, στα ίδια επίπεδα με τον Απρίλιο.

Από εκεί και πέρα, προστίμων συνέχεια για παράνομες "ανοικτές" πωλήσεις αναμένεται αύριο Πέμπτη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr η αυριανή ατζέντα περιλαμβάνει τρεις παραβατικές περιπτώσεις, όλες επί του τίτλου μιας Τράπεζας.

Με σύσταση "neutral" και τιμή-στόχο στα 19,5 ευρώ ξεκινά εκ νέου κάλυψη για τον τίτλο της Coca Cola η Alpha Finance. 

Επίσης, η χρηματιστηριακή ξεκινά εκ νέου κάλυψη και για τον τίτλο της Τέρνα Ενεργειακής, δίνοντας σύσταση "outperform" και τιμή-στόχο στα 4,72 ευρώ. 

Στα "υπόλοιπα" της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε μέχρι τις 756,2 μονάδες (-1,71%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 761,4 (-1,04%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών έκλεισε στις 761,05 με ημερήσιες απώλειες 1,08%. Το σημερινό κλείσιμο είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 32 συνεδριάσεων, με το αμέσως χαμηλότερο να έχει σημειωθεί στις 23/4 (736,6 μονάδες).

Ο τζίρος περιορίστηκε στα 64,9 εκατ. από τα οποία τα 2,7 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΤΕ, ΜΠΕΛΑ).

Καλύτερη της ενδοσυνεδριακής η τελική εικόνα με 41 ανοδικές μετοχές, έναντι 68 πτωτικών, ενώ 18 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων.

Από το ταμπλώ του FTSE25, δεν ήλθαν σε επαφή με το θετικό πρόσημο οι Αεροπορία Αιγαίου, Ελλάκτωρ και Viohalco. Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισε η Motor Oil και στο χαμηλό ημέρας οι Alpha Bank, Eurobank, Αεροπορία Αιγαίου και Ελ. Πετρέλαια.

Ελάχιστα τα άξια αναφοράς χαμηλότερα του 25αρη. Έτσι, ίσως αξίζει επισήμανσης ότι η μετοχή της Inform Λύκος (-2,96%) συμπλήρωσε έξι πτωτικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση στις τελευταίες επτά, ενώ στην ΕΥΑΘ (-3,1%) και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, στην τιμή των 2,65 ευρώ, άλλαξαν χέρια 20000 τεμ., με μία εντολή.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα οι μετοχές της εταιρείας "ALPHA TRUST ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ" ήταν διαπραγματεύσιμες στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2014, € 0,20 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (καθαρό ποσό: € 0,18 ανά μετοχή).

Επίσης, από σήμερα και μετά την μείωση του Μ.Κ., οι μετοχές της εταιρείας "AS Company" ήταν διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία μετοχής € 0,34 και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού € 0,04 ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρίας με καταβολή μετρητών. Προσαρμοσμένη Τιμή Εκκίνησης: € 0,347.

---ΧΠΑ

Συνεδρίαση δύο όψεων και στην Αγορά Παραγώγων, που ξεκίνησε με διακυμάνσεις και αδύναμες ανοδικές διαθέσεις, για να ακολουθήσει εύκολη επικράτηση των πωλητών.

Σημαντικά μειωμένες οι συναλλαγές στο συμβόλαιο του δείκτη, ενώ αύξηση παρουσίασε ο όγκος στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (82.180 συμβόλαια).

Μειώθηκαν, ελαφρώς, οι ανοιχτές θέσεις, για τον πρώτο μήνα, στα 39.181 συμβόλαια.

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 4.597, 4.035 για τον Ιούνιο και 562 για τον Ιούλιο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 229,25) κινήθηκε μεταξύ 226,25 και 233 μονάδων και έκλεισε με υπερτίμηση 0,75%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (5.500 ΔΕΗ, 68.854 Eurobank), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΔΕΗ (1.067), Alpha Bank (7.743), Εθνική (23.055), Πειραιώς (18.810), Eurobank (28.330), ΟΤΕ (377), MIG (336), ΟΠΑΠ (757), Μυτιληναίο (180), ΓΕΚ (300), Frigoglass (200), ΕΧΑΕ (106), Ελ. Πετρέλαια (158), Τέρνα Ενεργειακή (103), Motor Oil (130), Viohalco (161).

Να σημειωθεί ότι τα αναγραφόμενα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών αφορούν όλους τους μήνες, ενώ ο πίνακας στο τέλος του σχολίου αναφέρεται μόνο στα συμβόλαια επί μετοχών του πρώτου μήνα.

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του δείκτη FTSE/ASE Large Cap αυξήθηκε στο 69%, με τον όγκο συναλλαγών να παραμένει συγκρατημένος καθώς καταγράφηκαν μόνο 425 δικαιώματα (385 calls και 40 puts).

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank (60.104.080 τεμ.), Eurobank (33.861.410 τεμ.), Πειραιώς (17.313.990 τεμ.), Εθνική (7.818.678 τεμ.), Folli Follie Group (1.277.460 τεμ.).

Πηγή: Alpha Finance

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v