Αγορά που κούρασε και κουράστηκε το Ελληνικό Χρηματιστήριο, περιμένοντας εδώ και δύο μήνες τις εξελίξεις που δεν διαφαίνονται και παραμένοντας σε φάση ελεγχόμενης πτωτικής αναμονής με βραχύβιες εξάρσεις (ανοδικές, ή πτωτικές) αναλόγως της τρέχουσας ειδησεογραφίας.
Οι μεγάλοι ξένοι παίκτες, μπορεί να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, αλλά παραμένουν επιδεικτικά εκτός Αγοράς και αυτό επιβεβαιώνεται από τους χαμηλούς τζίρους που φαίνεται να επεκτείνονται και στην Αγορά ομολόγων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από χρηματιστηριακά γραφεία που διατηρούν επαφές με τα ξένα ισχυρά χαρτοφυλάκια, τα τελευταία έχουν πάψει να "ασχολούνται" με τον εγχώριο Τραπεζικό κλάδο, όχι μόνο γιατί πολλά από τα "ανοιχτά θέματα" παραμένουν μπροστά, αλλά και γιατί οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις ξένων αναλυτών οδηγούν στο συμπέρασμα πως δύσκολα οι εγχώριες συστημικές Τράπεζες θα αποφύγουν και νεότερες κεφαλαιακές ενισχύσεις, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Παρά την έλλειψη επιθετικών πωλητών, οι λίγες πωλήσεις αποδείχθηκαν αρκετές, προκειμένου και σήμερα, να αυξηθούν οι αποδόσεις των Ελληνικών Κρατικών τίτλων: 10ετες (10,76%), 5ετες (15,5%) και 3ετες (20,17%).
Περισσότερο ψύχραιμοι οι λίγοι εμπλεκόμενοι στην Αγορά μετοχών, μετά την πρωινή "ψυχρολουσία" στον απόηχο της "μπαλταδιάς" από την Fitch και με κύριους, θετικούς, πρωταγωνιστές τους ΟΠΑΠ (+4,88%), Jumbo (+8,16%), ΟΛΠ (+7,54%) και με βοήθειες από Viohalco (+3,56%), EEE (+2,67%), Folli Follie Group (+4,11%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+3,77%), Ελλάκτωρα (+7,34%), Μυτιληναίο (+2,53%), Μέτκα (+2,2%), ΔΕΗ (+2,11%) όχι μόνο βοήθησαν στην ανάδυση των βασικών δεικτών του Χ.Α. από τα πρωινά χαμηλά και δύο φορές, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, διεκδίκησαν θετικό πρόσημο για τον Δείκτη, κάτι που θα είχε επιτευχθεί αν ήταν λίγο καλύτερη η εικόνα στο Τραπεζικό ταμπλώ, αλλά το "κουδούνι της λήξης" βρήκε τον Γενικό Δείκτη στα υψηλά ημέρας (!), δίνοντας αξιοπρόσεκτο "μεροκάματο" σε όσους επιδόθηκαν σε πρωινό "bottom fishing".
Παίρνοντας τα πράγματα με την χρονική τους σειρά, η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με όλες τις προϋποθέσεις απόλυτα αρνητικές, τόσο στον απόηχο της έκθεσης της Fitch, όσο και από την διαφαινόμενη έλλειψη θετικών εξελίξεων - ειδήσεων από τις διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει στις Βρυξέλλες μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και Δανειστών.
Πιο συγκεκριμένα και ενώ την Παρασκευή η Αγορά περίμενε την βραδινή έκθεση από την Moody΄s, την οποία δεν είχε δείξει να φοβάται, η αρνητική έκπληξη ήλθε από άλλο οίκο αξιολόγησης.
Έτσι και ενώ με ανακοίνωσή της η Moody's γνωστοποίησε ότι δε θα προχωρήσει στην επικαιροποίηση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των Χωρών Ελλάδας, Εσθονίας, Ουγκάντας καθώς και της Πόλης Ζάγκρεμπ, η Fitch προχώρησε σε αναπάντεχη υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες σε "CCC" από "Β", επισημαίνοντας την αποχή της Χώρας από τις Αγορές, τις αβέβαιες προοπτικές για έγκαιρη εκταμίευση κεφαλαίων από τους επίσημους πιστωτές και τις σφιχτές συνθήκες ρευστότητας στον εγχώριο Τραπεζικό Τομέα που ασκούν υπερβολικές πιέσεις στην χρηματοδότηση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ο οίκος εκτιμά ότι η Κυβέρνηση θα επιβιώσει από την τρέχουσα πίεση ρευστότητας χωρίς να αθετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, αλλά τα αυξημένα ρίσκα οδήγησαν στην υποβάθμιση.
Από το άλλο μέτωπο, "η Ελληνική Βουλή θα πρέπει να εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις προτού υπάρξει περαιτέρω βοήθεια προς την Αθήνα", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιάγκερ., τονίζοντας ότι "δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα". "Πρέπει να περιμένουμε από την Ελληνική Πλευρά να μας παρουσιάσει μια επαρκή και εκτενή λίστα μεταρρυθμιστικών μέτρων που θα είναι κατάλληλη για συζήτηση με τους θεσμούς και εν συνεχεία στο Eurogroup", υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι "οι συνομιλίες μέσα στο Σαββατοκύριακο αφορούσαν πρώτες συγκεκριμένες ιδέες και σκέψεις".
"Η Ελλάδα έχει κάποια περιθώρια ευελιξίας για να καθορίσει τις μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσει, αλλά το συνολικότερο πλαίσιο πρέπει να βγάζει νόημα", δήλωσε από το Ελσίνκι της Φινλανδίας η Άγκελα Μέρκελ.
Με αυτά τα δεδομένα ξεκίνησε και εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση, με τους πωλητές να έχουν τον αρχικό λόγο, στέλνοντας τον Γενικό Δείκτη, μέσα σε λίγα λεπτά, στο χαμηλό ημέρας των 754,01 μονάδων (-1,91%) και τον Τραπεζικό δείκτη μέχρι τις 526,38 μονάδες (-6,57%).
Το ημερήσιο διάγραμμα του Γενικού Δείκτη
Με "ΑΜΕΜ" (Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας) ξεκίνησαν οι τίτλοι των ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΜΙΓ, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΜΟΗ και ΟΠΑΠ.
Με "ΑΜΕΜ" ξεκίνησε την συνεδρίαση και ο τίτλος του ΟΛΠ, αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους και μετά τις δηλώσεις Δραγασάκη (κόντρα στις δηλώσεις Δρίτσα), ότι η ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού θα έχει ολοκληρωθεί στις επόμενες εβδομάδες.
Υποστηρικτικό για την κίνηση της μετοχής του Λιμένα Πειραιά και το δημοσίευμα της "WSJ" σύμφωνα με το οποίο "η Ελλάδα ανέφερε στους Πιστωτές ότι αναμένει τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ από την πώληση του ΟΛΠ". "Η απόφαση να ανακοινώσει στους Πιστωτές τα σχέδιά της, είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στην συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση, παρά τις αντιδράσεις. Οι Έλληνες Αξιωματούχοι είπαν ακόμη στους Πιστωτές ότι θα ιδιωτικοποιηθεί η παραχώρηση του δικαιώματος λειτουργίας των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων", ανέφερε η "WSJ".
Η μετοχή της Alpha Bank βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 0,2770 ευρώ (-7,67%), της Εθνικής μέχρι τα 1,03 ευρώ (-7,21%), της Eurobank μέχρι τα 0,091 ευρώ (-6,19%) και της Πειραιώς μέχρι τα 0,309 ευρώ (-9,12%). Εδώ θα ήταν παράλειψη ότι ενδοσυνεδριακά η μετοχή της Εθνικής επιχείρησε "ανάδυση" μέχρι τα 1,14 ευρώ (+2,7%), δίνοντας το σύνθημα της αντεπίθεσης, για να υποχωρήσει σχετικά στην συνέχεια, ενώ αντίθετα, ο τίτλος της Πειραιώς (+0,88%) "είδε" τα υψηλά ημέρας προς το τέλος, εξασφαλίζοντας και το θετικό πρόσημο.
Ο τζίρος του πρώτου ημιώρου ακούμπησε τα 8,5 εκατ. ευρώ, για να κατεβάσει στροφές στην συνέχεια και αυτό έδωσε την ευκαιρία στους λίγους αγοραστές να επιχειρήσουν την ανάδυση από τα χαμηλά ημέρας και με την βοήθεια των τελικών δημοπρασιών να κλείσουν τον Γενικό Δείκτη με θετικό πρόσημο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις από τους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους κινήθηκαν μόνιμα με θετικό πρόσημο και αυτοί, πλην του ΟΛΠ, ήταν οι ΟΠΑΠ και Jumbo. Ο πρώτος λόγω ικανοποιητικών αποτελεσμάτων χρήσης 2014, ενώ η μετοχή της δεύτερης συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, επέστρεψε σε βραχυπρόθεσμο ανοδικό κανάλι και η επόμενη τεχνική αντίσταση εντοπίζεται στα 10,20 ευρώ.
Το διάγραμμα της Jumbo από την αρχή του έτους
Από εκεί και πέρα και παρά το κλείσιμο των βασικών δεικτών του Χ.Α. με θετική ημερήσια μεταβολή και στα υψηλά ημέρας, η "μεγαλύτερη εικόνα" του ταμπλώ (έστω και μετά τον σχετικό "καλλωπισμό" από τις πρωινές απώλειες) παρέμεινε αρνητική, με 44 ανοδικές μετοχές, έναντι 66 πτωτικών, ενώ 31 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 3%.
Επίσης θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, αν γίνει κοινή πεποίθηση ότι εν εξελίξει συνομιλίες δεν βγάζουν σε κάποιο σύντομο αποτέλεσμα, αρκετά ξένα χαρτοφυλάκια να επιλέξουν την μείωση θέσεων εν όψει επερχόμενων αργιών από 3 έως και 6/4, λόγω του Πάσχα των Καθολικών.
Σε αυτή την περίπτωση και με δεδομένη την "διστακτικότητα" των λίγων αγοραστών, δεν αποκλείεται οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. να επαναδοκιμάσουν τα πρόσφατα χαμηλά. Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, οι 723 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη και οι 214 μονάδες για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, είναι το "stop"για όσους "θαρραλέους" διατηρούν θέσεις "long".
Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς
-Απόστολος Μάνθος
Ο Γενικός Δείκτης "δέσμιος" της επικίνδυνης πολιτικοοικονομικής ολίσθησης, κάνει απέλπιδες προσπάθειες να κρατηθεί άνω της βραχυχρόνιας στήριξης των 750 μονάδων και κυρίως άνω της πολύ σημαντικής γραμμής, που ενώνει τους προηγούμενους δύο τοπικούς πυθμένες, στις 726 μονάδες περίπου, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.
Η διακράτηση, ή μη, αυτών των δύο επιπέδων θα καθορίσει σε ένα μεγάλο ποσοστό την περαιτέρω πορεία του Δείκτη. Έτσι όσο ο Γενικός Δείκτης αντιστέκεται στις "καθοδικές σειρήνες" λαμβάνοντας τιμές, σε επίπεδο ημερήσιου κλεισίματος, άνω της περιοχής στήριξης των 750 μονάδων, μπορεί να θέσει ισχυρή υποψηφιότητα για την υπέρβαση του ψυχολογικού ορίου των 800 μονάδων, ανοίγοντας το δρόμο για τη σημαντική πύλη ανόδου των 816, 834 και 847 μονάδων.
Πύλη η οποία όμως μπορεί να ανοίξει διάπλατα λόγω και του πιεσμένου καθοδικού ελατηρίου, με ένα νέο άκρως εκρηκτικό και καταλυτικό.
Στην απευχθέα όμως περίπτωση που ο Δείκτης προκαλέσει πτωτική διάρρηξη, κυρίως του επιπέδου στήριξης των 726 μονάδων, τότε θα πρέπει να αναμένουμε βίαιο καθοδικό "crescendo" χαμηλότερα των 686 μονάδων.
Βέβαια η "υφή" του Γενικού Δείκτη δεν αφήνει και πολλά περιθώρια έντονης κατάβασης, καθώς πλέον το 50% της κάθε κίνησής του ελέγχεται από 8 τίτλους, όπως η ΕΕΕ, ο ΤΙΤΚ, ή το ΦΦΓΚΡΠ, που εδώ και καιρό έχουν αποστασιοποιηθεί από τον Τραπεζικό "κατατρεγμό|.
"Σε ισχύ παραμένει στο εβδομαδιαίο chart τιμών και το θετικό pattern που 'υποβόσκει' εδώ και μήνες στο γνωστό ταλαντωτή Relative Strength Index (RSI) με την αποτύπωση μιας ανοδικής απόκλισης (Bullish Divergence) σε σχέση με τη καταγραφή νέων τοπικών χαμηλών του Γενικού Δείκτη" αναφέρει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.
- Ηλίας Ζαχαράκης
"Το βράδυ της Παρασκευής μας επεφύλασσε μία σημαντική υποβάθμιση από τον Fitch, όχι ουσιαστικής σημασίας, στην παρούσα, παρά μόνο ψυχολογικής, μιας και είμαστε εκτός Αγορών, δείχνοντας τον 'φόβο' του οίκου για την προοπτική της Οικονομίας" τονίζει ο Ηλίας Ζαχαράκης.
Το πιο σημαντικό, που θα μπορούσε να αλλάξει την ψυχολογία αλλά και να δώσει ανάσα ρευστότητας, είναι η συμφωνία με τους Θεσμούς όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που η Κυβέρνηση προτείνει.
Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το αύριο είναι ότι χειρότερα, όχι μόνο για την Χρηματαγορά, άλλα πρωτίστως για την πραγματική Οικονομία, καθώς και οι δύο κρατάνε στάση αναμονής μέχρις ότου δούμε που βαδίζουμε.
Οι Κυβερνητικές δηλώσεις, μέσα και έξω, μόνο κακό κάνουν ενώ η συμφωνία μέσα στην εβδομάδα είναι απαραίτητη, για να πάρουμε έστω μίαν ανάσα.
Τα μεσοπρόθεσμα funds συντηρούν τις θέσεις τους και αυτό είναι το μόνο θετικό της υπόθεσης ενώ κάποια funds που μπήκαν στις σχετικά πρόσφατες ΑΜΚ των Τραπεζών αποχωρούν (Capital) με ζημιές που φτάνουν και το 70%, με άλλα να απορροφούν την προσφορά σε αποτιμήσεις αισθητά χαμηλότερες, πιστεύοντας στο "come back" της Χώρας.
Εν κατακλείδι, η Αγορά κινείται μέρα με την μέρα μιας και τα δεδομένα και οι προσδοκίες θα συνεχίσουν να δίνουν τον τόνο. Όσο τα δεδομένα δεν αλλάζουν στην μεγάλη εικόνα, η Αγορά θα συνεχίσει στην καλύτερη περίπτωση να συντηρείται σε ένα εύρος τιμών, εκτιμά ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.
Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις
Το "πράσινο" επικράτησε στην πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, στις μεγάλες Ασιατικές Αγορές, με τα σημαντικότερα κέρδη για την Shanghai (2,59%, μετά τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη Zhou Xiaochuan ότι υπάρχουν περισσότερα περιθώρια, η Κίνα να χαλαρώσει περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική αν η οικονομία και ο πληθωρισμός συνεχίσουν να αποδυναμώνονται). Μόνη "κόκκινη" εξαίρεση ο δείκτης ASX 200 (-1,25%).
Αξιοπρόσεκτα κέρδη για την Ευρώπη (ενδιαφέρον στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, μετά την είδηση σύμφωνα με την οποία η Intel Corp. βρίσκεται σε συνομιλίες να αγοράσει τη Altera Corp.), ενώ με ακόμη θετικότερες διαθέσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street.
Υποχωρούν US Oil και ευρώ και περισσότερο ο χρυσός που δείχνει να επιστρέφει χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των $1200.
Ξεκινώντας από την Ευρώπη, ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Κομισιόν ενισχύθηκε το Μάρτιο στο 103,9 από 102,3 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές ήταν λιγότερο αισιόδοξοι προβλέποντας βελτίωση στο 103,1. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης επίσης βελτιώθηκε στο -3,7 το Μάρτιο από -6,7 τον προηγούμενο μήνα.
Μεταφερόμενοι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, "η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αρχίσει την σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής", δήλωσε η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, σε ομιλία της στο Σαν Φρανσίσκο, λέγοντας πως μια αύξηση επιτοκίων μπορεί να είναι επιβεβλημένη αργότερα το 2015.
Το Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,1% τον περασμένο μήνα. Οι αναλυτές του Marketwatch προέβλεπαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα αυξηθούν κατά 0,3%.
Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών το Φεβρουάριο, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων είκοσι μηνών. Ειδικότερα ο δείκτης της εθνικής ένωση κτηματομεσιτών (NAR) αυξήθηκε κατά 3,1% στις 106,9 μονάδες.
Για όσους "προβληματίζονται" για τις επερχόμενες αργίες στις διεθνείς Αγορές, με τα μέχρι στιγμής γνωστά, στις 3 Απριλίου θα παραμείνουν κλειστές οι κυριότερες Αγορές στην Ευρώπη, το NYSE, η Αγορά στη Σιγκαπούρη, ενώ στο Χονγκ Κονγκ δεν θα διεξάγοντες συναλλαγές από την Παρασκευή μέχρι και την Τρίτη, 7 Απριλίου. Οι Αγορές σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ν. Αφρική θα είναι κλειστές την Παρασκευή και Δευτέρα 3 και 6 Απριλίου.
Την Δευτέρα 6 Απριλίου οι συναλλαγές θα διεξαχθούν κανονικά στην Wall Street.
Επιστροφή στο ΧΑ
Η ρύθμιση-εξπρές για την εξόφληση οφειλών χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις μπορεί να έδωσε μια ανάσα τόσο στους Οφειλέτες, όσο και στα Ταμεία του Κράτους, ωστόσο δεν λύνει τα βαθύτερα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, σύμφωνα με τον "Economist".
Σε μείωση των τιμών - στόχων των τεσσάρων συστημικών Ελληνικών Τραπεζών προχώρησε η Barclays. Συγκεκριμένα, μείωσε την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 0,30 ευρώ ανά μετοχή, από 0,34 ευρώ προηγουμένως, για τη Eurobank στα 0,09 ευρώ από 0,14 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 1,01 ευρώ από 1,07 ευρώ και για την Πειραιώς στα 0,33 ευρώ από 0,61 ευρώ προηγουμένως.
Ο ΟΠΑΠ εμφάνισε ένα ακόμη ισχυρό τρίμηνο, τονίζει η Eurobank Equities σε έκθεσή της για τη μετοχή, στην οποία διατηρεί τιμή-στόχο στα 12,9 ευρώ και σύσταση "buy". Στο δ' τρίμηνο, τα EBITDA του Οργανισμού υπερέβησαν τις εκτιμήσεις κατά 20% περίπου, ως αποτέλεσμα των ισχυρών πωλήσεων, κυρίως στο "Τζόκερ". Τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΑΠ ανήλθαν στα 291,5 εκατ. ευρώ στα τέλη του έτους, έχοντας παράγει ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 257 εκατ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι σε αυτά τα επίπεδα τιμών, η μετοχή του ΟΠΑΠ προσφέρει μια ελκυστική ισορροπία ρίσκου - οφέλους.
Διατήρηση του θετικού momentum στις πωλήσεις της Folli Follie, με διψήφια αύξησή τους σε ετήσια βάση, αναμένει η IBG, η οποία προβλέπει πως η εταιρεία θα εμφανίσει μείωση κερδών στο σύνολο της χρήσης και αύξηση των χρηματοδοτικών της αναγκών. Παράλληλα, αναμένει πως η εταιρεία θα ανακοινώσει τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή.
Από εκεί και πέρα και όσον αφορά τα "υπόλοιπα" της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης, στις 17.00, βρέθηκε στις 769,48 μονάδες (+0,11%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στις 772,71 μονάδες με ημερήσια κέρδη 0,53%.
Ο τζίρος, ο χαμηλότερος των τελευταίων 47 συνεδριάσεων, περιορίστηκε στα 59 εκατ. από τα οποία τα 2,3 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ, ΠΕΙΡ). Διακινήθηκαν 126324921 τίτλοι, από τους οποίους τα 120990693 αφορούσαν συναλλαγές μέσα στο ταμπλώ του FTSE25.
Μένοντας στους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους και όπως προαναφέρθηκε, δεν ήλθαν σε επαφή με το "κόκκινο" οι ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και Jumbo. Αντίθετα δεν ακούμπησαν το θετικό πρόσημο οι Alpha Bank, Eurobank, MIG, Motor Oil, Αεροπορία Αιγαίου, Ελ. Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ και Τιτάν.
Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισε η MIG και στο υψηλό ημέρας οι Viohalco, EEE, Jumbo, Folli Follie Group, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Ελ. Πετρέλαια, Μέτκα, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ.