Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Στο τέλος έγινε η… ζημιά

Με ρευστοποιήσεις στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης και τις δημοπρασίες εξανεμίστηκαν τα κέρδη για τον Γενικό Δείκτη. Ποιες είναι τώρα οι εκτιμήσεις. Στις τράπεζες παραμένει επικεντρωμένο το παιχνίδι. Ισχυρή άνοδος για ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Viohalco.

Μπορεί ο Γενικός Δείκτης να συμπλήρωσε τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και η "μεγάλη" εικόνα της Αγοράς να συνηγορεί για απόλυτα συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς στο "κουδούνι της λήξης" βρέθηκαν 75 ανοδικές μετοχές να "αντικρίζουν" 39 πτωτικές (20 τίτλοι με ημερήσια κέρδη μεγαλύτερα του 4%), όμως όσοι είχαν την υπομονή να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της σημερινής συνεδρίασης από την αρχή μέχρι το τέλος, μάλλον απογοητευμένοι δηλώνουν από την τελική εικόνα.

Η σημερινή εικόνα της Αγοράς ήταν ο απόλυτος ορισμός του "Gravestone doji", καθώς παρά τα υψηλά ενδοσυνεδριακά κέρδη, οι βασικοί δείκτες του Χ.Α., αλλά και οκτώ επιμέρους Δεικτοβαρείς τίτλοι, έκλεισαν στα χαμηλά ημέρας (όλες οι μετοχές των συστημικών Τραπεζών), με τους εν δυνάμει πωλητές να δηλώνουν παρόντες κατά τα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης, αλλά και στις τελικές δημοπρασίες!

Παίρνοντας τα πράγματα με την χρονική τους σειρά, η συνεδρίαση ξεκίνησε με θετικές διαθέσεις, έχοντας επικεφαλής του Τραπεζικούς Δεικτοβαρείς τίτλους, που για πολλοστή φορά επιχορηγήθηκαν από τις θετικές "εισαγόμενες" εκθέσεις και όχι μόνο.

Ο Γενικός Δείκτης κινούμενος μόνιμα με θετικό πρόσημο και παρά την πρώτη ενδοσυνεδριακή διόρθωση, αναρριχήθηκε μέχρι τις 960,68 μονάδες (+2,28%), δίνοντας πολλαπλές προσκρούσεις στις παρυφές των 961 μονάδων. Την ίδια ώρα ο Τραπεζικός δείκτης αναμετριόταν με τις 130 μονάδες, έχοντας σαν ενδοσυνεδριακό υψηλό τις 129,44 μονάδες (+3,35%).

Ο τίτλος της Alpha Bank έφθασε μέχρι τα 0,5540 ευρώ (+2,03%), της Εθνικής μέχρι τα 2,04 ευρώ (+4,03%), της Eurobank μέχρι τα 0,2840 ευρώ (+4,41%) και της Πειραιώς μέχρι τα 1,21 ευρώ (+4,31%).

Τα πράγματα άλλαξαν μετά τις 15.57, όταν και οι εν δυνάμει πωλητές εμφάνισαν μεγαλύτερη κινητικότητα, "πυροβολώντας", κατά κύριο λόγο Τραπεζικές μετοχές.

Στις 17.00 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 948,92 μονάδες (+1,03%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών έκλεισε στις 942,7 μονάδες με οριακά κέρδη 0,37% και στο χαμηλότερο επίπεδο της ημερήσιας διακύμανσης.

Στο χαμηλό ημέρας και ο Τραπεζικός δείκτης, έκλεισε στις 124,79 μονάδες (-0,37%), όπως και οι μετοχές των Alpha Bank (0,5340 ευρώ, -1,66%), Εθνικής (1.97 ευρώ, +0,51%), Πειραιώς (1,16 ευρώ, αμετάβλητη) και Eurobank (0,2700 ευρώ, -0,71%).

Το ημερήσιο διάγραμμα του τραπεζικού δείκτη

Απόλυτα επιφυλακτικοί δηλώνουν οι περισσότεροι από τους εγχώριους επαγγελματίες του χώρου, επισημαίνουν ότι το μόνο που πέτυχε η σημερινή συνεδρίαση ήταν να δημιουργήσει νέους εγκλωβισμούς, σε όσους δεν κινούνται με ταχύτατα αντανακλαστικά και να αφήσει μία ιδιαίτερα ανησυχητική εικόνα για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Μάλιστα οι περισσότερο "υποψιασμένοι" υποστηρίζουν ότι, η χαμηλού κόστους, "επιχείρηση ανάδυσης" που πραγματοποιήθηκε κατά τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις, αποσκοπούσε στην δημιουργία "μαξιλαριού", πριν επιστρέψουν οι πωλητές!

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Ελπιδοφόρο είναι το ξεκίνημα των πρώτων συνεδριάσεων του Νοεμβρίου, μετά τη δραματική εικόνα που προηγήθηκε εξαιτίας της παρατεταμένης αποεπένδυσης από το Ελληνικό Χρηματιστήριο κατά τον προηγούμενο μήνα, που ευλόγως αποκλήθηκε "Μαύρος Οκτώβρης|, αναπτύσσοντας σενάρια περαιτέρω πτωτικής κίνησης, επισημαίνει ο Δημήτρης Τζάνας.

Έτσι, ακόμη και οι "αγοραστές στο Τ +2" (διακράτησης τίτλων επί 2ημερο δηλαδή) έχουν γίνει είδος σπάνιο καθώς κορυφώθηκε η αποστροφή προς τον επενδυτικό κίνδυνο, αν και ο φορολογικός αποχαρακτηρισμός του "επαγγελματία επενδυτή" ίσως βοηθήσει στην επαναφορά τους.

Η ανοδική κίνηση ωστόσο, σημειώνεται με χαμηλές συναλλαγές που δύσκολα πείθουν ότι η ζώνη των 1.000 μονάδων είναι δυνατό να ξεπεραστεί στην παρούσα φάση, όπου η νευρικότητα κυριαρχεί και τα κεφάλαια μακράς πνοής απέχουν επιδεικτικά από το Χ.Α. Το πλέγμα των παραγόντων που μπορούν να συντηρήσουν θετικές προσδοκίες για τις επόμενες ημέρες σχετίζεται με τις παρακάτω εξελίξεις:

Την ανάληψη της εποπτείας 120 συστημικών Τραπεζών της Ευρωζώνης από τη ΕΚΤ, μεταξύ των οποίων και οι 4 Ελληνικές. Έτσι, δημιουργούνται προϋποθέσεις εδραίωσης του κλίματος εμπιστοσύνης για τις Ελληνικές Τράπεζες, στοιχείο που θα υποβοηθήσει τη μελλοντική προβολή τους ως επενδυτικές προτάσεις. Παράλληλα, απομακρύνονται τα σενάρια για νέες ΑΜΚ στο εγγύς μέλλον με στόχο την άμεση ιδιωτικοποίησή τους, καθώς η έγκριση τέτοιων κινήσεων θα γίνεται στη Φραγκφούρτη και όχι στην Αθήνα.

Την προσδοκία περαιτέρω επέκτασης της πολιτικής παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ στη συνεδρίαση της Πέμπτης, σε συνέχεια της κίνησης της Ιαπωνικής Κεντρικής Τράπεζας που προχωρεί σε νέο κύκλο ποσοτικής χαλάρωσης πάνω από 700 δισ $, με στόχο την καταπολέμηση του αποπληθωρισμού που συνιστά τη μεγάλη απειλή για την Ευρωπαϊκή οικονομία (πληθωρισμός Οκτωβρίου μόλις 0,4%).

Εξαγγελίες στοχευμένων δράσεων αναμένονται και από το νέο Πρόεδρο της Commission Ζ.Π. Γιούνκερ.
Η ψήφιση ρυθμίσεων αναφορικά με τα "κόκκινα" δάνεια των Τραπεζών, σε συνέχεια των ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις Εφορίες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για διενέργεια νέων δανειοδοτήσεων σε αξιόχρεους δανειολήπτες.

Η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης Κυβέρνησης-τρόικας για τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να καταστεί δυνατή στη συνεδρίαση της 8/12 στο Eurogroup η απόφαση για τη διαδικασία αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους (175% του ΑΕΠ), βασικού προαπαιτούμενου για την επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Ωστόσο, ο χαμηλός βαθμός συνεννόησης των Ελληνικών κομμάτων μηδενίζουν την προσδοκία συναινετικού κλίματος, επαναφέροντας έτσι τον πολιτικό κίνδυνο με τη μορφή της διενέργειας πρόωρων εκλογών και το ενδεχόμενο επανάληψής τους.

Έτσι, οι έντονες διακυμάνσεις αναμένεται να χαρακτηρίσουν την Ελληνική Αγορά ενόσω θα εναλλάσσονται τα σενάρια για "τους 180", τον αριθμό δηλαδή που απαιτείται για την εκλογή Προέδρου. "Και εφόσον δεν συντρέξει επιδείνωση στα γεωπολιτικά ζητήματα που αφορούν την Περιοχή μας (ΑΟΖ Κύπρου δηλαδή)" τονίζει ο σύμβουλος επενδύσεων της TecGroup.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την σημερινή συνεδρίαση οι μεγάλες Ασιατικές Αγορές, όπου ξεχώρισε το +2,73% του Ιαπωνικού Nikkei ο οποίος έκλεισε σε υψηλά επταετίας.

Το "κόκκινο" επικρατεί στην Ευρώπη και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας τις κρίσιμες συνεδριάσεις των ECB, ΒoΕ, ενώ πιέζονται οι πετρελαϊκές εταιρείες, καθώς το πετρέλαιο σημειώνει χαμηλά τριετίας στον απόηχο της μείωσης των τιμών από τη Σαουδική Αραβία για τις ΗΠΑ.

Τεχνικά, το US Oil διέσπασε την θεωρούμενη ισχυρή στήριξη στα $77,35 ανοίγοντας το δρόμο για τα $75,00 (χαμηλά 2011) και τα $73,50. Οι πρώτες σημαντικές αντιστάσεις στα $77,35 και στα $80,00 και τα $81,00.
Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, για τα πολύτιμα μέταλλα.

Ερχόμενοι στην Ευρώπη, χαμηλή και ευάλωτη χαρακτηρίζει η Κομισιόν την ανάκαμψη της Ευρωζώνης στις Φθινοπωρινές της προβλέψεις, επισημαίνοντας ότι παρά τη βελτίωση που καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο του έτους "οι δείκτες εμπιστοσύνης έχουν έκτοτε μειωθεί και επέστρεψαν στα επίπεδα όπου βρίσκονταν στις αρχές του 2013, ενώ τα στοιχεία δείχνουν πολύ αδύναμη δραστηριότητα για το τέταρτο τρίμηνο". Εκτιμά ότι η Ευρωζώνη θα αναπτυχθεί φέτος 0,8%, κατά 1,1% τον επόμενο χρόνο και 1,7% το 2016 - επίπεδο ανάπτυξης που σύμφωνα με την προηγούμενη έκθεση (προ έξι μηνών) θα πετύχαινε το 2015. Στην έκθεση τονίζει μάλιστα πως η αναβολή αποδίδεται κυρίως στις εξελίξεις που καταγράφονται σε Γαλλία και Ιταλία.

Τεχνικά και όσον αφορά τον δείκτη DAX, παραμένει ζητούμενο η κίνηση υψηλότερα της ζώνης 9498 - 9521 προκειμένου να αναζητήσει, εκ νέου, κίνηση προς το υψηλό των 10050 μονάδων. Σε άλλη περίπτωση πολλά θα κριθούν στην στήριξη των 8903 - 8913 μονάδων.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στα $43,03 δισ. διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο από $40 δισ. τον προηγούμενο μήνα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο. Οι αναλυτές του Marketwatch προέβλεπαν ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα $41,1 δισ.

Οι παραγγελίες για τα αγαθά που παράγουν τα εργοστάσια στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,6% το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη το Υπουργείο Εμπορίου.

Πτώση 1,1% σημείωσαν τον Σεπτέμβριο οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά.

Μένοντας στις διεθνείς Αγορές, ο Κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου "Alibaba" ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα κερδών ως εισηγμένη επιχείρηση. Τα αποτελέσματα έδειξαν αύξηση στα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου της τάξης του 15% στα 1,1 δισ. δολ. Η μετοχή της διαμορφώνεται περίπου 45% υψηλότερα από την τιμή εισαγωγής, στα επίπεδα ρεκόρ των 101,80 δολ., καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η ταχεία ανάπτυξη των επιχειρήσεών της θα συνεχιστεί.

Έκδοση 2,8 δισ. ευρώ, την πρώτη στο ενιαίο Ευρωπαϊκό νόμισμα, πραγματοποιεί η Apple. Θα εκδώσει ομόλογα σε δύο πακέτα: 1,4 δισ. ευρώ σε 8ετή χρεόγραφα με yield 30-33 μονάδες βάσης πάνω από το benchmark midswap rate, καθώς και 1,4 δισ. ευρώ σε 12ετή ομόλογα που θα πληρώσουν 45-48 μ.β. πάνω από το midswap. Η Deutsche Bank και η Goldman Sachs οργανώνουν την έκδοση της εταιρείας. Πρόκειται για την πρώτη επιστροφή της Apple στις διεθνείς Αγορές ομολόγων, μετά τα 12 δισ. ευρώ που άντλησε τον Απρίλιο 2014 και μετά την άντληση $17 δισ. το 2013.

Επιστροφή στο ΧΑ

Με τιμή-στόχο τα 3,3 ευρώ και σύσταση "Buy" η Citigroup ξεκινά την κάλυψη της ΓΕΚΤΕΡΝΑ. Τονίζει ότι η εταιρεία έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο-από το Κατασκευαστικό κομμάτι των δραστηριοτήτων- 3,6 δισ. ευρώ, ενώ προβλέπει ότι τα χειρότερα έχουν περάσει για τον κλάδο. 

Η Deutsche Bank για την Alpha Bankπροβλέπει ζημίες ύψους 37 εκατ. και έσοδα 629 εκατ. ευρώ. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο (ΝΙΜ) εκτιμάται στο 2,73%. Ο ισολογισμός της Alpha θα ενισχυθεί από την εξαγορά της Citibank, σημειώνει η Deutsche Bank.

Σε ότι αφορά την Εθνική, εκτιμά ότι θα καταγράψει οριακές ζημίες 13 εκατ. και έσοδα 940 εκατ. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο προβλέπεται να ανέλθει στο 2,85%. Ο διεθνής οίκος προβλέπει βελτίωση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου με ανάκαμψη του NIM στην Τουρκία.

Προβλέπει ζημίες 254 εκατ. για τη Eurobank και έσοδα 475 εκατ. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο υπολογίζεται στο 2,08%. Για την Τράπεζα Πειραιώς εκτιμά ζημίες 213 εκατ. και έσοδα 609 εκατ. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο αναμένεται στο 2,34%.

Στα 1,218 δισ. ευρώ θα ανέλθουν τα μετά φόρων κέρδη της Εθνικής στο εννεάμηνο του 2014 εκτιμά η IBG σε report, στο οποίο επαναδιατυπώνει τη σύσταση "Buy" και την τιμή-στόχο των 3,4 ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμάται ότι θα ανέλθουν 2,28 δισ. ευρώ καταγράφοντας πτώση 4%. Για το τρίτο τρίμηνο η IBG προβλέπει ότι τα κέρδη της Εθνικής θα ανέλθουν στα 73 εκατ. ευρώ.

Οι Ελληνικές Τράπεζες αποτελούν τις μετοχές με την υψηλότερη μεταβλητότητα στον Ευρωπαϊκό κλάδο, διαπιστώνει η Citigroup. Εκτιμά ότι οι Τράπεζες θα συνεχίσουν να συσσωρεύουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια , ενώ δεν μεταβάλλει τις τιμές-στόχους για Εθνική, Πειραιώς και Alpha, μες σύσταση "buy".

Ζημίες ύψους 783, εκατ. ευρώ θα καταγράψει η Eurobank στο εννεάμηνο του 2014 εκτιμά η IBG σε έκθεση στην οποία διατηρεί την σύσταση "Buy" και την τιμή-στόχο των 0,55 ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους προβλέπεται να ανέλθουν στα 1,121 δισ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 27%. Για το γ΄ τρίμηνο η IBG προβλέπει ότι η Eurobank θα καταγράψει ζημίες 275 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 379,1 εκατ. ευρώ.

Ερχόμενοι στα της σημερινής συνεδρίασης, απόλυτα επιφυλακτικοί δηλώνουν οι εγχώριοι επαγγελματίες του χώρου, επισημαίνοντας ότι το "risk premium" της Ελληνικής οικονομίας έχει αυξηθεί και εξ αιτίας της αβεβαιότητας που δημιουργεί η εκλογολογία.

Τονίζουν ότι η έξοδος της Χώρας από τα προγράμματα στήριξης θα πρέπει να λάβει υπόψη της την εξασφάλιση συμπληρωματικής χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Αγορές, την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και το κλίμα στις διεθνείς Αγορές.

Σημειώνεται ότι ο μήνας που ξεκίνησε θα χαρακτηριστεί από τα αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων και θα ολοκληρωθεί με τα αποτελέσματα αξιολόγησης της Ελληνικής οικονομίας από τους οίκους Fitch και Moody's. Επίσης μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη χρηματοδότηση της Χώρας στη "μετά μνημόνιο εποχή".

Επειδή το volatility παραμένει "πρώτο τραπέζι πίστα", όπως έδειξε και η σημερινή συνεδρίαση, οι traders λαμβάνουν περισσότερο υπ΄ όψιν τους τα ημερήσια διαγράμματα.

Σύμφωνα με αυτά και όσον αφορά τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η πρώτη στήριξη εντοπίζεται στις 302 μονάδες. Επόμενη αντίσταση κοντινή στο 311 και 315 ενώ η περιοχή του 319 έχει γίνει το κύριο επίπεδο αντίστασης μας.

Η κίνηση της Αγοράς δεν είναι και η πιο εύκολη, μιας και τα συναισθήματα αργούν να αλλάξουν, με αποτέλεσμα όταν αυτό συμβαίνει η Αγορά να κινείται ανάποδα. Έτσι λοιπόν θέλουν πολύ συγκεκριμένους κανόνες τουλάχιστον στο trading.

Ξεκινώντας από τις μετοχές του FTSE25, μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε ο τίτλος της Grivalia Properties. Αντίθετα δεν ήλθαν σε επαφή με το "κόκκινο" οι Εθνική, Πειραιώς, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΕΕΕ, Ελ. Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Μέτκα και ΟΛΠ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ και στο χαμηλό ημέρας οι Alpha Bank, Eurobank, Intralot, Folli Follie Group, Εθνική, Πειραιώς, ΕΧΑΕ και Μυτιληναίος.

Ο τζίρος, ο χαμηλότερος των τελευταίων 20 συνεδριάσεων, περιορίστηκε στα 65,6 εκατ. από τα οποία τα 2,1 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΑΛΦΑΤΠ, ΑΛΦΑ, ΣΙΔΕ, ΧΑΚΟΡ).

Και νέες αλλαγές στις πρώτες θέσεις των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α., όπου η άφιξη παραμένει πυκνή: Πειραιώς (7,078 δισ), Εθνική (6,960 δισ), Alpha Bank (6,819 δισ). Πλησιάζει η ΕΕΕ (6,413 δισ ευρώ).

Μικτά τα μηνύματα από τις Αγορές Παραγώγων και ομολόγων. Στην πρώτη, οι εμπλεκόμενοι συμμάζεψαν ελαφρώς το υπάρχον discount, ενώ στην δεύτερη οι αποδόσεις του Ελληνικού 10ετούς, συνεχίζουν να "φλερτάρουν" με τιμές πέριξ του 8%.

Χαμηλότερα του 25αρη, ξαναβρήκε η αγοραστές η Q&R, κινητικότητα σε Fourli, Σιδενόρ, Σωλ. Κορίνθου, Πετρόπουλο, Lamda Development, ενώ η Άνεμος συμπλήρωσε δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, μετά τα νέα ιστορικά χαμηλά της συνεδρίασης της Παρασκευής, ενώ διακίνησε τον υψηλότερο όγκο συναλλαγών "ever" (χωρίς "πακέτα"), καθώς άλλαξαν χέρια 1129147 τεμ.

Διάγραμμα των διακυμάνσεων της Άνεμος

---ΧΠΑ

Συνεδρίαση αξιοπρόσεκτης μεταβλητότητας, παρά ταύτα οι συναλλαγές παρουσίασαν και νέα μείωση τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (23.805 συμβόλαια).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 8.325, 7.931 για τον Νοέμβριο, 390 για τον Δεκέμβριο, 4 για τον Ιανουάριο και 0 για τον Μάρτιο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 309,25) κινήθηκε μεταξύ 301,25 και 312,75 μονάδων και αιφνιδιαζόμενο από τις τελικές δημοπρασίες γύρισε σε premium 0,44%. Όμως μετά τις 17.00, οι τελευταίες πράξεις έγιναν με υποτίμηση έως 0,44%.

Ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (186.900 Eurobank, 14.200 Jumbo), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΟΤΕ (879), ΔΕΗ (2.119), Alpha Bank (5.002), Εθνική (3.651), Πειραιώς (5.826), Eurobank (1.615), Μυτιληναίο (196), ΕΧΑΕ (130), ΟΠΑΠ (442), MIG (1.851), Ελ. Πετρέλαια (237), ΓΕΚ (817), Jumbo (129), Τέρνα Ενεργειακή (405), Τιτάνα (134).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, ικανοποιητική ρευστότητα εμφάνισε η Αγορά δικαιωμάτων υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς καταγράφηκαν συνολικά 1.326 δικαιώματα (1.100 calls και 226 puts), ενώ η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα διαμορφώθηκε στο 36%.

Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν "ανοιχτές" πωλήσεις.
Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης "ανοιχτών" πωλήσεων.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (83.167.296 τεμ.), Πειραιώς (22.135.055 τεμ.), Eurobank (31.975.820 τεμ.), Εθνική (1.773.037 τεμ.), ΔΕΗ (2.205.404 τεμ.).

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v