Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρητικές κινήσεις στο ΧΑ

Στα υψηλά των τελευταίων 2,8 ετών διατηρείται το Χ.Α., καθώς απορροφάται απρόσκοπτα η όποια προσφορά βγαίνει κυρίως στην Εθνική. Συνεχίζουν ανοδικά μη τραπεζικές μετοχές του FT 25 και του FT Mid. Υπεραπόδοση για ΓΕΚ Τέρνα.

Με μικρές διακυμάνσεις στα τελευταία υψηλά διατηρούνται βασικοί δείκτες και μετοχές. Ο Γενικός Δείκτης ενισχυόταν νωρίτερα κατά 0,32% στις 1.364 μονάδες, αφού όμως στα πρώτα 5΄-10΄ δοκιμάστηκε και επιβεβαιώθηκε η βραχυπρόθεσμη στήριξη που δημιουργήθηκε στη διάρκεια της χθεσινής ανόδου.

Ο FT 25 ενισχύεται κατά 0,30% στις 439,35 μονάδες, καθώς επικρατούν μικτές τάσεις για τραπεζικές και μη τραπεζικές μετοχές.

Στις τράπεζες μετοχές και warrants διορθώνουν μετά τη χθεσινή θεαματική αντίδραση. Η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί κατά 1,76% στα 3,91 ευρώ, πρακτικά μικρή διόρθωση σε σχέση με την εντυπωσιακή ανοδική αντίδραση των τελευταίων συνεδριάσεων. Στο 1,15 ευρώ το ΕΤΕΤΠ. Οριακά χαμηλότερα η Πειραιώς στο 1,83 ευρώ, στο 0,691 ευρώ η Alpha Bank.

Να συνεκτιμηθεί πως τόσο ο κλάδος όσο και η Εθνική προέρχονται από σημαντική βραχυπρόθεσμη αντίδραση που δικαιολογεί και τεχνικά μια μικρή υποχώρηση πριν από την επόμενη κίνησή τους. Αν αυτή θα είναι ανοδική ή καθοδική θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στον κλάδο και κυρίως από τον χρόνο όπου θα αποσαφηνιστούν επακριβώς οι όροι της αύξησης κεφαλαίου.

Στα 13,05 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, στα 12,46 του ΟΠΑΠ, στα 12,60 ευρώ της ΔΕΗ.

Συνεχίζουν την πορεία τους μετοχές-σηματωροί του FT 25 και του FT Mid. Στα 7,26 ευρώ ο Μυτιληναίος, στα 4,05 ευρώ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 4,10 ευρώ η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στα 9,36 ευρώ η ΕΧΑΕ, στα 2,47 ευρώ η Intralot.

Από τον FT Mid υποχωρούν ελαφρώς οι δύο τραπεζικές, Eurobank και Attica Bank, σε αντίθεση με τις περισσότερες μη τραπεζικές, που επιμένουν ανοδικά. Οι αγοραστές έχουν τον πρώτο λόγο στις μετοχές των Πλαστικών Θράκης, Intracom, Υγεία, Σαράντη, ΕΥΑΘ, Autohellas, Fourlis, ΧΑΛΚΟΡ, J&P Άβαξ, Ελληνικών Καλωδίων, με ποσοστό που φτάνει έως 3% υψηλότερα.

Στα 16,8 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές (στις 11.10), μάλλον μέτριες, θυμίζουν όμως πως και στη χθεσινή συνεδρίαση περίπου τέτοια ώρα ο τζίρος δεν ήταν περισσότερος. Η αγορά πήρε τα πάνω της από τα μέσα και μετά, για να κορυφώσει προς το κλείσιμο.

Γι' αυτό η διατήρηση δυνάμεων κοντά στα υψηλά και η απορρόφηση της όποιας προσφοράς βγαίνεις στις τράπεζες, ειδικότερα δε στην Εθνική, είναι το αρχικό ζητούμενο μέχρι τις 14.00-14.30.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v