Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Μάχη για το πρόσημο στο φινάλε

Με απώλειες έως 2% για τη μετοχή του ΟΤΕ και με τις 17 από τις 25 μετοχές του FT 25 στο «κόκκινο» ο δείκτης «δοκιμάζει» τη στήριξη των 410 μονάδων. Κυρίως λόγω του 2,38% της Eurobank ο FT Mid κινείται ανοδικά στις 1.217 μονάδες. Οριακή ανοδος για ΕΥΔΑΠ.

Μάχη για το πρόσημο δίνει στο τέλος της συνεδρίασης το ΧΑ μετά από μια ημέρα που οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν στο κόκκινο.

Η αξία των συναλλαγών στα 50 εκατ. ευρώ, από τα οποία 9 εκατ. στην Jumbo, 5,7 εκατ. στον ΟΠΑΠ, 8,2 εκατ. στην Πειραιώς και περίπου 3 εκατ. ευρώ σε ΟΤΕ και ΔΕΗ. Ο καθαρός τζίρος παραμένει μέτριος στα χαμηλά επίπεδα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με σχετικό θέμα του euro2day.gr έρχονται νέα «ηλεκτροσόκ» στη βιομηχανία, σημειώνει ο Μιχάλης Καϊταντζίδης, με τον Στέφανο Κοντζαμάνη να αναφέρεται πρόσφατα στη Χαλυβουργική ως «κορυφή του παγόβουνου».

Τεχνικά δεν έχουν αλλάξει και πολλά όσον αφορά τη βραχυπρόθεσμη προσέγγιση της αγοράς, καθώς ζητούμενη παρέμενε από την προσυνεδριακή αναφορά μας η επιβεβαίωση των πρώτων στηρίξεων. Λίγο έως πολύ αυτές που είχαν αναφερθεί και στο σχόλιό μας την Παρασκευή.

Όμως, από τη στιγμή που διορθώνει ο ΟΤΕ, προς τα 12,20 ευρώ, την ώρα που η 3Ε υποχωρεί προς τα 18,77 ευρώ, οι βασικοί δείκτες θα βάραιναν εκ των πραγμάτων.

Αφορμής δοθείσης διορθώνουν και μετοχές εταιριών που για τον έναν ή τον άλλο λόγο πλήττονται από τη συγκυρία. Ενδεικτική η περίπτωση των Ελληνικών Πετρελαίων, με την Alpha Finance να εκτιμά ζημίες 214 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης 2013 και 44 εκατ. ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο.

Λιγότερο διορθώνουν, μέχρι τώρα, οι Eurobank Properties, Jumbo, MIG, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Τιτάν.

Με αιχμή τη μετοχή της Eurobank και δευτερευόντως των Attica Bank και ΕΒΖ, ο FT Mid κινείται σε θετικό έδαφος σταθερά μετά τις 12.55. Μάλιστα η μετοχή της Eurobank με αυξημένες συναλλαγές αντέδρασε στις 11.40 στα υψηλά ημέρα του 0,528 ευρώ.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούσαν νωρίτερα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία νωρίτερα στο Μιλάνο ο δείκτης MIB σταθεροποιούνται στις 20.451 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v