Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Παιχνίδι κέντρου» στο Χρηματιστήριο

Συντηρητικές κινήσεις στις 1.190-1.195 μονάδες στη Σοφοκλέους. Μέτριος τζίρος και επιλεκτικές αγορές σε συγκεκριμένες μετοχές. Κέρδη για Coca Cola, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Motor Oil, MIG, EXAE. Πτώση καταγράφουν ΟΠΑΠ, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ.

Συντηρητικά εξελίσσεται η συνεδρίαση. Μέτριες συναλλαγές, προσεκτικές κινήσεις και ελεγχόμενη διακύμανση βασικών δεικτών και μετοχών μέσα σε απολύτως τεχνικά όρια.

Ενδεικτικά, ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται μεταξύ της χαμηλής τιμής των 1.187,84 μονάδων και της υψηλής των 1.195,06, ο FT 25 στο εύρος των 388,95-391,44 μονάδων, ενώ ο Τραπεζικός Δείκτης στην περιοχή των 185 μονάδων.

Ο FT Mid ελαφρώς υψηλότερα προς τις 1.196 μονάδες, δείκτης-σηματωρός που θυμίζουμε πως χθες κινήθηκε κόντρα στη διόρθωση των άλλων τριών.

Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 10,5 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος, μέχρι τώρα, στις μετοχές και στα warrants της Alpha Bank και στη μετοχή της Πειραιώς. Μέτριος ο τζίρος για τη μετοχή της Εθνικής και για τις δύο του FT Mid, τη Eurobank και την Attica Bank.

Για τη Eurobank θυμίζουμε το σχετικό θέμα του Χρ. Κίτσιου για τις προωθούμενες τροποποιήσεις στο υφιστάμενο πλαίσιο και την προοπτική αύξησης κεφαλαίου με όρους αγοράς.

Σε αυτήν τη συγκυρία παραπέμπουμε και στα δύο σχετικά θέματα για τις εξελίξεις στον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Η μετοχή των Σωληνουργείων Κορίνθου υποχωρεί στο 1,98 ευρώ, με απώλειες διορθώνουν τα Ελληνικά Καλώδια στο 1,44 ευρώ κι η ΧΑΛΚΟΡ στο 0,735 ευρώ, σε αντίθεση με τη ΣΙΔΕΝΟΡ που αντιδρά προς το 1,61 ευρώ.

Στην τριάδα των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, περισσότερες συναλλαγές έχουν γίνει στον ΟΠΑΠ και λιγότερες στον ΟΤΕ, με τη μετοχή του Οργανισμού να καταγράφει χθες άλλο ένα υψηλό στα 9,75 ευρώ. Συγκριτικά μέτριες οι συναλλαγές στη ΔΕΗ, η μετοχή της οποία αντέδρασε νωρίτερα έως τα 11,08 ευρώ.

Μέτριες οι συναλλαγές σε αρκετές μετοχές του 25άρη, με ενδεικτικές περιπτώσεις την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (913 κομμάτια στις 11.16), τον ΟΛΠ (1.890 τεμάχια) και τη Eurobank Properties (1.372 μετοχές).

Με αγοραστές μέχρι τα 8,68 ευρώ η Motor Oil, στα 5,93-6,10 ευρώ ο Μυτιληναίος, στα 8,39-8,53 ευρώ τα Ελληνικά Πετρέλαια, στα 3,29-3,34 ευρώ η ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει το δεύτερο συνεχόμενο υψηλό στα 4,11 ευρώ για τη μετοχή του Fourlis, η κίνηση στα υψηλά των 3,42 ευρώ της MLS, με τον βασικό μέτοχο να προχωρά πρόσφατα στη διάθεση ακόμα ενός πακέτου μετοχών. Με λιγοστές συναλλαγές επιχειρείται να αντιδράσουν Υγεία, Ικτίνος, ΕΥΑΘ.

Από τη μέχρι τώρα εικόνα της συνεδρίασης, μέχρι τις 11.20, είναι εμφανής η διάθεση αρκετών παικτών να σταθεροποιηθούν βασικοί δείκτες και μετοχές, διευκολύνοντας ωστόσο τις κινήσεις τους σε επιλεγμένους τίτλους.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v