Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετρημένες κινήσεις στη Σοφοκλέους

Στα επίπεδα των 1.120 μονάδων κινείται το Χρηματιστήριο καταγράφοντας ήπιες απώλειες. Νέα υψηλά για ΟΤΕ και ΔΕΗ, ακολουθεί ο ΟΠΑΠ. Πτώση για Coca Cola, Tιτάν. Σημαντικές πιέσεις στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ και στις θυγατρικές του ομίλου.

Επιβεβλημένη χαρακτηρίζαμε εξαρχής τη διόρθωση. Για τεχνικούς και άλλους λόγους, προκειμένου να ενισχυθεί το ενδεχόμενο πειστικής ανοδικής διάσπασης των 1.150 μονάδων.

Οι βασικοί δείκτες μετά τα πρώτα 5΄ υποχώρησαν έως τις 1.114,89 και τις 370,38 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών μάλλον μέτρια, δεδομένου ότι στον συνολικό τζίρο συνυπολογίζονται τα πακέτα του ΟΠΑΠ που πέρασαν στην Emma Delta.

Η συνολική αξία των τριών πακέτων είναι 622 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία συναλλαγών λίγο πριν από τις 11.30 έφτανε τα 640 εκατ. ευρώ. Καθαρός τζίρος κάτι παραπάνω από 20 εκατ. ευρώ, με τις ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος.

Τα μέχρι τώρα χαμηλά της συνεδρίασης σημειώθηκαν στις 10.50 και στις 11.05, απ' όπου ξεκίνησε η σταδιακή ανάκαμψη. Μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης, οι απώλειες είχαν περιοριστεί αισθητά, αν και για τον FT Mid βάραινε η διόρθωση των θυγατρικών του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Οι τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο ΒΙΟΧΑΛΚΟ - Επ. Κεφαλαιαγοράς πυροδότησαν από την αρχή σημαντικές πωλήσεις στο σύνολο των μετοχών του ομίλου. Έως τα 5,31 ευρώ υποχώρησε η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, έως τα 2,07 τα Σωληνουργεία Κορίνθου. Σημαντικές απώλειες και για τις μετοχές του FT Mid, με τη ΧΑΛΚΟΡ 6,74% χαμηλότερα, τα Ελληνικά Καλώδια κατά 3,45% και σε ποσοστό 3,35% πιο κάτω η ΣΙΔΕΝΟΡ.

Μέχρι τώρα θα πρέπει να σημειωθούν τα νέα υψηλά για τον ΟΤΕ στα 8,74 ευρώ, τα νέα υψηλά της ΔΕΗ στα 9,81 και η προσέγγιση του ΟΠΑΠ στα 9,36 ευρώ της 8ης/10/2013.

Αυξημένες συναλλαγές σε ΕΧΑΕ, MIG, Μυτιληναίο και Motor Oil. Τη μετοχή της Motor Oil την αναβαθμίζει η UBS, με αύξηση της τιμής-στόχου στα 8,75 ευρώ από τα 7,25. Δίνει μάλιστα σύσταση «αγοράς».

Η UBS προχωρά επίσης σε αύξηση της τιμής-στόχου για τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 7,75 ευρώ από τα 6, διατηρώντας τη σύσταση σε «ουδέτερη».

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις επικρατούσαν στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον DAX να ενισχύεται έως τις 8.717 μονάδες. Θυμίζουμε πως μέγιστη τιμή για τον δείκτη του γερμανικού χρηματιστηρίου σημειώθηκε (ενδοσυνεδριακά) στις 8.770,10 μονάδες την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v