ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Το «προϊόν» Ελλάδα

Το «προϊόν» Ελλάδα

Ο θυμόσοφος λαός μιλά για «το όνομα και το μάτι» και δεν έχει άδικο. Πρέπει, όμως, πέραν της φήμης, να φροντίζουμε και το ίδιο το προϊόν. Διαφορετικά οι όποιες αναβαπτισμένες προσδοκίες κινδυνεύουν να διαψευστούν.

Εγκλημα και τιμωρία

Εγκλημα και τιμωρία

Δεν είναι μόνο ότι δεν μπορούν να επιβάλουν την τιμωρία, αλλά κυριότερα ότι αδυνατούν να προσδιορίσουν και το έγκλημα. Εκεί, όμως, έχει καταντήσει η… Ευρωπαϊκή Ενωση.

H Novartis, ο νόμος και η ουσία

H Novartis, ο νόμος και η ουσία

Από την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας θα κριθεί, σε μεγάλο βαθμό, η ύπαρξη κράτους δικαίου και ισονομίας στην πατρίδα μας. Εάν υπήρξε υπόνοια περί καταπατήσεώς τους κατά το παρελθόν, τούτη οφείλει να μην ενταθεί στις ημέρες μας.

Τσάμπα καβγάδες

Τσάμπα καβγάδες

Λόγους να τσακωνόμαστε πάντα βρίσκαμε σε αυτό τον τόπο. Μετά από τόσα χρόνια δεινών, μήπως έχει φθάσει η ώρα να βρούμε και λόγους συναίνεσης; Θα έκανε πιο εύκολη τη ζωή μας…

Κενή εστία

Κενή εστία

«Αν όχι τώρα, πότε;» είναι το μόνο ερώτημα που θα όφειλε να συνοδεύει την υπόθεση προώθησης μεταρρυθμίσεων στην πατρίδα μας. Ούτε οι εγχώριες αλλά ούτε και οι διεθνείς συνθήκες επιτρέπουν καθυστερήσεις.

Να η ευκαιρία

Η ελληνική αγορά ακινήτων, όπως όλα δείχνουν, ξεκόλλησε από το ναδίρ στο οποίο είχε βρεθεί κατά τη διάρκεια της κρίσης. Οι λόγοι πολλοί και ουσιαστικοί. Αναμένεται, δε -υπό προϋποθέσεις- να συνεχιστούν.

Τίτλος και ουσία

Ο καβγάς μπορεί να ξέσπασε για το όνομα αλλά αφορά παλιές εμμονές και ιδεοληψίες. Εξηγεί, δε, τα αίτια μίας συνεχιζόμενης αποτυχίας. Αυτή, όμως, είναι η Ευρώπη του σήμερα.

Ποια παιδεία;

Παραπαιδεία, ανύπαρκτη ανταποδοτικότητα των φόρων, περικοπές δαπανών και ολοένα αυξανόμενες πιέσεις στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Το τρένο της κεντροαριστεράς

Έτσι όπως στέκουν σήμερα τα πράγματα, αυτό το τρένο δεν πάει πολύ μακριά. Υπάρχουν όμως σταθμοί στην πορεία του, που μπορούν να αλλάξουν όλο το ταξίδι. Το ποιοι είναι… ακολουθεί.

Η οικονομία έχει συνέχεια

Η οικονομία δεν λειτουργεί εν κενώ και η όποια πορεία της δεν κρίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη. Κάτι που είναι χρήσιμο να θυμόμαστε, όταν υπάρχει εναλλαγή κυβερνήσεων σε αυτό τον τόπο. 

Το μεγάλο στοίχημα Μητσοτάκη

Brexit: Μία ψυχή που είναι να βγει…

Εύφορο έδαφος

Αφήστε τα κέρδη να τρέξουν

Το ταγκό θέλει δύο

Ο γόρδιος δεσμός του μεταναστευτικού

Μία κακή αρχή

Ταύτιση συμφερόντων

«Πουλώντας» Ελλάδα

Ο ελέφαντας του Brexit ανάμεσά μας

v