ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το μεγάλο ερώτημα

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το μεγάλο ερώτημα

Κάτι το οποίο εμφανίζεται να έγινε αποδεκτό «αβρόχοις ποσί» στην Ελλάδα, στη Γερμανία ξεσηκώνει σάλο αντιδράσεων. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού συμπαρασύρει πολλά στο διάβα του...

Εμβόλια: Ο δρόμος για τη στρατηγική αυτάρκεια

Εμβόλια: Ο δρόμος για τη στρατηγική αυτάρκεια

Η εξασφάλιση αυτάρκειας εμβολίων κατά του κορωνοϊού συνιστά μονόδρομο για την ΕΕ, υπό το φως της συνεχιζόμενης πανδημίας. Τον δρόμο έδειξε χθες, επισήμως, η Κομισιόν και τα κράτη-μέλη οφείλουν να τον ακολουθήσουν.

Τα Πανεπιστήμια και η λογική του αναγκαίου κακού

Τα Πανεπιστήμια και η λογική του αναγκαίου κακού

Είναι ζήτημα ιδεολογικό η παρουσία της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια ή σημειώνεται ως το αποτέλεσμα φαινομένων βίας και ανομίας που χρόνια ταλανίζουν τα ΑΕΙ; Υπάρχουν, δε, συγκεκριμένοι λόγοι για αυτά τα φαινόμενα.

Καθίστε τώρα στο ίδιο τραπέζι

Καθίστε τώρα στο ίδιο τραπέζι

Πανδημία, πολιτική συναίνεση και ατομικές ελευθερίες. Συστατικά ενός κοκτέιλ που γευόμαστε εδώ και καιρό. Μπροστά στο -καθ’ όλα ορατό- ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού lockdown, μήπως είναι ώρα να συζητήσουμε ξανά τη «συνταγή»;

Η πανδημία και το plan B στην οικονομία

Η πανδημία και το plan B στην οικονομία

Τα πράγματα δεν προχωρούν βάσει του αρχικού σχεδιασμού. Καθυστερήσεις στον εμβολιασμό και μεταλλάξεις του ιού θέτουν σε νέες βάσεις την πανδημία, στην Ελλάδα και διεθνώς. Καιρός για αναθεώρηση!

Λάδι στη φωτιά της πανδημίας

Όλοι όσοι συνήργησαν χθες στην πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, με τις ενέργειες ή τις παραλείψεις τους, έθεσαν τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο. Είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση.

Χάσαμε τις κόκκινες γραμμές!

Ο Α. Τσίπρας τη δουλειά του κάνει αλλά χθες έθεσε ένα μάλλον εύλογο ερώτημα: Πού είναι τελικά αυτές οι κόκκινες γραμμές; Η απάντηση δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη…

Ποιος κοροϊδεύει ποιον με τις συγκεντρώσεις;

Ποιο το νόημα όλης αυτής της υπόθεσης με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, σε εποχή -υποτιθέμενου- lockdown; Υπάρχει λογική ή… σε δουλειά να βρισκόμαστε;

Πιρουέτες στα χρόνια του κορωνοϊού

Μέτρα λαμβάνονται και μέτρα ανακαλούνται. Πού είναι το πρόβλημα; Απολύτως κανένα, πλην του τραύματος που προξενούν στην εμπιστοσύνη των πολιτών ως προς τη διαδικασία λήψης αποφάσεων από την κυβέρνηση. Αυτό, δε, είναι σοβαρό.

Τα ελληνοτουρκικά, ο Σαμαράς και η δύσκολη συνέχεια

Μία ήδη ιδιαίτερα δύσκολη εξίσωση, αυτή των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας, χθες, έγινε ακόμη δυσκολότερη με την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά. Υπάρχει, εξάλλου, και ένα... παρελθόν.

Πανεπιστήμια και συντεχνίες

Ωρα για εθνική συνεννόηση

Μία ωραία ημέρα στα ελληνοτουρκικά

Τουρκικός χαβάς και ελληνικά χούγια

Κορωνοϊός: Μάχες εντυπώσεων και ουσίας

Η Βόρεια Μακεδονία, οι Πρέσπες και οι... μπίζνες

Δεξιές εμμονές και πραγματικές ανάγκες

Οι εμβολιασμοί, η επιστολή Μητσοτάκη και τα όργανα… που άρχισαν!

Ελληνοτουρκικά: Ας αρχίσει ο χορός!

Η νομή της εξουσίας

v