ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Πρόταση μομφής: Ευκαιρίες και κίνδυνοι για όλους

Πρόταση μομφής: Ευκαιρίες και κίνδυνοι για όλους

Ποιος θα βγει ωφελημένος από τη συζήτηση της πρότασης μομφής στη Βουλή και τι ευκαιρίες αναδύονται για έναν έκαστο εκ των πρωταγωνιστών της; Εντέλει, ποιος χρειάζεται πραγματικά «σωσίβιο»;

Καλή η συγγνώμη, καλύτερα τα μέτρα

Καλή η συγγνώμη, καλύτερα τα μέτρα

Αρκεί ακόμη ένα «mea culpa»; Οι ευθύνες δεν έχουν ονοματεπώνυμο; Πώς είναι δυνατή η συνέχιση εναπόθεσης εμπιστοσύνης προς όσους -αποδεδειγμένα- εμφανίστηκαν ελλιπείς; Ποια είναι η προετοιμασία για το μέλλον;

Καταστροφές, εξιλαστήρια θύματα και η ουσία

Καταστροφές, εξιλαστήρια θύματα και η ουσία

Πού ακριβώς εξαντλείται η ευθύνη του «κακού ιδιώτη» και πού της «καλής Πολιτείας»; Αντίστοιχα, από την αέναη αναζήτηση του «ποιος φταίει» ή ακόμη και των mea culpa, μπορεί να υπάρξει διαφυγή;

Δεν υπάρχει ελπίδα!

Δεν υπάρχει ελπίδα!

Με μεγαλοστομίες για «ανοικτούς δρόμους» και με μετάθεση ευθυνών, δεν γίνεται διαχείριση κρίσεων. Ακόμη χειρότερα, έτσι απαξιώνεται ακόμη περισσότερο στα μάτια των πολιτών η Πολιτεία και η ικανότητά της να τους προστατεύσει.

Τα άσφαιρα πυρά της Ευρώπης στην Ουκρανία

Τα άσφαιρα πυρά της Ευρώπης στην Ουκρανία

Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον της ΕΕ, όταν στέκει αδύναμη να αρθρώσει λόγο στη σημαντικότερη κρίση από τον Β’ Π.Π., που σημειώνεται κυριολεκτικά στη γειτονιά της; Πρόκειται περί αποτυχίας συστημικού χαρακτήρα.

Το ΕΣΥ, οι θάνατοι και η ανάγκη για αλλαγή

Βέλτιστος τρόπος λειτουργίας μπορεί να επιτευχθεί μέσω… αποκλεισμών; Η αναμόρφωση του ΕΣΥ αφορά κάθε πολίτη αυτής της χώρας και όχι κομματικές ταμπέλες. Ας υπάρξει διαφάνεια.

Εμείς, τα Rafale και η Τουρκία

Οταν κερδίζουμε τη μάχη της ουσίας, γιατί «επιδιώκουμε» να χάνουμε τη μάχη των εντυπώσεων; Το ζήτημα των αμυντικών εξοπλισμών απαιτεί, κυρίως, σοβαρότητα. Μία αρετή η οποία, κατά τα φαινόμενα, χάνεται εύκολα.

Τα λάθη δεν διορθώνονται με... λάθη

Ούτε μηδενική φορολόγηση ούτε υπερφορολόγηση. Υπάρχει μέση οδός για τη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων και έχει ακολουθηθεί και στο παρελθόν. Αρκεί να τη «θυμηθούμε».

Η πανεπιστημιακή αστυνομία, οι μπαχαλάκηδες και η εφεύρεση του τροχού

Η ανοχή, κατά κανόνα, αποτελεί ένδειξη σοφίας. Στα ελληνικά πανεπιστήμια, ωστόσο, το μέτρο χάθηκε εδώ και δεκαετίες. Η αποκατάσταση των πραγμάτων καλεί για νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Όχι για πειράματα.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τώρα που... έγινε η αρχή

Ο εμβολιασμός ή μη πρέπει να είναι το αποτέλεσμα μίας ελεύθερης επιλογής. Συνάμα, όμως, δεν πρέπει άπαντες να τίθενται αντιμέτωποι με τα επίχειρα των επιλογών τους; Υπάρχει «τζάμπα» ελευθερία;

Ναι στον διάλογο, όχι όμως με την Τουρκία

Κυβερνητικές αρρυθμίες και παρατράγουδα

Μικρά λάθη, μεγάλη ζημιά με την πανδημία

Τρεις αρνήσεις και ένα φιάσκο στην πανδημία

Αμερικανικές ασκήσεις ισορροπίας στην Αν. Μεσόγειο

Εθνικός στόχος το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Δίχως άλλοθι στην πυρκαγιά

Ελλάδα, Τουρκία και τα drones που μπαίνουν στην εξίσωση

Μην πάρετε ρίσκο με τα σχολεία

Διαγράψτε τα λάθη του 2021

v