ΑΠΟΨΕΙΣ

Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο

Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο

Η έκταση της σήψης, η δυσωδία που αναδίδουν οι ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ αξιωματικών για το Μάτι, αποτελούν τη χαριστική βολή στα μάτια της κοινής γνώμης, που παρατηρεί βασικούς «θεσμούς» να κατακρημνίζονται μπροστά στα μάτια της. Αυτή την περίοδο, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο επικίνδυνο. Γι' αυτό και το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο!

Η πανδημία και η αποκάλυψη των... ανίκανων

Η πανδημία και η αποκάλυψη των... ανίκανων

ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Βραζιλία πληρώνουν σκληρό τίμημα για τις ηγεσίες που επέλεξαν. Ποια λέξη αναμένεται να γίνει σύντομα της... μόδας στη Βρετανία. Πώς ανατρέπονται τα γεωπολιτικά δεδομένα. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Η πανδημία και το νέο εργαλείο για την επιβίωση του πλανήτη

Η πανδημία και το νέο εργαλείο για την επιβίωση του πλανήτη

Η οικολογία αποτελεί πλέον το κορυφαίο μέλημα των Ευρωπαίων. Αλλά τί οικολογία; Η κρίση του ιού θα μπορούσε να επιταχύνει την εμφάνιση συντηρητικών πολιτικών. Γράφει ο καθηγητής Κων. Ζοπουνίδης.

Η κρίση και το μάθημα που αγάπησαν οι φοιτητές

Η κρίση και το μάθημα που αγάπησαν οι φοιτητές

Πώς η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση ενίσχυσε το ενδιαφέρον για το μάθημα «Εισαγωγή στη Μακροοικονομική». Η έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και οι ανάγκες των φοιτητών. Γράφουν οι Ι. Μαραγκός και Ειρ. Τριάρχη.

Τι πραγματικά επιδιώκει η Τουρκία στην Αφρική

Τι πραγματικά επιδιώκει η Τουρκία στην Αφρική

Ποιο είναι το υπερόπλο που θέλει να ελέγξει ο πρόεδρος της Τουρκίας. Η κίνηση σε δύο ταμπλό και το ερώτημα για τη στάση του ΝΑΤΟ. Οι «δύο Τουρκίες» και οι πραγματικοί κίνδυνοι. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Η μάχη σε διπλό ταμπλό απέναντι στην πανδημία

Η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και πώς συσχετίζεται με τις απώλειες σε οικονομικό επίπεδο. Τι δείχνει η σύγκριση της χώρας με την Ευρώπη. Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα σε Αμερική και Ασία. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Λίστα Πέτσα ή πώς ο Μαρινάκης ξεγύμνωσε το «αφήγημα» του Βασιλιά

Όταν γκρινιάζουν οι χαμένοι της κούρσας ότι ήταν «σικέ», κάτι μπορεί να γίνει. Όταν όμως σου γυρίζει στα μούτρα το μετάλλιο ένας «νικητής», όλα έχουν τελειώσει. Τα γράψαμε χθες και επιβεβαιωθήκαμε… αυθημερόν!

Tο φιάσκο με τη «λίστα Πέτσα» πλήττει τον Κυριάκο

Σπάνια συμβαίνει να δίνονται 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ από μια κυβέρνηση. Ακόμη σπανιότερα, όμως, δίνονται με τρόπο που διασφαλίζει ότι στο τέλος, θα βγει ζημιωμένη! Κι όμως, ο στενός κύκλος του Κυριάκου αυτό κατάφερε, εις βάρος του.

Γερμανικό μοντέλο για την επαγγελματική εκπαίδευση

Τι είναι η «Διττή Εκπαίδευση» που λειτουργεί με επιτυχία εδώ και χρόνια στη Γερμανία. Τα πιλοτικά προγράμματα σε τουριστικά και σιδηροδρομικά επαγγέλματα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και οι υποτροφίες. Γράφει ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης.

Η μεγάλη παγίδα του ψηφιακού... όχλου

Η πανδημία και η μεταφυσική ερμηνεία της πραγματικότητας, μέσα από θεωρίες συνωμοσίας. Πώς επιχειρείται μια παγκόσμια παραχάραξη της ιστορίας και ποια είναι η πραγματική στόχευση. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στη... θάλασσα

Η πανδημία και το στοίχημα του ευ ζην!

Η αιτία που καλπάζει ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική

Η κρίσιμη στροφή που πρέπει να κάνει η Ευρώπη

Βασιλείου (Eurobank): Πρόκληση ιστορικών διαστάσεων η ανάπτυξη

Νέα παγκόσμια διαπλοκή με όπλο το κρατικό χρήμα

Ανάπτυξη κεφαλαιαγοράς: Από τη… θεωρία στην πράξη

Απούσα η Ελλάδα στη λίστα με τους κορυφαίους επενδυτικούς προορισμούς

Η νέα πραγματικότητα και τι έκανε ο... Θεός

Ποιοι θα πληρώσουν τα σπασμένα του κορωνοϊού

v