ΑΠΟΨΕΙΣ

Κύπρος: Οι προκλήσεις & οι προεδρικές ευθύνες

Κύπρος: Οι προκλήσεις & οι προεδρικές ευθύνες

Ο τ. διοικητής της Κεντρικής Τρ. Κύπρου σκιαγραφεί τα μεγάλα θέματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο κ. Κ. Καζαμίας, καλώντας το νέο ΥΠΟΙΚ της χώρας "να αποτάξει και να αποστραφεί το κληροδοτηθέν παρελθόν".

Το ελληνικό δίλημμα: Αργός ή ξαφνικός θάνατος;

Το ελληνικό δίλημμα: Αργός ή ξαφνικός θάνατος;

Αν δεν ακολουθούσαμε τη συνταγή του μνημονίου, μας περίμενε ξαφνικός θάνατος. Αυτό το είπαν όλοι. Εκείνο που κανείς δεν είπε στον πολίτη είναι ότι, πίνοντας το φάρμακό της, η ελληνική οικονομία θα πάθει καρκίνο!

Το φράγκο και μια πιθανή κρίση στα στεγαστικά

Το φράγκο και μια πιθανή κρίση στα στεγαστικά

Η ενίσχυση του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ δημιουργεί ανησυχίες για ενδεχόμενη κρίση στα στεγαστικά δάνεια της Ε.Ε. Οι φόβοι για μαζικά χρεοστάσια, οι πλέον ευάλωτες χώρες και οι κεντρικές τράπεζες.

«Κούρεμα»; Ποιο κούρεμα;

«Κούρεμα»; Ποιο κούρεμα;

Γιατί η πραγματική μείωση του χρέους ανέρχεται -υπό προϋποθέσεις- μόλις στα 9 δισ.!  Αυξάνεται το κόστος εξυπηρέτησης. Η προπαγάνδα και τα συμφέροντα. Μόνο εκτός ΕΕ η ανοικοδόμηση. Γράφει ο Στ. Μαυρουδέας.

Πληθωρισμός και «καταστροφή» του χρέους

Πληθωρισμός και «καταστροφή» του χρέους

Oι κρίσεις που αντιμετωπίζουν Ελλάδα, ΕΕ και ΗΠΑ έχουν ένα κοινό σημείο. Τα υπέρογκα χρέη. Οι λύσεις που υπάρχουν είναι τρεις. Οι δύο περιλαμβάνουν «καταστροφή» χρεών και η τρίτη το όπλο του… πληθωρισμού.

Οι πολιτικοί, οι κρίσεις και ο... λογαριασμός

Ένας εκλεγμένος πολιτικός προτιμά τη λύση που θα κοστίσει περισσότερο, αρκεί ο λογαριασμός να έρθει όταν αυτός θα έχει φύγει, λέει ο Luigi Zingales. Γιατί οικονομία και πολιτική κινούνται σε διαφορετικούς χρόνους.

Ρουμπινί: Είναι ο καπιταλισμός καταδικασμένος;

Τα αδιέξοδα και τους κινδύνους της σημερινής κρίσιμης συγκυρίας αναλύει ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί. Τα αίτια της οικονομικής κρίσης. Τι προτείνει για να αποφευχθεί μια νέα Παγκόσμια Ύφεση.

Τα "αγκάθια" της συμφωνίας με Φινλανδία

Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την αξίωση των Φινλανδών για εγγυήσεις. Πως η Φινλανδία θα κερδίσει άκοπα 15-17,5 εκατ. ευρώ από το deal με την Ελλάδα. Γιατί δεν επενδύουν οι ξένοι. Γράφει ο κ. Αλ. Μωραϊτάκης.

Μπορεί ο ήλιος να σώσει την Ελλάδα;

Αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας ώστε να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη έχει προτείνει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ. Η πρόταση ακούγεται καλή, έχει όμως σοβαρά προβλήματα λέει G. Zachmann. Πώς μπορεί να πετύχει.

Daniel Gros: Δέκα χρόνια "φαγούρας" για ΕΕ

Η περίοδος προσαρμογής για την ευρωπαϊκή περιφέρεια, από την ψευδαίσθηση της οικονομικής ευρωστίας στην απαραίτητη ανάπτυξη των εξαγωγών, δεν θα είναι μικρότερη της δεκαετίας, εκτιμά ο Daniel Gros.

Stratfor: Ο παγκόσμιος πόλεμος των ελίτ

Joschka Fischer: Η κρίση κυριαρχίας της Ευρώπης

Joseph Stiglitz: Η βλακεία είναι μεταδοτική

Rogoff: Την είδαν λάθος οι κεντρικοί τραπεζίτες

Πτυχία: Πάρ’ το Λίζα και κάν’ το… κορνίζα!

Βρε μανία που έχουν να χρεοκοπήσουμε!

Ελλάδα και Γερμανία έχουν δίκιο!

Καρβούνης: Η Ελλάδα να εφαρμόσει τα μέτρα

Υπάρχει λύση και (τώρα) είναι στα χέρια μας!

Σύνοδος Κορυφής: Πρώτη ματιά στις αποφάσεις

v