ΑΠΟΨΕΙΣ

Stiglitz: Καταστροφική η εμμονή στη λιτότητα

Stiglitz: Καταστροφική η εμμονή στη λιτότητα

Η εμμονή που δείχνει η Ευρώπη στη λιτότητα μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα σοβαρότερα προβλήματα και σε εξάπλωση της κρίσης, εκτιμά ο J. Stiglitz. Ζητά μεγαλύτερο ρόλο στην επίλυση της κρίσης από ΕΚΤ και ΕΤΕπ.

Απλούστευση νόμων vs κρίση και διαφθορά

Απλούστευση νόμων vs κρίση και διαφθορά

Αναγκαίο ένα σχέδιο για επίτευξη οικονομικής σταθεροποίησης. Η απλούστευση των φορολογικών διατάξεων είναι βασική παράμετρος. Υπερφορολόγηση και ανάκαμψη δεν συμβαδίζουν.  Γράφει ο Γ. Κλεώπας.

Απαιτείται εθνική υπερκομματική πολιτική

Απαιτείται εθνική υπερκομματική πολιτική

Να γίνει κυβέρνηση είτε με συμμετοχή είτε με ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Να συμμετάσχουν οι άριστοι με τεχνογνωσία ώστε να διαπραγματευθούν βελτίωση όρων του μνημονίου. Αναγκαίο το... Plan B. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Ώρα ευθύνης για τον Φώτη Κουβέλη

Ώρα ευθύνης για τον Φώτη Κουβέλη

Η χώρα έχει ανάγκη να κυβερνηθεί και ο κ. Κουβέλης είναι το πραγματικό «κλειδί» για την επιτυχία μιας ουσιαστικής, ελπίζω, προσπάθειας Αρκεί να θέσει επαρκείς όρους και να μη λυγίσει μπροστά στο δύσκολο δίλημμα.

Κύπρος:Τα ντεσού στο πρόγραμμα σταθερότητας

Κύπρος:Τα ντεσού στο πρόγραμμα σταθερότητας

Στερείται ρεαλισμού και αποτελεσματικότητας το Πρόγραμμα Σταθερότητας 2012-2015 που ετοίμασε η κυβέρνηση. Τι πιστεύει ο τ. διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και τ. υπ. Οικονομικών Χ. Χριστοδούλου.

H μεγάλη ευκαιρία του Αλέξη Τσίπρα

Οι μεγάλες πολιτικές αλλαγές συντελούνται σε περιόδους κρίσης. Μια τέτοια ευκαιρία, ιστορικών ίσως διαστάσεων, έχει ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα είναι αν έχει την ωριμότητα -και τον πολιτικό ρεαλισμό- να την αδράξει έγκαιρα.

Η κάλπη να βγάλει οικονομική ανάκαμψη

Η πορεία της οικονομίας περνάει μέσα από την κάλπη. Η ψήφος πρέπει να δώσει δύναμη στη νέα κυβέρνηση να λύσει τα κυρίαρχα ζητήματα. Να μην αμφισβητηθεί η παραμονή στο ευρώ. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

El Erian:Οικονομικός κίνδυνος το κενό στρατηγικής

Σε κίνδυνο η παγκόσμια οικονομία αν πολιτικοί κι επιχειρηματικοί ηγέτες επιδίδονται σε βραχυπρόθεσμες κινήσεις τακτικής. Η απομόχλευση των ανεπτυγμένων οικονομιών. Η στάση των εταιριών. Τι έπρεπε να έχει γίνει χθες.

"Ναι" σε ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες προτάσεις

Οι πολίτες βομβαρδίζονται από δεσμεύσεις και προγράμματα χωρίς να διαθέτουν το χρόνο για μελέτη σε βάθος. Λείπουν οι ρεαλιστικές προτάσεις για ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Bloomberg: Η νέα κυβέρνηση και ο... Dr. House

Αν η Ελλάδα θέλει να έχει τον χρόνο και τα χρήματα που χρειάζεται για να ανακάμψει, πρέπει να δείξει ότι είναι και πρόθυμη και ικανή να εκτελέσει πολιτικά δύσκολες μεταρρυθμίσεις, τονίζουν οι συντάκτες του Bloomberg.

Ο Hollande δεν είναι «κολυμβήθρα του Σιλωάμ»

Η νέα δημιουργική γενιά να πάρει το τιμόνι…

Αλλάζουν οι ισορροπίες στο R&D

Τι ζητά το ΧΑ από την κάλπη

ΔΕΗ: Πωλητήριο και μικροκομματικά κριτήρια

Πλουμής: Το δίλημμα είναι τιμωρία ή δημιουργία

Stiglitz: Η πολιτική είναι η ρίζα του προβλήματος

Κορκίδης: Επάγγελμα βουλευτής δεν υπάρχει

Eichengreen: Δώστε τώρα αυξήσεις στους μισθούς

Τα παράθυρα στους νόμους συντηρούν τις αδικίες

v