ΑΠΟΨΕΙΣ

Επενδύοντας μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης!

Επενδύοντας μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης!

Πώς μπορώ να προστατεύσω τα χρήματά μου από «κούρεμα», τη φορολογία των τόκων, από τον πληθωρισμό, ή -από τη λιγότερο πιθανή πλέον- επιστροφή στη δραχμή; Οι λύσεις της ασφαλιστικής βιομηχανίας. Γράφει ο Z. Καλαϊτζάκης.

Αποφάσεις, πολιτικά στοιχήματα και ατυχήματα

Αποφάσεις, πολιτικά στοιχήματα και ατυχήματα

Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ συνιστούν προάγγελο αντιστοίχων στην οικονομία και στο δημόσιο τομέα. Όταν όμως παίρνεις ριζικές αποφάσεις, οφείλεις να έχει εξασφαλίσει, αν όχι τη συναίνεση, τουλάχιστον την ανοχή όσων σε στηρίζουν.

Φοροδιαφυγή: Υπάρχει στρατός χωρίς στρατιώτες;

Φοροδιαφυγή: Υπάρχει στρατός χωρίς στρατιώτες;

Βασικές κινήσεις που θα μπορούσαν να περιορίσουν δραστικά τη φοροδιαφυγή. Η ανάγκη για δημιουργία ενός "στρατού" 5.000 νέων σε αντικατάσταση "γερασμένου" προσωπικού στις εφορίες. Γιατί τα ηλεκτρονικά "καλούδια" δεν φτάνουν.

TAGS ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

To ελληνικό μοντέλο, η ανάγκη και το… φιλότιμο

To ελληνικό μοντέλο, η ανάγκη και το… φιλότιμο

Παλιές συνταγές δεν οδηγούν σε ανάπτυξη. Μπορούμε, όμως, να κάνουμε τα κουσούρια μας ευκαιρία. Ποιες είναι οι δυνατότητες και πού κρύβονται ευκαιρίες. Γιατί οι οικονομολόγοι πρέπει να μάθουν... θερμοδυναμική. Γράφει ο Κ. Χαραμής.

NYT: Το παιχνίδι με τις λέξεις του MSCI

NYT: Το παιχνίδι με τις λέξεις του MSCI

Είναι αναδυόμενη αγορά η ελληνική ή μήπως είναι "βυθιζόμενη", διερωτάται ο αρθρογράφος των New York Times, Floyd Norris. Πώς οι... εύηχοι χαρακτηρισμοί που δίνει ο MSCI για να κατατάσσει τις χώρες επηρεάζουν την ψυχολογία και τι σημαίνουν στην πραγματικότητα.

Bofinger: Η Bundesbank παίζει με τη φωτιά

Η αντίθεση της Bundesbank στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια, λέει ο P. Bofinger. Η γερμανική τράπεζα υποτιμά τα ρίσκα από πιθανή κατάργηση του "OMT". Αιχμές για υστερόβουλα κίνητρα.

Η ξεχωριστή περίπτωση της Attica Bank

Οι ιδιαιτερότητες της Attica Bank και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Τα κίνητρα για τους επενδυτές και τα πλεονεκτήματα του ομίλου. Τι ρόλο μπορεί να διαδραματίσει την επόμενη ημέρα της ανακεφαλαιοποίησης. Οι σχεδιασμοί.

Reuters: Ομάδα χωρίς προπονητή η τρόικα

Η τρόικα μοιάζει με ομάδα ποδοσφαίρου χωρίς προπονητή, γράφει το Reuters. Απογοητευτικός ο απολογισμός στα τρία προγράμματα. Το ΔΝΤ διέλυσε το μύθο της αρμονικής συνεργασίας μεταξύ των τριών.

Ελληνικό αδιέξοδο: Το κλειδί της σκιώδους οικονομίας

Το αδιέξοδο και το Grexit. Πώς η "σκιώδης" οικονομία μπορεί να δώσει λύσεις. Η "μετάλλαξη" της παγκόσμιας κρίσης και η Ελλάδα. Η διόγκωση του χρέους, η γραφειοκρατία. Γράφουν οι Α. Μπιτζένης και Β. Βλάχος.

Εγκλήματα Όλι Ρεν κατά των Ελλήνων

Την παραίτηση Ρεν για τα εγκλήματα κατά των Ελλήνων ζητά αρθρογράφος του Daily Telegraph μετά το mea culpa του ΔΝΤ. Καμία δικαιολογία για Κομισιόν, τονίζει, λέγοντας ότι η Ελλάδα θυσιάστηκε και μπήκε σε βαθιά ύφεση για χάρη της ευρωζώνης.

Οικονομία: Με… αέρα δεν βάφονται αβγά!

Simon Johnson: Γιατί το ΔΝΤ δεν λέει όλη την αλήθεια

Πότε πρέπει να "παιχτεί" το Greekovery

Τουρκία: Η "σχιζοφρένεια" του μοντέλου Ερντογάν

Krugman: H EKT είχε τη λύση για το πρόγραμμα

ΔΝΤ: Τα κάναμε «μαντάρα» αλλά φταίει η… Ευρώπη

Τουρισμός: Η «αντεπίθεση» της Αθήνας ξεκίνησε

Τουρκία: Οι σκιές στον... ενάρετο κύκλο ανάπτυξης

Στίγκλιτς: Να αλλάξει το παγκόσμιο φορολογικό σύστημα

Επιχειρήσεις: Πού θα βρούνε λεφτά και πώς

v