ΑΠΟΨΕΙΣ

Ντερβίς: Προς ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Ντερβίς: Προς ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Η παγκοσμιοποίηση αλλάζει άρδην τα δεδομένα σε εκπαίδευση, εργασία, ελεύθερο χρόνο και συνταξιοδότηση. Ο παράγοντας τεχνολογία και η βασική δημοσιονομική πρόκληση για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες. Tα τρία "κλειδιά" για την υπέρβαση των προκλήσεων.

Κινητή τηλεφωνία: Ο κίνδυνος «ελεύθερης πτώσης»

Κινητή τηλεφωνία: Ο κίνδυνος «ελεύθερης πτώσης»

Η κρίση στην Ελλάδα «κατεδάφισε» τα αποτελέσματα του κλάδου κινητής τηλεφωνίας. Έντονος προβληματισμός για τις μελλοντικές προοπτικές. Η σύγκριση με την Ευρώπη, ο αδυσώπητος ανταγωνισμός και η ανάγκη νέων επενδύσεων.

TAGS ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - TELECOMS

Επενδύσεις: Το «μενού» του δεύτερου εξαμήνου

Επενδύσεις: Το «μενού» του δεύτερου εξαμήνου

Το μπλεγμένο κουβάρι της παγκόσμιας οικονομίας και οι εκτιμήσεις για την πορεία μετοχών, ομολόγων και νομισμάτων - Τα ανοιχτά ζητήματα και οι απαιτούμενες λύσεις για την Ελλάδα - Γράφει ο κ. Δημήτρης Λιάκος, Γενικός Διευθυντής της Αιολικής ΑΕΕΧ.

Ο άλλος δρόμος για την οικονομία

Ο άλλος δρόμος για την οικονομία

Μια έξοδος από τα μνημόνια δεν αλλάζει την οικονομική πραγματικότητα που έχουν δημιουργήσει. Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι μια εναλλακτική πρόταση πολιτικής, αξιοποιώντας την όποια ελευθερία έχει φέρει η εφαρμογή τους. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Συγκεντρωτικές τιμολογίων: Βραχνάς χωρίς αντίκρυσμα

Συγκεντρωτικές τιμολογίων: Βραχνάς χωρίς αντίκρυσμα

Άλλο ένα μέτρο που σχεδιάστηκε... στο πόδι, χωρίς να έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα σε άλλη χώρα - Oι μηνιαίες συγκεντρωτικές θα αποτελέσουν άλλον ένα κρίκο σε μια αλυσίδα μέτρων που κρατούν αιχμάλωτη τη χώρα.

Ενέργεια: Κάντε το όπως ο Ολάντ

Οι διαφορετικές προσεγγίσεις Ελλάδας και Γαλλίας για τις δαπάνες ενέργειας στη βιομηχανία. Η παρέμβαση Ολάντ που μείωσε δραστικά το κόστος ανά μεγαβατώρα και οι υποσχέσεις Σαμαρά. Η κατάσταση στην εγχώρια βιομηχανία.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Gros: Γιατί οι τράπεζες "ζόμπι" απειλούν την Ευρώπη

Η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανακάμψει από την κρίση αν δεν σταματήσει να χρηματοδοτεί τις τράπεζες "ζόμπι", εκτιμά ο D. Gros. Tα παραδείγματα της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γερμανίας.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Η ώρα της "μεταπολιτικής";

Θολές οι προοπτικές της Ευρώπης με τις φυγόκεντρες δυνάμεις να ενισχύονται. Η κρίση απαιτεί γενναίες αποφάσεις, πιθανόν από νέες ηγεσίες. Το κορυφαίο πρόβλημα της Δύσης. Τα γεωπολιτικά διακυβεύματα. Γράφει ο Αθ. Παπανδρόπουλος.

Έρχεται τσουνάμι στο Νότο της Ευρώπης

Υπό κατάρρευση η στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης. Γιατί είναι στην κόψη του ξυραφιού όλος ο Νότος. Αργά ή γρήγορα οι αγορές θα κινηθούν, γράφει ο Ambrose Evans-Pritchard. Το τσουνάμι που έρχεται και πόσο "μετρά" η υπόσχεση Ντράγκι.

“Πολυτελής διαβίωση” & ο λαϊκισμός των μέτρων

Στο πόδι λαμβάνονται τα μέτρα για τη φορολόγηση της πολυτελούς διαβίωσης. Επικοινωνιακή δοκιμή για τη μέτρηση των αντιδράσεων εν όψει αυτών που... έρχονται. Τα κυβερνητικά λάθη και το παράδειγμα της "πισίνας".

Το κράτος επενδυτής και οι "εταιρείες-κράτος"

Χρειάζεται άμεσα plan B για επενδύσεις

PwC: Η ευκαιρία για ένα Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Στα τυφλά το... ραντεβού με την επιτυχία!

Βαρουφάκης: O ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα

Υγιείς πολίτες για... υγιή οικονομία

Γιατί ο Τσίπρας μπορεί καλύτερα από τον Ανδρέα

Logistics: Η ευκαιρία για την ελληνική αντεπίθεση

Η ώρα της αλήθειας για την κυβέρνηση Σαμαρά

Eichengreen:Επρεπε να κινηθεί μονομερώς η κυβέρνηση

v