ΑΠΟΨΕΙΣ

Μελάς: Η Ελλάδα και η πρωτιά στις... λάθος μεταρρυθμίσεις

Μελάς: Η Ελλάδα και η πρωτιά στις... λάθος μεταρρυθμίσεις

Μπορεί να έχουμε πραγματοποιήσει τον μεγαλύτερο αριθμό μεταρρυθμίσεων από την αρχή της κρίσης, αλλά πολλές από αυτές δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν θίγουν τα πραγματικά κακώς κείμενα στην ελληνική οικονομία. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Ο νεοφιλελευθερισμός ως άλλοθι του αντιμητσοτακισμού

Ο νεοφιλελευθερισμός ως άλλοθι του αντιμητσοτακισμού

Μία καλοστημένη ιδεολογική παγίδα από αμαθείς, που εκ του ασφαλούς απευθύνονται σε αγράμματους. Γιατί ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει πολύ δύσκολο έργο μπροστά του. Κρίσιμες οι μεταρρυθμίσεις. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Ετσι θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα

Ετσι θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα

Σχέδιο ριζικών αλλαγών στη φορολογία εισοδήματος καταθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Α. Μπγιάλας. Πώς θα επιτευχθεί η δήλωση όλης της φορολογητέας ύλης. Η πρόταση για τις κλίμακες και για αλλαγές σε συντελεστές του ΦΠΑ.

Ασφαλιστικό: Σώθηκε ή μας... σώθηκε;

Ασφαλιστικό: Σώθηκε ή μας... σώθηκε;

Γιατί οι κυβερνήσεις από το 1992 έως σήμερα μεταρρυθμίζουν αλλά ΔΕΝ σώζουν το ασφαλιστικό. Η εμμονή στον αναδιανεμητικό χαρακτήρα και στις καθορισμένες παροχές, η κοντόφθαλμη προσέγγιση και οι νέες γενιές ως... καλεσμένο θύμα. Πώς θα σπάσει ο φαύλος κύκλος.

Μποτόπουλος: Τα μαθήματα της Κίνας και η Ελλάδα

Μποτόπουλος: Τα μαθήματα της Κίνας και η Ελλάδα

Η κρίση στην ασιατική υπερδύναμη διδάσκει τη σημασία της εμπιστοσύνης αλλά και πόσο ισχυρή είναι η αλληλεπίδραση των αγορών. Η εικονική πραγματικότητα της κινεζικής οικονομίας, τα μπαζούκα των κεντρικών τραπεζών και ο κίνδυνος από νέες φούσκες.

Βαρύ φορτίο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ έχει στην πλάτη του ιστορικές ευθύνες. Θα πρέπει να χειριστεί τον μετασχηματισμό ενός χρεοκοπημένου «συστήματος», που με όπλο τον λαϊκισμό δεν λέει να το βάλει κάτω. Οι τριβές στο εσωτερικό της ΝΔ. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Ποιες εκπλήξεις κρύβει ο νέος αρχηγός της ΝΔ

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι μεν καλοδεχούμενη, όμως μπορεί να φέρει νέες "εκπλήξεις" στο ελληνικό δράμα, υποστηρίζει ο Hugo Dixon. Η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία, ο ρόλος των μικρών κομμάτων και το ενδεχόμενο σκλήρυνσης της στάσης των πιστωτών.

Κτηματαγορά: Εφτασε η ώρα της αλήθειας

Η μείωση των αξιών και οι φοροκαταιγίδες γονάτισαν την κτηματαγορά. Περίπου 250.000 ακίνητα ζητούν ήδη αγοραστή και η άρση των πλειστηριασμών αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα. Ποιες είναι οι προβλέψεις. Γράφει ο Θ. Α. Μπάκας.

Δεν φταίει η Αριστερά για την κρίση

Ο ανούσιος διαχωρισμός «αριστερών» και «δεξιών» κυβερνώντων και η ανάγκη εκσυγχρονισμού της κρατικής μηχανής. Η αριστερή ιδεολογία και οι... παντόφλες των αγίων. Το παραμύθι των «κακών» ξένων, ο λαϊκισμός και το περίφημο «τέλος της Μεταπολίτευσης».

Το 2016 φέρνει κρατικές χρεοκοπίες

Σοβαρές ενδείξεις για «καταιγίδα» χρέους και μπαράζ χρεοκοπιών βλέπει για το νέο έτος η καθηγήτρια του Χάρβαρντ, Carmen Reinhart. Στις αναδυόμενες αγορές τα μεγαλύτερα ρίσκα. Ποιες οικονομίες βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο ρόλος της γνώσης και η καλλιέργεια του... κρετινισμού

Nixon: Ελπίδα για την Ελλάδα η εκλογή Μητσοτάκη

Τι δεν έχουν καταλάβει οι αντίπαλοι του Τσίπρα

Σκηνές από ένα μελλοντικό υπουργικό συμβούλιο!

Dixon: Η Ευρώπη, τα bail in και τα πολιτικά ρίσκα

Ρουμπινί: Η διάλυση της ΕΕ μεγαλύτερη απειλή του 2016

Το βάρος του χρέους και ο «πιο έξυπνος λαός στον κόσμο»

ΧΑ: Οδηγός για αποδόσεις σε μετοχές και ομόλογα

Οι πολιτικοί που... έβλεπαν τα χρόνια να περνούν

Καταθέσεις: Ωρα να αναληφθούν πρωτοβουλίες!

v