ΟΠΕΚ: Ανεβάζει την πρόβλεψη για την παγκόσμια ζήτηση αργού

Αναμένει την παγκόσμια κατανάλωση στα 98,85 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, φέτος, σημειώνοντας άνοδο κατά 1,65 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με πέρυσι. Εκτιμά ότι οι γεωτρήσεις εκτός ΟΠΕΚ θα φτάσουν τα 59,62 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

ΟΠΕΚ: Ανεβάζει την πρόβλεψη για την παγκόσμια ζήτηση αργού

Οι αμερικανικές γεωτρήσεις θα αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο κομμάτι της ανάπτυξης στην παραγωγή αργού τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ. Την ίδια ώρα, προειδοποιεί για σύννεφα πάνω από την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, κυρίως λόγω της αμερικανικής εμπορικής πολιτικής και των κυρώσεων.

Ο Οργανισμός – που αποτελείται από 14 μέλη – ανέβασε ελαφρώς την πρόβλεψη του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2018, με δεδομένη την ισχυρή ζήτηση στις ανεπτυγμένες και αναδυόμενες οικονομίες το πρώτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με το CNBC, αναμένει την παγκόσμια κατανάλωση στα 98,85 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, σημειώνοντας άνοδο κατά 1,65 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με πέρυσι. 

Εκτιμά ότι οι γεωτρήσεις εκτός ΟΠΕΚ θα φτάσουν τα 59,62 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα φέτος ή 1,72 εκατ. περισσότερα από πέρυσι. Οι αμερικανικές θα αντιπροσωπεύουν περίπου 89% αυτής της ανάπτυξης, με τον Καναδά, τη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Καζακστάν να έχουν επίσης ανεβασμένη δραστηριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v