Αισιόδοξοι για την Energean οι αναλυτές

Η Morgan Stanley δίνει στόχο για τη μετοχή τις 6,10 λίρες, η Citi τις 7,30 GBP, η RBC τις 8 GBP και η Stifel τις 6,70 GBP. Σημειώνεται ότι ο τίτλος έκλεισε στις 4,83 λίρες την Παρασκευή. Η ευκαιρία της Αν. Μεσογείου και η ελκυστική αποτίμηση.

Αισιόδοξοι για την Energean οι αναλυτές

Υψηλά περιθώρια ανόδου για τη μετοχή της Energean, μετά και την εισαγωγή της στο London Stock Exchange, βλέπουν Citi, Morgan Stanley, RΒC Capital Markets και Stifel. 

Ειδικότερα η Morgan Stanley δίνει στόχο για τη μετοχή τις 6,10 λίρες, η Citi τις 7,30 GBP, η RBC τις 8 GBP και η Stifel τις 6,70 GBP. Σημειώνεται ότι ο τίτλος έκλεισε στις 4,83 λίρες την Παρασκευή.

Η Citi στην έκθεσή της σημειώνει ότι η εταιρία αναμένεται να είναι η βασική ωφελημένη από τη στροφή του Ισραήλ προς το φυσικό αέριο, καθώς έχει αναλάβει το project στο Karish-Tanin. Τονίζει ότι η μετοχή είναι ελκυστική, καθώς διαπραγματεύεται με discount 30% έναντι των ομοειδών εταιριών.

Επίσης, καταγράφει το γεγονός ότι η εταιρία έχει ισχυρό ιστορικό στη δημιουργία αξίας και επισημαίνει ότι η Energean είναι σε καλή θέση για να αξιοποιήσει ευκαιρίες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Morgan Stanley ξεκινά κάλυψη για τη μετοχή με «overweight», βλέποντας περιθώριο ανόδου 30% εντός των επόμενων 12 μηνών. Ο οίκος επισημαίνει ότι η εταιρία προσφέρει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της παραγωγής, ενώ είναι και καλά χρηματοδοτημένη μετά το IPO, ώστε να προχωρήσει σε επιτάχυνση των projects σε Ελλάδα και Ισραήλ.

Η RBC Capital Markets ξεκινά κάλυψη για τον τίτλο της Energean με «outperform», κάνοντας λόγο για βαθιά κρυμμένη αξία. Οπως αναφέρει, το μεγάλο discount έναντι της καθαρής παρούσας αξίας της μετοχής αποτελεί μια ευκαιρία, ενόψει της αναμενόμενης ειδησεογραφίας του 2018/2019, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει θετικές εκπλήξεις για την εταιρία.

Η Stifel ξεκινά κάλυψη με «buy» για τη μετοχή, υπογραμμίζοντας ότι προσφέρει τη δυνατότητα «πονταρίσματος» στις ενεργειακές ευκαιρίες της Ανατολικής Μεσογείου. 

Ωστόσο, σημειώνει η χρηματιστηριακή, σε 12μηνη περίοδο, ο βασικός καταλύτης για τη μετοχή θα είναι η πορεία της παραγωγής στην Ελλάδα, ενώ η εμπορευσιμότητα της μετοχής αναμένεται να βελτιωθεί με την παράλληλη εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα του έτους. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v