Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Ανεβάζει τον πήχη για ΕΤΕ-Μυτιληναίο

Στα 58 ευρώ ανά μετοχή, από 48 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα η HSBC (7/12), διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”. Στα 46 ευρώ αυξάνεται η τιμή-στόχος για τον Μυτιληναίο, με σύσταση ”overweight”.

HSBC: Ανεβάζει τον πήχη για ΕΤΕ-Μυτιληναίο
Στα 58 ευρώ ανά μετοχή, από 48 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα η HSBC (7/12), διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η Εθνική Τράπεζα κατατάσσεται μεταξύ των ελληνική τραπεζικών μετοχών με τις καλύτερες επιδόσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του 2007, ενώ τονίζεται ότι η ΕΤΕ παραμένει μία από τις αγαπημένες επιλογές της από τις ελληνικές τράπεζες και για το 2008. Θεωρεί ελκυστικές την έκθεση της τράπεζας σε διεθνές επίπεδο, τη ρευστότητα στον ισολογισμό της, τις προοπτικές για ισχυρή άνοδο των κερδών ανά μετοχή και την ελκυστική αποτίμηση.

Η HSBC αυξάνει παράλληλα κατά 6% τις προβλέψεις της για τα επαναλαμβανόμενα κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής, τόσο για το 2007 όσο και για το 2008, και κατά 9% για το 2009. Επίσης αναμένει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των επαναλαμβανόμενων κερδών του ομίλου κατά 22% στο διάστημα από το 2006 έως το 2010 (14% για την Ελλάδα, 30% για την Τουρκία και 33% για τη ΝΑ. Ευρώπη).

Κύριος λόγος της αναβάθμισης στην τιμή-στόχο της Εθνικής αποτελεί η προς τα επάνω αναθεωρημένη πρόβλεψη για τα κέρδη ανά μετοχή την περίοδο 2007 - 2010.

Ο οίκος θεωρεί ότι τα στοιχεία που την οδήγησαν στην υπεραπόδοση το 2007 εξακολουθούν να υφίστανται. Σύμφωνα με την έκθεση, τα στοιχεία αυτά είναι η μεγαλύτερη διεθνής παρουσία και διαφοροποίηση κερδών, ο υπομοχλευμένος ισολογισμός, το χαμηλό κόστος χρηματοδότησης, οι ισχυρές προοπτικές κερδοφορίας (κατά μέσο όρο 24% για τα έτη 2006 - 2009) και η ανταγωνιστική αποτίμηση.

Η μετοχή της Εθνικής τράπεζας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6/12 στα 45,62 ευρώ.

---Ανεβαίνει ο πήχης για Μυτιληναίο

Εν τω μεταξύ, στα 46 ευρώ ανά μετοχή, από 42,7 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη Μυτιληναίος η HSBC, με έκθεσή της στις 7/12, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

Η HSBC βλέπει ένα ”ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων και θετικές προοπτικές” για τον όμιλο Μυτηλιναίου, ενώ σημειώνει πως η ”μετάλλαξη” του ομίλου προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Εκτιμά πως το outlook του Μυτιληναίου παραμένει ισχυρό για τον τομέα της ενέργειας καθώς και της κατασκευής μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (σε όλο το φάσμα, το οποίο περιλαμβάνει τις μηχανολογικές εργασίες, την προμήθεια εξοπλισμού και την κατασκευή των μονάδων) μέσω των δύο εισηγμένων, του ομίλου Μυτηλιναίου και της ΜΕΤΚΑ.

---Θετικό το outlook της ΜΕΤΚΑ

Παράλληλα, σε ξεχωριστή της έκθεση με την ίδια ημερομηνία, διατηρεί την τιμή-στόχο των 20,5 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση ”overweight” για τη ΜΕΤΚΑ, σημειώνοντας πως η πρόσφατη προειδοποίηση για την κερδοφορία της επιχείρησης έμοιαζε περισσότερο με αναβολή για την επίτευξη των στόχων 2008 - 2009 και ως εκ τούτου δεν αλλάζει η θεμελιώδης άποψή της για την εταιρία.

Εκτιμά πως το outlook της ΜΕΤΚΑ παραμένει θετικό και πως το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ βελτιώνει επίσης τις μελλοντικές προοπτικές της εταιρίας στην εγχώρια αγορά.

Η μετοχή του Μυτιληναίου ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6 Δεκεμβρίου στα 34,36 ευρώ και της ΜΕΤΚΑ στα 15,62 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v