Παυλίδης Μάρμαρα: Γιατί απέφυγε την είσοδο στο ΧΑ

Στην άσχημη συγκυρία, αλλά και στις ανησυχίες για τις πιέσεις που ενδεχομένως θα δεχόταν η μετοχή μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης, αποδίδει ο κ. Χατζόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Παυλίδης Μάρμαρα, την αναβολή της δημόσιας εγγραφής για την εισαγωγή της εταιρίας στην Παράλληλη Αγορά.

Παυλίδης Μάρμαρα: Γιατί απέφυγε την είσοδο στο ΧΑ
της Ελένης Γλάρου

Στην άσχημη συγκυρία, αλλά και στις ανησυχίες για τις πιέσεις που ενδεχομένως θα δεχόταν η μετοχή μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης, αποδίδει με δηλώσεις του στο Euro2day.gr, ο κ. Χατζόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Παυλίδης Μάρμαρα, την αναβολή της δημόσιας εγγραφής της εταιρίας.

Η δημόσια εγγραφή για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή της εταιρίας στην Παράλληλη Αγορά ήταν προγραμματισμένη για τις 29 έως 31 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, σε δήλωση του, στο Euro2day.gr, o Διευθύνων Συμβουλος της εταιρίας, κ. Χατζόπουλος, απέδωσε την αναβολή της δημόσιας εγγραφής στη γενικότερη οικονομική ύφεση που επικρατεί στην αγορά, αλλά και στο γεγονός ότι η εταιρία ανησυχεί περισσότερο για την πορεία της μετοχής μετά και την είσοδό της, παρά για το ποσοστό υπερκάλυψης της εγγραφής.

Ο κ. Χατζόπουλος, δήλωσε επίσης ότι η δημόσια εγγραφή της εταιρίας μετατίθεται για διάστημα από 6 μήνες έως ένα έτος (2004), καθώς όπως τόνισε δεν διαφαίνονται σύντομα ενδείξεις ανάκαμψης στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά.

Σε ερώτηση για το πως θα καλυφθούν τα κεφάλαια που θα αντλούσε η εταιρία από τη δημόσια εγγραφή ο κ. Χατζόπουλος, επεσήμανε ότι η εταιρία από το 1999 που έχει υποβάλει την αίτηση εισαγωγής στο ΧΑ, εξυπηρετεί κατά βάση τα επενδυτικά της σχέδια μέσω ιδίων κεφαλαίων και αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει τώρα.

Οσον αφορά στις εξαγορές, τονίστηκε ότι προς το παρόν έχουν παγώσει, ωστόσο αν προκύψει κάτι στο μέλλον η εταιρία θα προβεί σε τραπεζικό δανεισμό.

Ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρίας σήμερα ανέρχεται στα 9 εκατ. ευρώ, επίπεδο που θεωρείται αρκετά χαμηλό από την Παυλίδης Μάρμαρα.

Σημειώνεται, ότι η Παυλίδης Μάρμαρα είχε πρόθεση να εκδώσει 2.290.015 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με ονομαστική αξία 0,7 ευρω (238,5) δραχμές έκαστη.

Τα κεφάλαια που θα συγκέντρωνε, θα προοορίζονταν για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος, το οποίο περιελάμβανε τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού, εξαγορά εταιριών στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό, την αποπληρωμή μέρους του τραπεζικού της δανεισμού και τέλος την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v