Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλη ζήτηση για το ομόλογο της Alpha Bank

Πάνω από 2,3 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 5ετές καλυμμένο ομόλογο της τράπεζας. Εκλεισε το βιβλίο προσφορών. Στα επίπεδα του 2,75% «κλείδωσε» το επιτόκιο. Μεταξύ των επενδυτών, το IFC της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Μεγάλη ζήτηση για το ομόλογο της Alpha Bank

Προσφορές άνω των 2,3 δισ. ευρώ έχει δεχτεί ήδη η Alpha Bank στο βιβλίο προσφορών για το πενταετές καλυμμένο ομόλογο, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτόκιο της έκδοσης «κλείδωσε» στο 2,75%, στο κάτω όριο του αρχικού guidance που διαμορφωνόταν στο εύρος μεταξύ 2,75% και 2,875%. 

Το βιβλίο προσφορών έκλεισε και αναμένονται πλέον οι επίσημες ανακοινώσεις για την οριστική τιμολόγηση της έκδοσης.

Στελέχη της αγοράς σημείωναν ότι δεδομένης της γρήγορης διαδικασίας, συνάγεται ότι επιτεύχθηκε ο στόχος για καλής ποιότητας επενδυτές. 

Το IFC, μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, μεταξύ των μεγάλων επενδυτών που συμμετέχουν στην έκδοση, με τις πληροφορίες να το φέρουν να συμμετέχει με κεφάλαια άνω των 50 εκατ. ευρώ.  

Το premarketing της έκδοσης έχουν διενεργήσει οι JP Morgan, Citigroup, Barclays, Commerzbank και Natwest. Παρουσιάσεις διενεργήθηκαν σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματοοικονομικά κέντρα, απευθυνόμενες κατά κύριο λόγο σε επενδυτικά κεφάλαια τα οποία τοποθετούνται σε τίτλους σταθερού εισοδήματος και εκδόσεις καλυμμένων ομολογιών.

Σημειώνεται ότι έχουν προηγηθεί δύο τριετείς εκδόσεις καλυμμένων ομολογιών από Εθνική και Eurobank, με επιτόκιο 2,9% και 2,98% αντίστοιχα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v