MIG Real Estate: Τη μη διανομή μερίσματος ενέκρινε η Γ.Σ.

Την εκλογή του κ. Αριστοτέλη Καρυτινού και της κ. Θηρεσίας Μεσσάρη ως νέων εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. της εταιρίας σε αντικατάσταση παραιτηθέντων, καθώς και τη μη διανομή μερίσματος ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση της MIG Real Estate.

MIG Real Estate: Τη μη διανομή μερίσματος ενέκρινε η Γ.Σ.

H MIG Real Estate ανακοινώνει ότι η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της που συνεδρίασε την 26η Ιουνίου 2015 με την παρουσία μετόχων που εκπροσωπούσαν 13.645.296 κοινές ονομαστικές μετοχές ήτοι με απαρτία 96,954% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, αποφάσισε κατόπιν ψηφοφορίας (έγκυρες ψήφοι 13.645.296) ομόφωνα επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Ειδικότερα, η γενική συνέλευση αποφάσισε τα εξής:

Θέμα 1ο: Την έγκριση χωρίς τροποποιήσεις των ετησίων οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας μετά του πιστοποιητικού ελέγχου τους , που αφορούν τη χρήση 1.1.2014-31.12.2014 και της σχετικής επ΄αυτών έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Θέμα 2ο: Την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και των Ορκωτών Ελεγκτών για τον Ισολογισμό και τα πεπραγμένα της χρήσης 1.1.2014-31.12.2014.

Θέμα 3ο: Τη μη διανομή μερίσματος

Θέμα 4ο: Την εκλογή της ελεγκτικής εταιρίας «Deloitte - Χατζηπαύλου Σοφιανός & Καμπάνης ΑΕ»,. για τον τακτικό έλεγχο της εταιρίας κατά την χρήση 2015. Για την αμοιβή της εξουσιοδοτήθηκε να αποφασίσει το Δ.Σ.

Θέμα 5ο: Τον ορισμό από κοινού των εταιριών «Π. Δανός & Συνεργάτες Α.Ε. Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων» και «Αθηναϊκή Οικονομική Ε.Π.Ε» ως τακτικών ανεξάρτητων εκτιμητών για τις εκτιμήσεις των επενδύσεων της εταιρίας κατά την εταιρική χρήση 2015 σύμφωνα με το ν.2778/1999, ως αυτός ισχύει. Για την αμοιβή τους ως και για τον ορισμό τυχόν αντικαταστάτη τους, σε περίπτωση κωλύματος ή αδυναμίας τους, εξουσιοδοτήθηκε να αποφασίσει το Δ.Σ.

Θέμα 6ο: Την έγκριση της παροχής αμοιβής € 6.000 σε έκαστο των ανεξαρτήτων μη εκτελεστικών μελών του Δ.Σ για την εταιρική χρήση 2014 και την προέγκριση αμοιβής ποσού € 500,00 μηνιαίως σε καθένα τους για την εταιρική χρήση 2015 σύμφωνα με το άρθρο 24 του κ.ν. 2190/1920. Επίσης ενέκρινε τις καταβληθείσες στον Πρόεδρο του Δ.Σ. αμοιβές στα πλαίσια των υπηρεσιών του ως νομικού συμβούλου της εταιρίας και της σύμβασης του έμμισθης εντολής με την εταιρία.

Θέμα 7ο: Την τροποποίηση των άρθρων 3 και 23.02 του καταστατικού ως ακολούθως:

«Αρθρο 3

Σκοπός

Σκοπός της Εταιρείας είναι αποκλειστικά η διενέργεια επενδύσεων κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 22 ν.2778/1999, όπως αυτό εκάστοτε ισχύει, καθώς και η άσκηση οποιασδήποτε δραστηριότητας υπό την ιδιότητα της Εταιρείας ως Οργανισμού Εναλλακτικών Επενδύσεων (Ο.Ε.Ε.) με εσωτερική διαχείριση κατά την έννοια του ν. 4209/2013, όπως αυτός εκάστοτε ισχύει. »

και

«23.02. - Απαγορεύεται στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στους Γενικούς Διευθυντές και στους Διευθυντές της Εταιρείας, να ενεργούν, χωρίς άδεια της Γενικής Συνέλευσης, για δικό τους λογαριασμό ή για λογαριασμό τρίτων, πράξεις που υπάγονται σε κάποιον από τους σκοπούς που επιδιώκει η Εταιρεία ή να μετέχουν ως ομόρρυθμοι εταίροι σε εταιρείες που επιδιώκουν τέτοιους σκοπούς. Σε περίπτωση παράβασης της παραπάνω διάταξης, η Εταιρεία έχει τα δικαιώματα που της παρέχει το άρθρο 23 παρ.2 και 3 του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει. »

Θέμα 8ο: Την παροχή άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του κ.ν. 2190/1920 περί ανωνύμων εταιριών, ώστε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ή διευθυντικά στελέχη της (συμπεριλαμβανομένων των μελών της Επενδυτικής Επιτροπής) να μπορούν να συμμετέχουν στο Δ.Σ. ή να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε άλλες εταιρίες των ομίλων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. και της Invel Real Estate (Netherlands) II B.V. ή σε εταιρίες με παρεμφερή καταστατικό σκοπό με αυτόν της εταιρίας, υπό τον περιορισμό ότι η ανωτέρω συμμετοχή ή παροχή υπηρεσιών δεν περιλαμβάνει εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις εκάστοτε χώρες δραστηριότητας του ομίλου της εταιρίας Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π., θυγατρική της οποίας είναι η εταιρία, και συγκεκριμένα σήμερα στις χώρες Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Κύπρο («εδαφικός περιορισμός» - territory ban) και σε κάθε περίπτωση να τηρούνται οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης και από την Πολιτική αποφυγής σύγκρουσης συμφερόντων τόσο της εταιρίας όσο και της μητρικής της, Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ.

Η άδεια παρέχεται χωρίς τις προαναφερθείσες επιφυλάξεις, εφόσον η συμμετοχή αφορά σε νομικά πρόσωπα ή μορφώματα στα οποία συμμετέχει η εταιρία σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο αρ.22 του ν.2778/1999 όπως ισχύει.

Σε κάθε περίπτωση, παρέχεται άδεια στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ή διευθυντικά στελέχη της (συμπεριλαμβανομένων των μελών της Επενδυτικής Επιτροπής) για συμμετοχή ή παροχή υπηρεσιών σε νομικά πρόσωπα (ή μορφώματα), τα οποία δεν δραστηριοποιούνται σε, ούτε πραγματοποιούν οποιοδήποτε είδος επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, το οποίο εμπίπτει στις νόμιμες δραστηριότητες και εν γένει τρόπους αξιοποίησης ακινήτων στα οποία προβλέπεται κατά νόμο ότι δύνανται να προβαίνουν οι Α.Ε.Ε.Α.Π. (αρ.22 ν.2778/1999).

Θέμα 9ο: Ανακοινώθηκε στη Γενική Συνέλευση η εκλογή ως νέων εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. της εταιρίας των κ. Αριστοτέλη Καρυτινού του Δημητρίου και της Θηρεσίας Μεσσάρη του Γεράσιμου, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων κ. Ιωάννη Αραγιώργη και Αικατερίνης Καψάλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v