FF Group: Επιστροφή κεφαλαίου €0,75/μετοχή

Την επιστροφή κεφαλαίου 0,75 ευρώ ανα μετοχή, την έκδοση ομολόγου έως 250 εκατ. ευρώ και την αγορά ιδίων μετοχών, αποφάσισε μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση της Folli Follie Group.

FF Group: Επιστροφή κεφαλαίου €0,75/μετοχή
Η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Folli Follie πραγματοποιήθηκε σήμερα 20 Ιουνίου 2014, στα γραφεία της Εταιρείας στον Άγιο Στέφανο Αττικής, 23ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας.

Στην Γενική Συνέλευση εμφανίσθηκαν ή εκπροσωπήθηκαν μέτοχοι εκπροσωπούντες 49.538.634 μετοχές και δικαιώματα ψήφου, επί συνόλου 66.866.378 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου, ήτοι απαρτία 74,09%.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης, η Ετήσια Γενική Συνέλευση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

*Ενέκρινε της ετήσιες εταιρικές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της διαχειριστικής χρήσεως 1η Ιανουαρίου 2013 - 31η Δεκεμβρίου 2013, έπειτα από ακρόαση των εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου επί των πεπραγμένων της παραπάνω χρήσεως, και του Ορκωτού Λογιστή - Ελεγκτή.

*Αποφάσισε αναφορικά με την διάθεση των καθαρών κερδών της χρήσεως 1η Ιανουαρίου 2013 - 31η Δεκεμβρίου 2013 και τη μη διανομή μερίσματος κερδών στους μετόχους.

*Απάλλαξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τον Ορκωτού Λογιστή - Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2013. Υπέρ ψήφισαν 49.220.663 μετοχές, ήτοι ποσοστό 99,36% επί του συνόλου των μετοχών που εκπροσωπήθηκαν.

*Ενέκρινε την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έως του ποσού των 250.000.000 Ευρώ με ομολογίες μετατρέψιμες σε κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας, με κατάργηση δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας (με δικαίωμα να παρέχει αυτό περαιτέρω εξουσιοδότηση σε τρίτους) για την περαιτέρω διαπραγμάτευση και εξειδίκευση των όρων έκδοσης του ομολογιακού δανείου.

*Ενέκρινε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών διάρκειας δύο ετών με έλαχιστη τιμή 4 Ευρώ και μέγιστη τιμή 40 Ευρώ. Υπέρ ψήφισαν 47.715.088 μετοχές, ήτοι ποσοστό 96,32% επί του συνόλου των μετοχών που εκπροσωπήθηκαν.

*Ενέκρινε την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού της διαφοράς υπέρ το άρτιο (ποσού 50.035.000 Ευρώ), με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής. 

*Ενέκρινε την ισόποση (ήτοι κατά ποσό 50.035.000 Ευρώ) μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου, με επιστροφή μετρητών στους μετόχους (ποσού 0,75 Ευρώ ανά μετοχή) και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και την παροχή των απαραίτητων εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας σε σχέση με την επιστροφή του ποσού της μείωσης του κεφαλαίου στους μετόχους με καταβολή μετρητών, την αποκοπή του δικαιώματος αυτού, καθώς και την ημερομηνία έναρξης καταβολής του ποσού της επιστροφής. 

*Ενέκρινε την τροποποίηση του διακριτικού τίτλου της Εταιρείας από «FOLLI FOLLIE GROUP» σε «FF GROUP».

*Εξέλεξε νέα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, μετά την λήξη της θητείας του προηγούμενου, ως εξής:
Δημήτριος Κουτσολιούτσος

Γεώργιος Κουτσολιούτσος

Αικατερίνη Κουτσολιούτσου

Εμμανουήλ Ζαχαρίου

Jiannong Quian

Ειρήνη Νιώτη

Ζαχαρίας Μαντζαβίνος

Επαμεινώνδας Δαφέρμος

Γεώργιος Αρώνης

Ηλίας Κουλουκουντής

Ηλίας Κούκουτσας

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v