Στα 2,5 εκ. οι ωφελούμενοι από έκπτωση στο ρεύμα

Το σχετικό κόστος από τις εκπτώσεις στο ρεύμα λόγω αιθαλομίχλης υπολογίζεται σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό. Οι προτεραιότητες του ΥΠΕΚΑ στο τομέα της ενέργειας.

Στα 2,5 εκ. οι ωφελούμενοι από έκπτωση στο ρεύμα

Περίπου 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά που αντιστοιχούν στο 85% των ηλεκτροδοτούμενων κατοικιών, είναι οι εν δυνάμει ωφελούμενοι από το μέτρο μείωσης της τιμής της κιλοβατώρας στις περιπτώσεις εμφάνισης αιθαλομίχλης, καθώς καταναλίσκουν κάτω από 2.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο.

Ωστόσο με δεδομένο ότι είναι πολλές οι περιοχές της χώρας που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα αιθαλομίχλης, το ΥΠΕΚΑ υπολογίζει σε περίπου 2,5 εκατομμύρια τους δυνητικά δικαιούχους της έκπτωσης.

Αυτό τόνιζαν πηγές του υπουργείου ΠΕΚΑ, με τη διευκρίνιση ότι βάσει της Κοινής υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε, η έκπτωση 70% εφαρμόζεται στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας.

Το σχετικό κόστος, το οποίο υπολογίζεται σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ, θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό.

Αναφορικά με τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι στον τομέα της ενέργειας οι προτεραιότητες που θέτει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, αφορούν τα θέματα συγκράτησης του ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία, αλλά και τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πολιτικής αντιμετώπισης του φαινομένου του θερμοκηπίου. Ας σημειωθεί εδώ ότι στις 22 Ιανουαρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για την πολιτική ενέργειας και περιβάλλοντος ως το 2030.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v