Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Μικτά πρόσημα παρά την πτώση του πετρελαίου

Με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών και την ενίσχυση του δείκτη βιομηχανίας ISM, που πυροδότησε πληθωριστικές ανησυχίες. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών και την ενίσχυση του δείκτη βιομηχανίας ISM, που πυροδότησε πληθωριστικές ανησυχίες. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα, υψηλότερη του αναμενόμενου αύξηση κατέγραψε ο δείκτης βιομηχανίας ISM Σεπτεμβρίου, διαμορφούμενος στο 59,4, από 53,6 τον Αύγουστο. Αμερικανοί χρηματιστές επισήμαναν ότι η αύξηση του δείκτη ISM ενίσχυσε τους πληθωριστικούς φόβους των επενδυτών. Παράλληλα αύξηση 0,4% κατέγραψαν οι κατασκευαστικές δαπάνες Αυγούστου.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε και η μετοχή της Wal-Mart, που προέβλεψε ότι οι πωλήσεις συγκεκριμένης κατηγορίας καταστημάτων της, θα κινηθούν στο άνω εύρος των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Ford που ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις οχημάτων τον Σεπτέμβριο υποχώρησαν κατά 19%. Αντίθετα ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της DaimlerChrysler. Ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις οχημάτων της το Σεπτέμβριο ενισχύθηκαν κατά 4%.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε το ADR της Royal KPN, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal που υποστήριζε ότι η ισπανική Telefonica σχεδιάζει να εξαγοράζει την πρώτη. Κέρδη σημείωσαν και οι μετοχές της Altria Group, ύστερα από την αναβάθμιση της τιμής - στόχου για την εισηγμένη, στα 90 δολάρια, από την Goldman Sachs.

Απώλειες σημείωσε η Alcoa. Η μετοχή της εισηγμένης δέχθηκε πιέσεις μετά την περικοπή των εκτιμήσεων από την UBS για τα κέρδη ανά μετοχή 2005 και 2006 της εταιρίας αλλά και την μείωση της τιμής - στόχου.

Εξάλλου, πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του μαύρου χρυσού αφού οι εργασίες επισκευής των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στο Κόλπο του Μεξικό επιταχύνονται, όπως διαπιστώνουν αναλυτές της αγοράς.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 2,39%, στα 7,75 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ κατέγραψε απώλειες 0,4%, στα 10,02 δολάρια. Πτώση 0,28% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 28,93 δολάρια.

Στις 10.535 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, με απώλειες 0,31%, ενώ κέρδη 0,17% σημείωσε ο Nasdaq, στις 2.155 μονάδες. Απώλειες 0,17% για τον S&P, που έκλεισε στις 1.226 μονάδες.

Στο μεταξύ στις 5.501 μονάδες έκλεισε ο FTSE 100, με κέρδη 0,43%, ενώ άνοδο 0,75% κατέγραψε ο Dax, στις 5.082 μονάδες. Κέρδη 0,49% για τον Cac, που έκλεισε στις 4.622 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v