Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall

Οι υψηλές πετρελαϊκές τιμές συνεχίζουν να πονοκεφαλιάζουν τη Wall, με το μαύρο χρυσό να κινείται πλέον στα επίπεδα των 60 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ με μικτά πρόσημα κινούνται πλέον οι βασικοί δείκτες. Πτώση σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Οι υψηλές πετρελαϊκές τιμές συνεχίζουν να πονοκεφαλιάζουν τη Wall, με το μαύρο χρυσό να κινείται πλέον στα επίπεδα των 60 δολαρίων ανά βαρέλι. Πτώση σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα υψηλότερα των 60 δολαρίων ανά βαρέλι διαμορφώθηκαν οι πετρελαϊκές τιμές, μετά την εκλογή του του νέου προέδρου του Ιράν, που δεσμεύτηκε να επιμείνει στο πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της χώρας, επιτείνοντας την ένταση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Στα εταιρικά νέα πτώση σημειώνει η μετοχή της NIKE, παρά τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δ΄ οικονομικό της τρίμηνο και τις αισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία των μεγεθών έτους. Καθοδικά κινείται και η μετοχή της Apple, ύστερα από δημοσίευμα του Barron’s που υποστήριζε ότι το ipod θα αντιμετωπίσει αυξημένο ανταγωνισμό από τα νέα κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα σε αρνητικό έδαφος κινείται η μετοχή της Myogen, με την φαρμακευτική εταιρία να ανακοινώνει ότι διακόπτει την ανάπτυξη φαρμακευτικού της σκευάσματος για την καταπολέμηση της καρδιοαγγειακών νοσημάτων.

Στις 10.312 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow Jones, με κέρδη 0,15%, ενώ πτώση 0,12% καταγράφει ο Nasdaq, στις 2.050 μονάδες. Κέρδη 0,11% για τον S&P, που κινείται στις 1.192 μονάδες.

Εν τω μεταξύ στην Ευρώπη ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.043 μονάδες, με απώλειες 0,7%, ενώ ο Dax ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,93%, στις 4.523 μονάδες. Πτώση 1,0% για τον Cac, στις 4.157 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v