Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αποτελέσματα στήριξαν την άνοδο στη Wall

Κέρδη στη Wall κόντρα στα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ. Ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα. Προβληματισμός από τα spreads στην Ισπανία. Σε υψηλό επτά εβδομάδων το πετρέλαιο.

Άνοδος στη Wall με τον S&P να πιάνει υψηλό 2 μηνών, κόντρα στα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ. Ώθηση από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα. Προβληματισμός από τα επιτόκια φωτιά στην Ισπανία. Σε υψηλό επτά εβδομάδων το πετρέλαιο.

Κέρδη στη Wall με αφορμή μια σειρά από καλά εταιρικά αποτελέσματα καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα τόσο στην απασχόληση όσο και στην στεγαστική αγορά δεν κατάφεραν να καθηλώσουν το αγοραστικό εnδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Συγκεκριμένα ο τεχνολογικός κολοσσός της IBM ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα με την διοίκηση να προχωρά σε αύξηση των προοπτικών κερδοφορίας. Αντίστοιχα ισχυρή κερδοφορία ήτοι διπλασιασμό καθαρών κερδών στο β’ τρίμηνο ανακοίνωσε και η EBAY.

Άνοδος 4,2% για τη μετοχή της IBM και κέρδη 8,55 για τον τίτλο της EBAY.

Στον αντίποδα, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 34.000 στις 386.000 αιτήσεις έναντι 365.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Παράλληλα οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο μειώθηκαν κατά 5,4% σε χαμηλό οχτώ μηνών. Αντίστοιχα ο μεταποιητικός δείκτης Philly Fed παρέμεινε σε αρνητικό πρόσημο για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Ιούνιο, ένδειξη συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Στο μεταξύ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού προβληματισμό προκάλεσε η νέα εκτόξευση των επιτοκίων δανεισμού της Ισπανίας μετά την απογοητευτική δημοπρασία με πολύ αδύναμη ζήτηση.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε σε υψηλό επτά εβδομάδων, σημειώνοντας άνοδο 2,4% στα 92 δολάρια ανά βαρέλι . Αντίστοιχα η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 1% στα 1588 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε απώλειες 1,3% στο 1,55 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 0,2% στα 17,26 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε άνοδο 0,27%, στις 12.943,21 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,27% στις 1.376,51 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0.79% στις 2.965,90 μονάδες.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα ευρωπαϊκών ομίλων οδήγησαν σε αξιόλογη άνοδο την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Η "κακή" δημοπρασία στη Ισπανία δεν επηρέασε τον δείκτη IBEX της Μαδρίτης.

Αναλυτικά, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,5% στις 5.714 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με κέρδη 1,11% στις 6.758 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 με άνοδο 0,84% στις 3.264 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του Ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX στη Μαδρίτη κινήθηκε ανοδικά 0,63% στις 6.633 μονάδες και στο Μιλάνο ο δείκτης MIB ενισχύθηκε 0,53% στις 13.666 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v