Τρίτη συνεχόμενη πτώση στη Wall

Σε αρνητικό έδαφος ”έκλεισε” η Wall Street σε μια συνεδρίαση με συχνές εναλλαγές πρόσημων και τους επενδυτές να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους κυρίως στα macro στοιχεία, τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από τραπεζίτες της FED για τον πληθωρισμό, αλλά και στον αεροπορικό κλάδο. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Σε αρνητικό έδαφος ”έκλεισε” η Wall Street σε μια συνεδρίαση με συχνές εναλλαγές πρόσημων και τους επενδυτές να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους κυρίως στα macro στοιχεία, τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από τραπεζίτες της FED για τον πληθωρισμό, αλλά και στον αεροπορικό κλάδο.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε ο δείκτης παροχής υπηρεσιών ISM Δεκεμβρίου, αφού ενισχύθηκε στο 63,1, έναντι εκτιμήσεων για πτώση. Το Νοέμβριο είχε ανέλθει στο 61,3.

Στα εταιρικά νέα, πτώση σημείωσε η μετοχή της Xilinx αφού η εταιρία προειδοποίησε πως τα έσοδα του δ΄ τριμήνου δε θα κινηθούν ανάλογα των προσδοκιών της.

Σε πτωτική τροχιά βρέθηκαν οι αεροπορικές Delta Airlines, AMR και Northwest, ύστερα από την υποβάθμιση που υπέστησαν από την Merrill Lynch. H πρώτη εξ αυτών προχώρησε σε δραστική μείωση των ναύλων για πτήσεις εσωτερικού, με στόχο να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστριών της.

Αντίθετα, κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Procter & Gamble κατόπιν της αναβάθμισης της εταιρίας σε ”Buy” από την Bank of America.

Εξάλλου, οι ανησυχίες που εξέφρασαν τραπεζίτες της FED για τον πληθωρισμό διαχύθηκαν και στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street. Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της 14ης Δεκεμβρίου εκφράστηκαν επιφυλάξεις για το ύψος των επιτοκίων αφού, όπως τονίστηκε σχετικά, βρίσκονται χαμηλότερα από το επίπεδο που απαιτείται, ώστε να κατευναστούν οι πληθωριστικές πιέσεις.

Στις 10.597 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones με απώλειες 0,31%, ενώ στις 2.091 μονάδες έκλεισε ο Nasdaq με απώλειες 0,79%. Εξάλλου πτώση 0,36% σημείωσε ο S&P στις 1.183 μονάδες.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφώθηκε στα 6,49 δολάρια, με κέρδη 0,15%, ενώ το ADR του ΟΤΕ υποχώρησε 1,75%, στα 8,42 δολάρια.

Κέρδη 0,17% κατέγραψε το δικαίωμα της 3Ε, στα 23,44 δολάρια.

Εν τω μεταξύ στις 4.806 μονάδες έκλεισε ο FTSE, με απώλειες 0,85%, ενώ στις 3.829 μονάδες βρέθηκε ο Cac, με απώλειες 0,88%. Με πτώση 0,75% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dax, στις 4.258 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v