Τα macro βελτιώνουν το κλίμα στη Wall (update)

Θετική κίνηση καταγράφουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να επιδεικνύουν αγοραστικό ενδιαφέρον μετά από δυο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, επιδεικνύοντας ωστόσο προσοχή μετά τη χθεσινή δημοσίευση των πρακτικών συνεδρίασης της FED που επαναφέρουν τις πληθωριστικές ανησυχίες. Περιορίζονται οι απώλειες στις ευρωαγορές.

Θετική κίνηση καταγράφουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να επιδεικνύουν αγοραστικό ενδιαφέρον μετά από δυο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, επιδεικνύοντας ωστόσο προσοχή μετά τη χθεσινή δημοσίευση των πρακτικών συνεδρίασης της FED που επαναφέρουν τις πληθωριστικές ανησυχίες.

Οι τραπεζίτες της FED εξέφρασαν την άποψη ότι τα επιτόκια είναι χαμηλότερα από τα επίπεδα που θα αρκούσαν ώστε να κατευνάσουν τις πληθωριστικές πιέσεις. Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι η FED ίσως να προχωρήσει πλέον με γοργότερους ρυθμούς στην αύξηση του κόστους δανεισμού.

Ωστόσο, ευνοϊκά επιδρά στο χρηματιστηριακό κλίμα η σημαντική βελτίωση της δραστηριότητας του κλάδου των υπηρεσιών, όπως καταγράφεται από το Institute of Supply Management. Ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στο 63,1 το Δεκέμβριο, διαψεύδοντας ευχάριστα τους αναλυτές που προσδοκούσαν οριακή υποχώρηση από το 61,3 του Νοεμβρίου.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη σημειώνει η μετοχή της Siebel Systems, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας ότι τα μεγέθη δ΄ τριμήνου της θα υπερβούν τις αρχικές εκτιμήσεις.

Σε θετικό έδαφος κινείται η Nordstrom Inc. Η εταιρία ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις στα καταστήματά της αυξήθηκαν κατά 9,3% το Δεκέμβριο.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκονται οι μετοχές της Delta Αirlines, αφού σήμερα αναμένεται από την εταιρία να δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες για τις μειώσεις τιμών στα εισιτήριά της.

Εξάλλου, πτώση καταγράφουν οι πετρελαϊκές τιμές με αφορμή τις προβλέψεις για ήπιες καιρικές συνθήκες στις ανατολικές περιοχές των ΗΠΑ. Στα 43,7 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του αμερικανικού αργού, ενώ στα 40 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του Brent.

Στις 10.679 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow, με κέρδη 0,46%, ενώ στις 2.116 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq, με κέρδη 0,39%. Κατά 0,38% ενισχύεται και ο δείκτης S&P, στις 1.192 μονάδες.

Εν τω μεταξύ απώλειες 0,50% καταγράφει ο FTSE, στις 4.822 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο Cac κινείται πτωτικά κατά 0,50%, στις 3.843 μονάδες. Απώλειες 0,41% για τον Dax, στις 4.272 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v