Βελτιώθηκε το κλίμα στη Wall Street (update)

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall Street σε μια συνεδρίαση με συχνές εναλλαγές πρόσημων στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται τα macro στοιχεία, η χθεσινή δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED αλλά και ο αεροπορικός κλάδος. Με απώλειες Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall Street σε μια συνεδρίαση με συχνές εναλλαγές πρόσημων στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται τα macro στοιχεία, η χθεσινή δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED αλλά και ο αεροπορικός κλάδος.

Αναλυτικότερα, για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση ο δείκτης των αεροπορικών εταιριών (Amex Airline Index) καταγράφει απώλειες, ύστερα από την ανακοίνωση της Delta Airlines των νέων τιμών στα ναύλα της και της υποβάθμισης από τη Merrill Lynch τεσσάρων αεροπορικών εταιριών. Ο διεθνής οίκος υποβάθμισε τις ΑΜR και Northwest σε ”neutral” από ”Βuy”, αλλά και τις Airtran και Delta σε ”Sell” από ”neutral”.

Εξάλλου, η Delta Αirlines ανακοίνωσε νέες τιμές στα ναύλα, κίνηση που όπως σχολιάζουν αναλυτές ίσως πυροδοτήσει πόλεμο τιμών μεταξύ των εταιριών του κλάδου.

Κέρδη σημειώνει η μετοχή της Procter & Gamble, ύστερα από την αναβάθμιση της εταιρίας σε ”Buy” από την Bank of America.

Εξάλλου, τις ανησυχίες τους για τον πληθωρισμό εξέφρασαν τραπεζίτες της FED, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της 14ης Δεκεμβρίου, τονίζοντας πως τα επιτόκια είναι χαμηλότερα από τα επίπεδα που θα αρκούσαν ώστε να τιθασευτεί ο πληθωρισμός.

Στα μακροοικονομικά νέα αύξηση στο 63,1, από το 61,3 του Νοεμβρίου σημείωσε ο δείκτης ISM Δεκεμβρίου, ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για πτώση στο 61.

Στις 10.680 μονάδες κινείται ο Dow Jones με κέρδη 0,47%, ενώ στις 2.113 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq, με κέρδη 0,25%. Κέρδη 0,4% σημειώνει ο S&P, στις 1.192 μονάδες.

Εν τω μεταξύ στις 4.806 μονάδες έκλεισε ο FTSE, με απώλειες 0,85%, ενώ στις 3.829 μονάδες βρέθηκε ο Cac, με απώλειες 0,88%.Με πτώση 0,75% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dax, στις 4.258 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v